Artikel top billede

Pensionskasser i TDC-konsortium vil ikke indgå flere samarbejder med Macquarie - men skatteskandale får ikke konsekvenser for TDC-ejerskabet

De tre store pensionskasser, der sammen med australske Macquarie ejer TDC, vil ikke indgå flere samarbejder med australske Macquarie efter afsløring af skattesag - men fortsætter ufortrødent samarbejdet med banken om TDC.

De tre pensionsselskaber ATP, PFA og PKA vil ifølge DR ikke indgå i nye samarbejder med den australske storbank Macquarie, som de via konsortiet DK Telekommunikation ejer TDC sammen med.

Det sker efter, at en række europæiske medier har kastet lys over, at Macquarie er blandt de storbanker, som systematisk har udnyttet en række lande skattesystemer til at suge penge ud.

ATP-direktør Christian Hyldahl, der udtaler sig på vegne af de tre pensionskasser, siger, at pensionskasserne ‘tager stærkt afstand’ fra bankerne og at pensionskasserne er ‘dybt rystede’ over situationen.

“Med hensyn til nye investeringer med Macquire er der en lang række spørgsmål, vi skal have svar på. Det er svært at forestille sig, at vi kan være en del af nye samarbejder med dem på den korte bane,” siger Christian Hyldahl til DR.

Ifølge ham kommer sagen dog ikke til at have konsekvenser for det nuværende samarbejde med Macquarie.

Det betyder med andre ord, at de tre pensionskasser fortsætter som hidtil med Macquarie som medejer af TDC.

Læs også:

Australske Macquarie sætter sig tungt på TDC's bestyrelse

Enhedslisten kalder ministre i samråd om TDC-medejers rolle i kæmpe skatteskandale

TDC-ejeren Macquarie tiltalt for systematisk at have tømt europæiske statskasser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode