Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Mozilla satser på ny indtægstkilde: Salg af VPN-service og andre features via Firefox

Selskabet bag Firefox er på jagt efter nye indtægts-muligheder. Nu indfører Mozilla en særlig VPN-service for udvalgte brugere. Pris: 10 dollar per måned.

Mozilla, der er selskabet bag Firefox, vil forsøge at skabe andre indtægtskilder end den ene, som selskabet i dag er dybt afhængig af, nemlig betalinger for søgninger fra primært Google, der som bekendt også ejer den rivaliserende browser, Chrome.

Mozilla indfører derfor nu en ny service - i første omgang dog begrænset til relativt få brugere i USA.

De vil formedelst 10 dollar om måneden få mulighed for at anvende en VPN-service via browseren, som vil både kryptere al trafik og føre den gennem en sikker server.

“Vi har via mange undersøgelser hørt fra vores brugere, at de ønsker, at Firefox beskytter deres privacy, selv om de anvender offentligt tilgængelige netværk på eksempelvis cafeer eller i lufthavne,” lyder det fra Mozilla i blogindlæg.

Den nye VPN-service vil via browseren blive tilbudt til en ‘mindre, skiftende’ gruppe af amerikanske Firefox-brugere i den kommende tid, lyder det fra Mozilla.

VPN-løsningen skal leveres af schweiziske ProtonVPN, der ifølge Mozilla blandt andet er blevet valgt, fordi det ikke logger brugerdata overhovedet.

Mozilla har også andre planer til at tjene penge i fremtiden. Selskabet har således indført en tjeneste, der hedder ‘search shortcuts.’

Her er ideen, at selskaber som Amazon og Google skal betale for at Firefox-brugerne nemt via browseren kan komme til at søge direkte og dybt i tjenesterne.

Det vil Firefox opkræve et gebyr for. Det vil svinge fra en procent af købesummen for spil til 10 procent for modetøj hos Amazon.

Du kan læse mere om denne funktion i denne blogpost

91 procent af Mozillas omsætning kommer fra søgeaftaler med især Google. Selskabet omsætter for cirka en halv milliard dollar om året.

Mozilla har tidligere forsøgt at stable flere indtægtsstrømme på benene - blandt andet med såkaldte in-browser reklamer og med et mobil økosystem. Men intet af dette er blevet til noget i længden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere