Det siger anmelderne om Apples ’billige’ iPhone Xr: Overraskende lidt er sparet væk

Apples billigere alternativ til iPhone Xs og Xs Max vækker begejstring.

Den første runde af anmeldelser af Apples billigere alternative til iPhone Xs er ude.

Apples kalder telefonen iPhone Xr. Med få undtagelser er der begejstring at høre fra de første tests af den ’billige’ iPhone.

Telefonen deler nemlig mange af de komponenter, og det udseende, der gør iPhone Xs og Xs Max populær – mens der samtidigt spares et par tusinde kroner i forhold til topmodellerne.

Med en billigere model, følger ofte en spareøvelse, hvor komponenter enten spares helt væk eller tages fra de billigere komponenthylder.

I iPhone Xrs tilfælde synes øvelsen at være vellykket.

Som Engadgets Chris Velasco pointerer ’føles enheden ikke som et kompromis’.

Læs også: Test: Apples iPhone Xs er den bedste smartphone, der kan købes i dag – men prisen er derefter

Et billigere display
Apple dropper den fine OLED-teknologi i iPhone Xr, i stedet er teknologien ombord den samme IPS-teknologi der findes i Apples iPhone 8-generation

The Verges anmelder, Nilay Patel, påpeger her, at det bemærkes at der er sparet. Opløsningen er lavere, skærmen har ikke nær så gode betragtningsvinkler og der er en noget tykkere kant omkring hele skærmen.

Men her konkluderer han samtidigt, at den er ’bedre end bare god nok’.

I iPhone Xr er selskabets ’3D Touch’-funktioner også sparet væk – men de er erstattet af en ny vibrationsmotor der ’fungerer næsten som 3D Touch’, skriver Cnets Scott Stein.

En ny størrelse
iPhone Xr byder på et 6,1 tommer stort display, hvilket gør at telefonen størrelsesmæssigt flirter med de afgående Plus-modeller fra Apple.

Her råder Nilay Patel at ’hvis du er til de små iPhones, er du bedre tjent med sidste års iPhone 8 eller iPhone Xs’. Hos Engadget vurderes størrelsen dog til at være det rette kompromis mellem den mindre iPhone Xs og den store iPhone Xs Max.

Mobilen er iklædt aluminium, hvilket giver mulighed for at tilbyde iPhone Xr i en bred pallette af farver.

I modsætning til Apples hedengangne kulørte iPhone 5c, føles iPhone Xr dog som et premium-produkt, noterer Lauren Goode, anmelder hos Wired.

Hos Gizmodo ærgrer man sig dog over, at aluminiumssidernes farver ikke helt matcher glasbagsidens ditto.

Samme power, bedre batteri
Ydelsesmæssigt er der ikke noget der adskiller iPhone Xr fra sine dyrere kolleger. Det er nemlig samme bomstærke A12-processor man finder ombord.

Batteriet synes dog at gøre det bedre, end i den mindre iPhone Xs.

Joanna Stern fra Wall Street Journal mener endda, at de små kompromiser afvejes af den bedre driftstid: ”Efter at have brugt iPhone Xr, synes jeg egentlig at iPhone Xs giver køb på mere, ved at have en kortere driftstid”

Gizmodo underbygger den påstånd. Her holder iPhone Xr sig kørende i 12 timer, mod 11 timer i iPhone Xs og 13 timer i Max-modellen.

Alle er dog væsentlige forbedringer i forhold til sidste års iPhone 8 Plus som kun holder sig i live i godt 9 timer.

Kun et kamera
iPhone Xr byder på et noget anderledes kamera-setup end de dyrere modeller. Her er kun et kamera og altså ingen optisk telezoom.

Den optiske kvalitet er dog den samme, som den man finder i Xs' standardkamera, bemærker Gizmodos anmelder.

Portrætfunktioner er heller ikke afhængige af at have en ekstra optik her. iPhone Xr tyr i stedet til intelligent software der på digital vis adskiller forgrund fra baggrund.

Cnet opdager her, at funktionen ikke fungerer så overbevisende som hos de dyrere modeller, mens der samtidig pointeres at den kun fungerer på mennesker.

Læs også: Apple skærer omkostningerne ned på sin nye iPhone X-model: Fjerner tilsyneladende tidligere komponenter i display

Et godt kompromis
Til trods for udeladelser her og der, synes der at være en omsiggribende konsensus om, at iPhone Xr er en vellykket spareøvelse.

Enkelte anmeldere synes endda at foretrække iPhone Xr fremfor de dyrere Xs’er.

Mashables anmelder, Raymond Wong, går så langt som at kalde iPhone Xr som iPhonen til alle: ” Det er en ’Guldlokken’ blandt iPhones,” slutter han.

Apple iPhone Xr får dansk salgsdebut 26. oktober.

Se også: Her er anmeldernes dom over Apples nye iPhone Xs og Xs MaxYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Premium
Undervisningsminister Merete Riisager (LA) vil have national it-handlingsplan til folkeskolen: "Vi risikerer at blive spillet af banen af de skiftende digitale vilkår"
Interview: Der er brug for en samlet national it-handlingsplan for den danske folkeskole, hvis ikke udviklingen skal køre helt ad banen, mener undervisningsminister Merete Riisager (LA). "Der venter et kæmpearbejde med at politisere og generobre den politiske kontrol med dette område," siger hun.
Computerworld
Danske tech-topfolk blæst bagover efter besøg i Kina: Danmark er nødt til at gøre noget
Danmark skal i den grad op i gear, hvis ikke vi skal køres helt bag ad dansen af Kina, lyder det fra bekymrede danske techfolk efter besøg i Kina.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Den evigt forandrende rolle som it-manager – sådan ser fremtiden ud!
Rollen som it-manager har ændret sig meget, og bliver fremadrettet endnu vigtigere i enhver organisation, i takt med at teknologien udvikler sig. Det betyder at hverdagen er fyldt med mange udfordringer, som hele tiden stiller krav til medarbejderne og deres evne til at have de rette kompetencer. Hvad fremtiden bringer kan ingen spå om, men du får et bud på hvordan en it-managers hverdag ser ud i 2020, og hvilke løsninger der kan være vejen frem. Silotænkningen er fortid og det kræver at du som it-manager hele tiden tænker innovativt for at være på forkant. Hvordan du tilpasser dig til fremtiden, går vi i dybden med i dette Whitepaper.