Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Mozilla satser på ny indtægstkilde: Salg af VPN-service og andre features via Firefox

Selskabet bag Firefox er på jagt efter nye indtægts-muligheder. Nu indfører Mozilla en særlig VPN-service for udvalgte brugere. Pris: 10 dollar per måned.

Mozilla, der er selskabet bag Firefox, vil forsøge at skabe andre indtægtskilder end den ene, som selskabet i dag er dybt afhængig af, nemlig betalinger for søgninger fra primært Google, der som bekendt også ejer den rivaliserende browser, Chrome.

Mozilla indfører derfor nu en ny service - i første omgang dog begrænset til relativt få brugere i USA.

De vil formedelst 10 dollar om måneden få mulighed for at anvende en VPN-service via browseren, som vil både kryptere al trafik og føre den gennem en sikker server.

“Vi har via mange undersøgelser hørt fra vores brugere, at de ønsker, at Firefox beskytter deres privacy, selv om de anvender offentligt tilgængelige netværk på eksempelvis cafeer eller i lufthavne,” lyder det fra Mozilla i blogindlæg.

Den nye VPN-service vil via browseren blive tilbudt til en ‘mindre, skiftende’ gruppe af amerikanske Firefox-brugere i den kommende tid, lyder det fra Mozilla.

VPN-løsningen skal leveres af schweiziske ProtonVPN, der ifølge Mozilla blandt andet er blevet valgt, fordi det ikke logger brugerdata overhovedet.

Mozilla har også andre planer til at tjene penge i fremtiden. Selskabet har således indført en tjeneste, der hedder ‘search shortcuts.’

Her er ideen, at selskaber som Amazon og Google skal betale for at Firefox-brugerne nemt via browseren kan komme til at søge direkte og dybt i tjenesterne.

Det vil Firefox opkræve et gebyr for. Det vil svinge fra en procent af købesummen for spil til 10 procent for modetøj hos Amazon.

Du kan læse mere om denne funktion i denne blogpost

91 procent af Mozillas omsætning kommer fra søgeaftaler med især Google. Selskabet omsætter for cirka en halv milliard dollar om året.

Mozilla har tidligere forsøgt at stable flere indtægtsstrømme på benene - blandt andet med såkaldte in-browser reklamer og med et mobil økosystem. Men intet af dette er blevet til noget i længden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.