Artikel top billede

Kæmpe fyringsrunde på vej: Nokia gør klar til at give tusindvis af medarbejdere sparket

Nokia har netop fremlagt en spareplan, der betyder at tusindevis af Nokia-medarbejdere på globalt plan kommer til at miste deres arbejde.

Finske Nokia har for kort siden annonceret en spareplan, der over de næste to år vil betyde, at tusindvis af ansatte mister deres job i koncernen.

Det fortæller Nokias CEO, Rajeev Suri, til det amerikanske medie CNBC.

Han vil ikke komme nærmere ind på, hvor mange der præcist vil blive tale om, men bekræfter at det skal tælles i tusinder.

Spareplanen blev fremlagt i forbindelse med Nokias kvartalsregnskab, der netop har ramt gaden.

Her gør Nokia det klart, at de mange globale jobs vil blive skåret væk for at møde et mål om årlige besparelser på 5,2 milliarder kroner fra slutningen af 2020.

"Dem, der vinder i denne sektor, er dem, der har en lean drift og stærke lave omkostningsstrukturer. Vi har endnu ikke det præcise antal på, hvor mange der skal fyres, men vi arbejder på sagen og gennemgår nu land for land i forhold til at kunne melde noget ud på det rigtige tidspunkt," siger Rajeev Suri.

Læs også: Nokia er tilbage: Her er selskabets fremtidsplaner - som kan række uden for mobilverdenen: "Vi følger spændt udviklingen for et hardware-økosystem uden for mobilen"

Nokia har omkring 103.000 medarbejdere globalt.

I tredje kvartal landende Nokias omsætning på lidt over 40 milliarder kroner.

Læs også: T-Mobile indgår milliardaftale med Nokia om 5G-teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere