Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Pensionskasser i TDC-konsortium vil ikke indgå flere samarbejder med Macquarie - men skatteskandale får ikke konsekvenser for TDC-ejerskabet

De tre store pensionskasser, der sammen med australske Macquarie ejer TDC, vil ikke indgå flere samarbejder med australske Macquarie efter afsløring af skattesag - men fortsætter ufortrødent samarbejdet med banken om TDC.

De tre pensionsselskaber ATP, PFA og PKA vil ifølge DR ikke indgå i nye samarbejder med den australske storbank Macquarie, som de via konsortiet DK Telekommunikation ejer TDC sammen med.

Det sker efter, at en række europæiske medier har kastet lys over, at Macquarie er blandt de storbanker, som systematisk har udnyttet en række lande skattesystemer til at suge penge ud.

ATP-direktør Christian Hyldahl, der udtaler sig på vegne af de tre pensionskasser, siger, at pensionskasserne ‘tager stærkt afstand’ fra bankerne og at pensionskasserne er ‘dybt rystede’ over situationen.

“Med hensyn til nye investeringer med Macquire er der en lang række spørgsmål, vi skal have svar på. Det er svært at forestille sig, at vi kan være en del af nye samarbejder med dem på den korte bane,” siger Christian Hyldahl til DR.

Ifølge ham kommer sagen dog ikke til at have konsekvenser for det nuværende samarbejde med Macquarie.

Det betyder med andre ord, at de tre pensionskasser fortsætter som hidtil med Macquarie som medejer af TDC.

Læs også:

Australske Macquarie sætter sig tungt på TDC's bestyrelse

Enhedslisten kalder ministre i samråd om TDC-medejers rolle i kæmpe skatteskandale

TDC-ejeren Macquarie tiltalt for systematisk at have tømt europæiske statskasser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere