Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Telenor Danmark følger sin plan: Har tabt 28.000 kunder - men skovler penge ind efter massive effektiviseringer

Telenor Danmark har tabt 28.000 kunder som led i langsigtet udfasning, men indtjeningen er steget med 22 procent. “Ved at simplificere og digitalisere har vi udviklet os til at være en langt sundere forretning,” siger direktør.

Telenor Danmark har i de seneste tre måneder tabt 28.000 kunder. Men indtjeningen er i top og er vokset med hele 22 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor til 239 millioner kroner.

Alt går således efter planen, lyder det fra selskabet, der betegner kundebasen som ‘stabil gennem hele året’ trods tabet af de 28.000 kunder.

Det skyldes, at tabet af de 28.000 abonnenter skyldes ‘den gradvise overflytning af de offentlige staten-kunder under SKI-aftalen, som overgik til TDC tilbage i november 2017,” som det lyder fra selskabet.

Denne aftale kan du læse mere om her: Telenor tabte 80.000 kunder til TDC i kæmpeordre: Vil nu have TDC’s priser undersøgt

Faktisk undrer Telenor sig over, at TDC ikke forlængst har overflyttet alle de statslige brugere, som selskabet vandt for snart et år siden.

”Vi havde forventet, at TDC for længst havde flyttet staten-kunderne over, da kunderne nu er 10 måneder inde i den nye to-årige kontrakt. Det tager tilsyneladende længere tid end forventet for TDC, at få kunderne migreret over, og det er den fortsat gradvise overflytning af staten-kunderne, der nu for 3. kvartal i træk slører billedet af en ellers sund og stabil kundebase,” siger Telenor-direktør Jesper Hansen.

Omsætningen er steget med blot to procent til godt en milliard kroner i kvartalet. Men indtjeningen er altså steget med 22 procent.

“Telenor Danmarks indtjening [er] efter ni måneder nu med sine 655 millioner danske kroner tæt på at overstige den samlede indtjening for hele 2017,” lyder det fra selskabet.

Ifølge direktør Jesper Hansen flugter tallene helt med Telenors plan for den danske forretning, hvor fokus har været på at øge effektiviteten.

“Ved at simplificere og digitalisere vores produkter, services og interne processer, har vi udviklet os til at være en langt sundere forretning,” siger han.

Samtidig oplyser direktøren, at der skal effektiviseres yderligere.

“Vi har stadig et uudnyttet potentiale, da vi har dele af forretningen, der fortsat kan simplificeres, og vi kan altid blive bedre til at levere på vores kunders behov. Men vi er ved at have skabt et godt og stabilt fundament for vækst og investeringer i nye teknologier og tjenesteplatforme som IoT og 5G,” siger han.

Læs også:

Telia Danmark har skåret 17 procent af medarbejderstaben væk og tabt tusindvis af kunder i det seneste år

3 fortsætter tilstrømningen af mobilkunder i 'meget stille' periode: Har hentet 6.000 nye kunder på tre måneder

Nu er det farvel til hele TDC's norske kæmpeforretning - 900 medarbejdere og en million kunder afhændes til Telia i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere