Artikel top billede

OnePlus 6T vil kunne kendes på sit dråbeformede hak i toppen af skærmen.

Prøvekørt: Entusiasttelefonen OnePlus 6T er blevet bedre, men den er også blevet dyrere

Nyeste flagskib fra kinesiske OnePlus er søsat. OnePlus 6T er blevet bedre end sin forgænger på en lang stribe punkter – desværre er prisen også røget i vejret.

Mobilproducenten OnePlus har skåret sig en god portion af mobilmarkedet med sin satsning på high-end telefoner til skarpe priser.

Læs også: Smugkig: Her er den nye OnePlus 6 – endnu en lovende, prisstærk mobilstjerne fra Kina

Nu er OnePlus klar med Oneplus 6T, der er den syvende telefon fra selskabet efter den skabelon.

Her får du et avanceret stordisplay med indbygget fingeraftrykslæser, større batteri med en stærk processor og nyeste Android 9 Pie.

Se også: Nu frigiver Google Android 9 Pie: Her er de fem største nyheder i det nye Android-software

Til gengæld er prisen røget i vejret, hvorfor der nu kan diskuteres, hvorvidt prisen reelt er så skarp, som man kunne håbe på.

Det undersøger vi her.

Samme ydre, bedre display

OnePlus’ efterårsopdateringer, dem med et ’T’ ud for modelnummeret, plejer ikke at byde på storstilede ændringer i designet. I år er ingen undtagelse.

Det er samme højglansglas der findes for og bag, samme aluminiumsramme der omkranser telefonen og den samme placering af knapper du finder på telefonen – inklusive den smarte notifikationsslider du finder oven over power-knappen.

Her er dog forskelle. Skærmen er vokset en smule i højden, mens hakket i toppen af displayet er minimeret mest muligt.

Betragter man telefonen fra siden, vil man også bemærke, at den er lille millimeter tykkere end før. Det gør til gengæld at telefonens optik ikke rager synderligt ud over bagsiden – det gjorde den før.

Læs også: Test: OnePlus 6 fortjener at blive selskabets største mobilhit

En væsentlig detalje her er, at jack-stikket er borte. Det er trenden og efterhånden er Samsung ved at være ene om at inkludere det i deres toptelefoner.

Displayet på OnePlus 6T vokser til 6,41 tommer, godt 3 mm større end i 6’eren. Forskellen er dog til at overse. Opløsningen lyder nu på 2.340 x 1.080 pixels, hvilket er en tand mere aflangt end i den afgående stjerne.

Det unikke ved displayet er nu, at den gemmer på en fingeraftrykslæser. Den lader til at fungere lige så kvikt og træfsikkert som hos forgængeren.

Det fungerer endda hurtigere end hos Huaweis dyrere Mate 20 Pro.

OnePlus kvikke ansigtsgenkendelse er også til stede her og er egentlig den jeg ender med at ty til, for i modsætning til alternativerne fra Apples eller Huawei, kræver den ikke et svirp op af displayet før man er inde.

20 procent længere driftstid

Indeni OnePlus 6T finder man samme processor som i forårets stjerne, altså en Snapdragon 845 octa-core.

Den gør stadig en god figur, men både Apple og Huawei er nu begyndt at introducere enheder med mere avancerede processorer.

Det gør dog ikke OnePlus til nogen sinke, når Android 9 Pie skal skydes i gang. Her er stadigt godt med RAM – enten 6GB eller 8GB alt efter model.

Se også: OnePlus præsenterer nyt produkt: Vil nu sælge fjernsyn

Nyheden i maskinrummet findes i stedet i batteriet som vokser fra 3.300 mAh til 3.700 mAh. Her lover OnePlus endda, at det ved hjælp optimeringer i softwaren giver 20 procent længere driftstid end hos forårets model.

Hvad der i midlertidig ikke er opgraderet er, hvad der givetvis var OnePlus 6’s største svaghed: kameraet.

Her diskes der igen op med mange megapixels 16 plus 20 bagpå og 16 megapixels foran.

Eneste nyhed på fotofronten er, at der nu er automatisk genkendelse af motivet, hvorefter kamera-app’en selv finder de matchende fotoindstillinger.

Højere debutpris

En af OnePlus’ telefonernes største forcer hidtil, var hvor meget mobil man fik med for pengene.

I denne ombæring skal du dog slippe fire hundrede kroner ekstra, for overhovedet at blive OnePlus-ejer.

Priserne i forhold til forgængeren er egentlig uændret, men den oprindelige debutmodel med 64GB lagerplads er nu pillet ud af programmet.

Billigste OnePlus 6T løber derfor op i 4.199 kroner med sine 128GB lagerplads og 6GB RAM, mod 3.899 kroner i den forrige indstigermodel.

Næste model i serien med 128GB lager og 8GB RAM løber op i 4.499 kroner, 100 kroner mere end tilsvarende OnePlus 6 model.

Dyreste variant løber op i 4.799 kroner for 256GB lagerplads samt 8GB RAM.

OnePlus 6T debuterer i to farver: den spejlblanke ’mirror black’ samt den matte ’midnight black’.

OnePlus 6T kan forudbestilles fra 29. oktober på selskabets hjemmeside.