Artikel top billede

Morgen-briefing: IBM's opkøb af Red Hat er blandt de største it-handler nogensinde / Hackere vender blikket med kritisk dansk infrastruktur / Elon Musk forsvarer omdiskuteret tweet / Facebook fjerner flere iranske konti

IBM's opkøb af Red Hat er blandt de største indenfor tech nogensinde / Hackere vender blikket med kritisk dansk infrastruktur / Elon Musk forsvarer sit omdiskuterede tweet, der ledte til en bøde på 20 millioner dollar og et spark bagi / Facebook fortsætter oprydningen og fjerner flere iranske konti

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen.

IBM's opkøb af Red Hat er blandt de største it-handler nogensinde

Når IBM betaler 34 millarder dollar for det amerikanske open source-selskab Red Hat, giver det foruden et cloud-mæssigt rygstød til IBM også handlen en plads på listen over de største handler nogensinde i tech-branchen.

Det skriver Techcrunch.

Kigger man isoleret på opkøb indenfor software-branchen, bliver den netop offentliggjorte aftale den største nogensinde og glider med et forspring på otte milliarder dollar ind foran Microsofts opkøb af det sociale medie LinkedIn tilbage i 2016.

Zoomer man ud og kigger på hele techindustrien, er der dog stadig et par megahandler, der tager listens øverste pladser.

På førstepladsen ligger fortsat Dell's køb af EMC, der beløb sig til 68 millarder dollar tilbage i 2015.

Læs mere om den store handel her: IBM køber open source-ikonet Red Hat - betaler 225 milliarder kroner for selskabet

Hackere vender blikket med kritisk dansk infrastruktur

Sikkerheden i det man kan kalde den den kritiske del af den danske infrastruktur halter efter, og det gør det muligt for ondsindende hackere at kigge i retning af foreksempel danske varmeværker eller vandforsyninger.

Det skriver Berlingske.

Det er blandt andet sikkerhedsrådgiver hos Accenture, Jesper Lund Hedegaard, der peger på udfordringen.

"Som det ser ud nu, har man taget et gammeldags system og tapet noget sikkerhed ovenpå," siger Jesper Lund Hedegaard og uddyber, at den manglende sikkerhed kan koste mere end penge og forretningshemmeligheder. I sidste ende kan det koste danske borgere livet.

Det med at udpege, hvad der er kritisk infrastruktur, har tidligere været bredt diskuteret. Det er nemlig svært at pege på præcist, hvad der er kritisk, og hvad der ikke er. Det kan du læse om i den rapport fra Center for Militære Studier på Københavns Universitet.

Elon Musk forsvarer omdiskuteret tweet

"Det var det værd."

Sådan skrev den efterhånden kontroversielle frontfigur for Tesla, Elon Musk, forleden på Twitter.

Det skriver Finans.

Udmeldingen kommer på baggrund af, at Elon Musk mildest talt fik fingrene i klemme, da han i sommer sendte et tweet på netop Twitter, der satte voldsomme kurssvingninger i gang.

Årsagen til de voldsomme svingninger, der endte med at Musk blev anklaget for at vildlede investorerne, var, at han som direktør for Tesla skrev, at han overvejede at afnotere virksomheden til en pris på 420 dollar pr. aktie.

Men på trods af bøden var det altså åbentbart det værd.

Læs mere om det her: Efter Teslas børsskandale: Nu er Elon Musks arvtager linet op

Facebook fjerner flere iranske konti

Oprydningen er endnu ikke slut hos amerikanske Facebook. Virksomheden har tidligere i år slettet flere end 650 konti, der efter sigende skulle have spredt iransk propaganda.

Men oprydningen er ikke slut. Det skriver CNN.

Forleden har Facebook således lukket yderligere 82 sider, der blev drevet fra Iran og var rettet mod England og USA.

Siderne skulle ifølge CNN være blevet fulgt af omkring en million mennesker og informationerne på siderne skulle være relateret til det kommende amerikanske midtvejsvalg og informationerne på siderne drejede sig blandt andet om negativ omtale af den amerikanske præsident Donald J. Trump.

Læs mere om sagen her: Facebook lukker over 650 konti forbundet med iransk propaganda
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere