Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google-chef efter afsløring: Vi har fyret 48 medarbejdere for sexchikane i de seneste to år

Efter afsløring: Google har afskediget 48 medarbejdere for sex-chikane i de seneste to år, meddeler topchef.

Google har over de seneste par år afskediget 48 medarbejdere på grund af sex-chikane.

Det meddelte topchef Sundar Pichai torsdag i en e-mail udsendt til Googles medarbejdere i kølvandet på en artikel i den amerikanske avis, The New York Times.

Her skrev avisen, at Google gavA ndroid-stifteren Andy Rubin en fratrædelsespakke på 90 millioner dollar, da han stoppede i 2014, selv om han reelt røg ud på grund af en sex-relateret sag.

Han stoppede pludselig i 2014 og stiftede et nyt mobilfirma, Essential. Dengang hed det, at han stoppede af egen drift drevet af trangen til at prøve noget nyt.

Andy Rubin tog dog pludselig orlov fra Essential for et års tid siden, efter det kom frem, at hans exit fra Google skyldtes, at han havde haft et 'upassende forhold' til en kvindelig underordnet Google-medarbejder.

Det kan du læse mere om her: Efter beskyldninger om upassende adfærd: Opfinderen af Android tager orlov fra sit eget firma

Ifølge Reuters, der har set den pågældende mail fra Sundar Pichai, skriver han, at 48 medarbejdere er blevet fyret for sexchikane - herunder 13 chefer [senior managers eller i ‘senior’-stillinger, red]

Ingen af de pågældende modtog penge eller andet for at sige op, meddeler han.

Sundar Pichai skriver, at 'det var svært' for ham at læse artiklen i The New York Times, og at Google tager opgaven med at være et 'sikkert og inkluderende' sted 'dødsens alvorligt.'

Han opfordrer iøvrigt medarbejderne til at anonymt at anmelde eventuelt sexchikane i selskabet.

Desuden bliver der nu indført en regel om, at alle vice president og senior vice presidents skal fremlægge deres eventuelle forhold til andre Google-ansatte - uanset niveau eller lokation.

Til grin i Korea

Andy Rubin kom til Google i 2005, da virksomheden opkøbte Android for knap 300 millioner kroner og dermed gav verden en tidlig indikation om, at søgegiganten var interesseret i at gå ind i mobilmarkedet.

Blot to uger før havde Rubin forsøgt at sælge sin virksomhed til Samsung, men i bogen Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution bliver det beskrevet, hvordan Android-folkene nærmest blev grinet ud af bestyrelseslokalerne, da de fremlagde deres visioner for Samsung-bestyrelsen

"Du og hvilken hær har tænkt sig at skabe det her? I er seks personer. Er du høj? Det er i bund og grund, hvad de sagde," fortæller Andy Rubin i bogen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere