Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google-chef efter afsløring: Vi har fyret 48 medarbejdere for sexchikane i de seneste to år

Efter afsløring: Google har afskediget 48 medarbejdere for sex-chikane i de seneste to år, meddeler topchef.

Google har over de seneste par år afskediget 48 medarbejdere på grund af sex-chikane.

Det meddelte topchef Sundar Pichai torsdag i en e-mail udsendt til Googles medarbejdere i kølvandet på en artikel i den amerikanske avis, The New York Times.

Her skrev avisen, at Google gavA ndroid-stifteren Andy Rubin en fratrædelsespakke på 90 millioner dollar, da han stoppede i 2014, selv om han reelt røg ud på grund af en sex-relateret sag.

Han stoppede pludselig i 2014 og stiftede et nyt mobilfirma, Essential. Dengang hed det, at han stoppede af egen drift drevet af trangen til at prøve noget nyt.

Andy Rubin tog dog pludselig orlov fra Essential for et års tid siden, efter det kom frem, at hans exit fra Google skyldtes, at han havde haft et 'upassende forhold' til en kvindelig underordnet Google-medarbejder.

Det kan du læse mere om her: Efter beskyldninger om upassende adfærd: Opfinderen af Android tager orlov fra sit eget firma

Ifølge Reuters, der har set den pågældende mail fra Sundar Pichai, skriver han, at 48 medarbejdere er blevet fyret for sexchikane - herunder 13 chefer [senior managers eller i ‘senior’-stillinger, red]

Ingen af de pågældende modtog penge eller andet for at sige op, meddeler han.

Sundar Pichai skriver, at 'det var svært' for ham at læse artiklen i The New York Times, og at Google tager opgaven med at være et 'sikkert og inkluderende' sted 'dødsens alvorligt.'

Han opfordrer iøvrigt medarbejderne til at anonymt at anmelde eventuelt sexchikane i selskabet.

Desuden bliver der nu indført en regel om, at alle vice president og senior vice presidents skal fremlægge deres eventuelle forhold til andre Google-ansatte - uanset niveau eller lokation.

Til grin i Korea

Andy Rubin kom til Google i 2005, da virksomheden opkøbte Android for knap 300 millioner kroner og dermed gav verden en tidlig indikation om, at søgegiganten var interesseret i at gå ind i mobilmarkedet.

Blot to uger før havde Rubin forsøgt at sælge sin virksomhed til Samsung, men i bogen Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution bliver det beskrevet, hvordan Android-folkene nærmest blev grinet ud af bestyrelseslokalerne, da de fremlagde deres visioner for Samsung-bestyrelsen

"Du og hvilken hær har tænkt sig at skabe det her? I er seks personer. Er du høj? Det er i bund og grund, hvad de sagde," fortæller Andy Rubin i bogen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere