Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Pensionskasser i TDC-konsortium vil ikke indgå flere samarbejder med Macquarie - men skatteskandale får ikke konsekvenser for TDC-ejerskabet

De tre store pensionskasser, der sammen med australske Macquarie ejer TDC, vil ikke indgå flere samarbejder med australske Macquarie efter afsløring af skattesag - men fortsætter ufortrødent samarbejdet med banken om TDC.

De tre pensionsselskaber ATP, PFA og PKA vil ifølge DR ikke indgå i nye samarbejder med den australske storbank Macquarie, som de via konsortiet DK Telekommunikation ejer TDC sammen med.

Det sker efter, at en række europæiske medier har kastet lys over, at Macquarie er blandt de storbanker, som systematisk har udnyttet en række lande skattesystemer til at suge penge ud.

ATP-direktør Christian Hyldahl, der udtaler sig på vegne af de tre pensionskasser, siger, at pensionskasserne ‘tager stærkt afstand’ fra bankerne og at pensionskasserne er ‘dybt rystede’ over situationen.

“Med hensyn til nye investeringer med Macquire er der en lang række spørgsmål, vi skal have svar på. Det er svært at forestille sig, at vi kan være en del af nye samarbejder med dem på den korte bane,” siger Christian Hyldahl til DR.

Ifølge ham kommer sagen dog ikke til at have konsekvenser for det nuværende samarbejde med Macquarie.

Det betyder med andre ord, at de tre pensionskasser fortsætter som hidtil med Macquarie som medejer af TDC.

Læs også:

Australske Macquarie sætter sig tungt på TDC's bestyrelse

Enhedslisten kalder ministre i samråd om TDC-medejers rolle i kæmpe skatteskandale

TDC-ejeren Macquarie tiltalt for systematisk at have tømt europæiske statskasser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere