Artikel top billede

Kæmpe fyringsrunde på vej: Nokia gør klar til at give tusindvis af medarbejdere sparket

Nokia har netop fremlagt en spareplan, der betyder at tusindevis af Nokia-medarbejdere på globalt plan kommer til at miste deres arbejde.

Finske Nokia har for kort siden annonceret en spareplan, der over de næste to år vil betyde, at tusindvis af ansatte mister deres job i koncernen.

Det fortæller Nokias CEO, Rajeev Suri, til det amerikanske medie CNBC.

Han vil ikke komme nærmere ind på, hvor mange der præcist vil blive tale om, men bekræfter at det skal tælles i tusinder.

Spareplanen blev fremlagt i forbindelse med Nokias kvartalsregnskab, der netop har ramt gaden.

Her gør Nokia det klart, at de mange globale jobs vil blive skåret væk for at møde et mål om årlige besparelser på 5,2 milliarder kroner fra slutningen af 2020.

"Dem, der vinder i denne sektor, er dem, der har en lean drift og stærke lave omkostningsstrukturer. Vi har endnu ikke det præcise antal på, hvor mange der skal fyres, men vi arbejder på sagen og gennemgår nu land for land i forhold til at kunne melde noget ud på det rigtige tidspunkt," siger Rajeev Suri.

Læs også: Nokia er tilbage: Her er selskabets fremtidsplaner - som kan række uden for mobilverdenen: "Vi følger spændt udviklingen for et hardware-økosystem uden for mobilen"

Nokia har omkring 103.000 medarbejdere globalt.

I tredje kvartal landende Nokias omsætning på lidt over 40 milliarder kroner.

Læs også: T-Mobile indgår milliardaftale med Nokia om 5G-teknologi
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere