Artikel top billede

Kæmpe fyringsrunde på vej: Nokia gør klar til at give tusindvis af medarbejdere sparket

Nokia har netop fremlagt en spareplan, der betyder at tusindevis af Nokia-medarbejdere på globalt plan kommer til at miste deres arbejde.

Finske Nokia har for kort siden annonceret en spareplan, der over de næste to år vil betyde, at tusindvis af ansatte mister deres job i koncernen.

Det fortæller Nokias CEO, Rajeev Suri, til det amerikanske medie CNBC.

Han vil ikke komme nærmere ind på, hvor mange der præcist vil blive tale om, men bekræfter at det skal tælles i tusinder.

Spareplanen blev fremlagt i forbindelse med Nokias kvartalsregnskab, der netop har ramt gaden.

Her gør Nokia det klart, at de mange globale jobs vil blive skåret væk for at møde et mål om årlige besparelser på 5,2 milliarder kroner fra slutningen af 2020.

"Dem, der vinder i denne sektor, er dem, der har en lean drift og stærke lave omkostningsstrukturer. Vi har endnu ikke det præcise antal på, hvor mange der skal fyres, men vi arbejder på sagen og gennemgår nu land for land i forhold til at kunne melde noget ud på det rigtige tidspunkt," siger Rajeev Suri.

Læs også: Nokia er tilbage: Her er selskabets fremtidsplaner - som kan række uden for mobilverdenen: "Vi følger spændt udviklingen for et hardware-økosystem uden for mobilen"

Nokia har omkring 103.000 medarbejdere globalt.

I tredje kvartal landende Nokias omsætning på lidt over 40 milliarder kroner.

Læs også: T-Mobile indgår milliardaftale med Nokia om 5G-teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere