Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: IBM's opkøb af Red Hat er blandt de største it-handler nogensinde / Hackere vender blikket med kritisk dansk infrastruktur / Elon Musk forsvarer omdiskuteret tweet / Facebook fjerner flere iranske konti

IBM's opkøb af Red Hat er blandt de største indenfor tech nogensinde / Hackere vender blikket med kritisk dansk infrastruktur / Elon Musk forsvarer sit omdiskuterede tweet, der ledte til en bøde på 20 millioner dollar og et spark bagi / Facebook fortsætter oprydningen og fjerner flere iranske konti

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen.

IBM's opkøb af Red Hat er blandt de største it-handler nogensinde

Når IBM betaler 34 millarder dollar for det amerikanske open source-selskab Red Hat, giver det foruden et cloud-mæssigt rygstød til IBM også handlen en plads på listen over de største handler nogensinde i tech-branchen.

Det skriver Techcrunch.

Kigger man isoleret på opkøb indenfor software-branchen, bliver den netop offentliggjorte aftale den største nogensinde og glider med et forspring på otte milliarder dollar ind foran Microsofts opkøb af det sociale medie LinkedIn tilbage i 2016.

Zoomer man ud og kigger på hele techindustrien, er der dog stadig et par megahandler, der tager listens øverste pladser.

På førstepladsen ligger fortsat Dell's køb af EMC, der beløb sig til 68 millarder dollar tilbage i 2015.

Læs mere om den store handel her: IBM køber open source-ikonet Red Hat - betaler 225 milliarder kroner for selskabet

Hackere vender blikket med kritisk dansk infrastruktur

Sikkerheden i det man kan kalde den den kritiske del af den danske infrastruktur halter efter, og det gør det muligt for ondsindende hackere at kigge i retning af foreksempel danske varmeværker eller vandforsyninger.

Det skriver Berlingske.

Det er blandt andet sikkerhedsrådgiver hos Accenture, Jesper Lund Hedegaard, der peger på udfordringen.

"Som det ser ud nu, har man taget et gammeldags system og tapet noget sikkerhed ovenpå," siger Jesper Lund Hedegaard og uddyber, at den manglende sikkerhed kan koste mere end penge og forretningshemmeligheder. I sidste ende kan det koste danske borgere livet.

Det med at udpege, hvad der er kritisk infrastruktur, har tidligere været bredt diskuteret. Det er nemlig svært at pege på præcist, hvad der er kritisk, og hvad der ikke er. Det kan du læse om i den rapport fra Center for Militære Studier på Københavns Universitet.

Elon Musk forsvarer omdiskuteret tweet

"Det var det værd."

Sådan skrev den efterhånden kontroversielle frontfigur for Tesla, Elon Musk, forleden på Twitter.

Det skriver Finans.

Udmeldingen kommer på baggrund af, at Elon Musk mildest talt fik fingrene i klemme, da han i sommer sendte et tweet på netop Twitter, der satte voldsomme kurssvingninger i gang.

Årsagen til de voldsomme svingninger, der endte med at Musk blev anklaget for at vildlede investorerne, var, at han som direktør for Tesla skrev, at han overvejede at afnotere virksomheden til en pris på 420 dollar pr. aktie.

Men på trods af bøden var det altså åbentbart det værd.

Læs mere om det her: Efter Teslas børsskandale: Nu er Elon Musks arvtager linet op

Facebook fjerner flere iranske konti

Oprydningen er endnu ikke slut hos amerikanske Facebook. Virksomheden har tidligere i år slettet flere end 650 konti, der efter sigende skulle have spredt iransk propaganda.

Men oprydningen er ikke slut. Det skriver CNN.

Forleden har Facebook således lukket yderligere 82 sider, der blev drevet fra Iran og var rettet mod England og USA.

Siderne skulle ifølge CNN være blevet fulgt af omkring en million mennesker og informationerne på siderne skulle være relateret til det kommende amerikanske midtvejsvalg og informationerne på siderne drejede sig blandt andet om negativ omtale af den amerikanske præsident Donald J. Trump.

Læs mere om sagen her: Facebook lukker over 650 konti forbundet med iransk propaganda
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere