Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google-chef efter afsløring: Vi har fyret 48 medarbejdere for sexchikane i de seneste to år

Efter afsløring: Google har afskediget 48 medarbejdere for sex-chikane i de seneste to år, meddeler topchef.

Google har over de seneste par år afskediget 48 medarbejdere på grund af sex-chikane.

Det meddelte topchef Sundar Pichai torsdag i en e-mail udsendt til Googles medarbejdere i kølvandet på en artikel i den amerikanske avis, The New York Times.

Her skrev avisen, at Google gavA ndroid-stifteren Andy Rubin en fratrædelsespakke på 90 millioner dollar, da han stoppede i 2014, selv om han reelt røg ud på grund af en sex-relateret sag.

Han stoppede pludselig i 2014 og stiftede et nyt mobilfirma, Essential. Dengang hed det, at han stoppede af egen drift drevet af trangen til at prøve noget nyt.

Andy Rubin tog dog pludselig orlov fra Essential for et års tid siden, efter det kom frem, at hans exit fra Google skyldtes, at han havde haft et 'upassende forhold' til en kvindelig underordnet Google-medarbejder.

Det kan du læse mere om her: Efter beskyldninger om upassende adfærd: Opfinderen af Android tager orlov fra sit eget firma

Ifølge Reuters, der har set den pågældende mail fra Sundar Pichai, skriver han, at 48 medarbejdere er blevet fyret for sexchikane - herunder 13 chefer [senior managers eller i ‘senior’-stillinger, red]

Ingen af de pågældende modtog penge eller andet for at sige op, meddeler han.

Sundar Pichai skriver, at 'det var svært' for ham at læse artiklen i The New York Times, og at Google tager opgaven med at være et 'sikkert og inkluderende' sted 'dødsens alvorligt.'

Han opfordrer iøvrigt medarbejderne til at anonymt at anmelde eventuelt sexchikane i selskabet.

Desuden bliver der nu indført en regel om, at alle vice president og senior vice presidents skal fremlægge deres eventuelle forhold til andre Google-ansatte - uanset niveau eller lokation.

Til grin i Korea

Andy Rubin kom til Google i 2005, da virksomheden opkøbte Android for knap 300 millioner kroner og dermed gav verden en tidlig indikation om, at søgegiganten var interesseret i at gå ind i mobilmarkedet.

Blot to uger før havde Rubin forsøgt at sælge sin virksomhed til Samsung, men i bogen Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution bliver det beskrevet, hvordan Android-folkene nærmest blev grinet ud af bestyrelseslokalerne, da de fremlagde deres visioner for Samsung-bestyrelsen

"Du og hvilken hær har tænkt sig at skabe det her? I er seks personer. Er du høj? Det er i bund og grund, hvad de sagde," fortæller Andy Rubin i bogen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere