Artikel top billede

Telenor Danmark følger sin plan: Har tabt 28.000 kunder - men skovler penge ind efter massive effektiviseringer

Telenor Danmark har tabt 28.000 kunder som led i langsigtet udfasning, men indtjeningen er steget med 22 procent. “Ved at simplificere og digitalisere har vi udviklet os til at være en langt sundere forretning,” siger direktør.

Telenor Danmark har i de seneste tre måneder tabt 28.000 kunder. Men indtjeningen er i top og er vokset med hele 22 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor til 239 millioner kroner.

Alt går således efter planen, lyder det fra selskabet, der betegner kundebasen som ‘stabil gennem hele året’ trods tabet af de 28.000 kunder.

Det skyldes, at tabet af de 28.000 abonnenter skyldes ‘den gradvise overflytning af de offentlige staten-kunder under SKI-aftalen, som overgik til TDC tilbage i november 2017,” som det lyder fra selskabet.

Denne aftale kan du læse mere om her: Telenor tabte 80.000 kunder til TDC i kæmpeordre: Vil nu have TDC’s priser undersøgt

Faktisk undrer Telenor sig over, at TDC ikke forlængst har overflyttet alle de statslige brugere, som selskabet vandt for snart et år siden.

”Vi havde forventet, at TDC for længst havde flyttet staten-kunderne over, da kunderne nu er 10 måneder inde i den nye to-årige kontrakt. Det tager tilsyneladende længere tid end forventet for TDC, at få kunderne migreret over, og det er den fortsat gradvise overflytning af staten-kunderne, der nu for 3. kvartal i træk slører billedet af en ellers sund og stabil kundebase,” siger Telenor-direktør Jesper Hansen.

Omsætningen er steget med blot to procent til godt en milliard kroner i kvartalet. Men indtjeningen er altså steget med 22 procent.

“Telenor Danmarks indtjening [er] efter ni måneder nu med sine 655 millioner danske kroner tæt på at overstige den samlede indtjening for hele 2017,” lyder det fra selskabet.

Ifølge direktør Jesper Hansen flugter tallene helt med Telenors plan for den danske forretning, hvor fokus har været på at øge effektiviteten.

“Ved at simplificere og digitalisere vores produkter, services og interne processer, har vi udviklet os til at være en langt sundere forretning,” siger han.

Samtidig oplyser direktøren, at der skal effektiviseres yderligere.

“Vi har stadig et uudnyttet potentiale, da vi har dele af forretningen, der fortsat kan simplificeres, og vi kan altid blive bedre til at levere på vores kunders behov. Men vi er ved at have skabt et godt og stabilt fundament for vækst og investeringer i nye teknologier og tjenesteplatforme som IoT og 5G,” siger han.

Læs også:

Telia Danmark har skåret 17 procent af medarbejderstaben væk og tabt tusindvis af kunder i det seneste år

3 fortsætter tilstrømningen af mobilkunder i 'meget stille' periode: Har hentet 6.000 nye kunder på tre måneder

Nu er det farvel til hele TDC's norske kæmpeforretning - 900 medarbejdere og en million kunder afhændes til Telia i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.