Artikel top billede

Google-chef efter afsløring: Vi har fyret 48 medarbejdere for sexchikane i de seneste to år

Efter afsløring: Google har afskediget 48 medarbejdere for sex-chikane i de seneste to år, meddeler topchef.

Google har over de seneste par år afskediget 48 medarbejdere på grund af sex-chikane.

Det meddelte topchef Sundar Pichai torsdag i en e-mail udsendt til Googles medarbejdere i kølvandet på en artikel i den amerikanske avis, The New York Times.

Her skrev avisen, at Google gavA ndroid-stifteren Andy Rubin en fratrædelsespakke på 90 millioner dollar, da han stoppede i 2014, selv om han reelt røg ud på grund af en sex-relateret sag.

Han stoppede pludselig i 2014 og stiftede et nyt mobilfirma, Essential. Dengang hed det, at han stoppede af egen drift drevet af trangen til at prøve noget nyt.

Andy Rubin tog dog pludselig orlov fra Essential for et års tid siden, efter det kom frem, at hans exit fra Google skyldtes, at han havde haft et 'upassende forhold' til en kvindelig underordnet Google-medarbejder.

Det kan du læse mere om her: Efter beskyldninger om upassende adfærd: Opfinderen af Android tager orlov fra sit eget firma

Ifølge Reuters, der har set den pågældende mail fra Sundar Pichai, skriver han, at 48 medarbejdere er blevet fyret for sexchikane - herunder 13 chefer [senior managers eller i ‘senior’-stillinger, red]

Ingen af de pågældende modtog penge eller andet for at sige op, meddeler han.

Sundar Pichai skriver, at 'det var svært' for ham at læse artiklen i The New York Times, og at Google tager opgaven med at være et 'sikkert og inkluderende' sted 'dødsens alvorligt.'

Han opfordrer iøvrigt medarbejderne til at anonymt at anmelde eventuelt sexchikane i selskabet.

Desuden bliver der nu indført en regel om, at alle vice president og senior vice presidents skal fremlægge deres eventuelle forhold til andre Google-ansatte - uanset niveau eller lokation.

Til grin i Korea

Andy Rubin kom til Google i 2005, da virksomheden opkøbte Android for knap 300 millioner kroner og dermed gav verden en tidlig indikation om, at søgegiganten var interesseret i at gå ind i mobilmarkedet.

Blot to uger før havde Rubin forsøgt at sælge sin virksomhed til Samsung, men i bogen Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution bliver det beskrevet, hvordan Android-folkene nærmest blev grinet ud af bestyrelseslokalerne, da de fremlagde deres visioner for Samsung-bestyrelsen

"Du og hvilken hær har tænkt sig at skabe det her? I er seks personer. Er du høj? Det er i bund og grund, hvad de sagde," fortæller Andy Rubin i bogen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere