Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Egmont trækker webudvikling hjem fra Polen / Kapitalfond køber dansk netværksoperatør / Dansk virksomhed i samarbejde med Apple / Storbritanien klar til at beskatte tech-giganterne / Jeff Bezos sætter trist rekord

Egmont trækker webudvikling hjem fra Polen efter fire år. Kapitalfond køber dansk netværksoperatør for ukendt beløb. Dansk virksomhed samarbejder med Apple om at spotte hjerteanfald, Storbritanien gør klar til at beskatte tech-giganterne fra 2020 og så sætter Amazon-boss Jeff Bezos en kedelig rekord.

Godmorgen på denne tirsdag. Her kommer overblikket over dagens hurtige it-nyheder.

Egmont trækker webudvikling hjem fra Polen

Mediekoncernen Egmont Publishing trækker webudviklingen hjem til Danmark efter fire år i Polen.

Det oplyser virksomheden på sin hjemmeside.

Egmont står blandt andet bag udgivelser som Euroman og ALT for damerne og planen er, at virksomheden vil forkorte afstanden mellem idé og lancering ved at have sit webudviklings-team placeret her i Danmark.

”Vi har store ambitioner ikke mindst for euroman.dk og alt.dk. Ved at tage det lidt utraditionelle skridt og tage opgaverne hjem til Danmark, håber vi at kunne sikre speed to market. Samtidig tror vi på, at et tættere samarbejde i den digitale afdeling mellem redaktioner, product owners, designere og webudviklere giver endnu bedre resultater,” siger digital direktør i Egmont Publishing Jesper Hansen.

Mediehuset forventer, at afdelingen er klar til at gå til arbejdet i begyndelsen af det kommende år.

Læs mere om Egmont her: Egmont hyrer ny CIO: Henter ny digital topchef i GN Resound

Kapitalfond køber dansk netværksoperatør

En række danske sendemaster får ny ejer. Det er resultatet, efter den europæiske kapitalfond Agilitas har valgt at købe danske Teracom.

Det danske selskab ejer i alt 34 sendemaster, der bruges til både tv og radio. Derudover er virksomheden i besiddelse af 3.500 kilometer fibernetværk, som forbinder datacentre, sendemasterne, programudbydere og andre netværksoperatører.

"Vi er meget stolte over, hvad vi har opnået med Teracom Danmark og ser frem til at samarbejde med Agilitas om at videreudvikle virksomheden," siger Martin Løbel, der er administrerende direktør i Teracom Danmark.

Prisen for det danske selskab er ukendt og den endelige handel afhænger af, at konkurrencemyndighederne godkender handlen.

Læs mere om virksomhedens forhold til SKI her: 12 it-virksomheder godkendt til stor SKI-aftale til 720 millioner kroner

Dansk virksomhed i samarbejde med Apple

Den danske app-udviklingsvirksomhed Assemble står bag applikationen Assemble Heart, der via en iPhone og et Apple Watch i fremtiden ved hjælp af kunstig intelligens skal spotte hjerteanfald.

Det skriver Medwatch.

”Vi har udviklet appen Assemble Heart, der installeres på en iPhone og et Apple Watch. Apple Watch kan måle hjerterytme og snart også EKG, og med patientens tilladelse kan appen på sigt give mulighed for at dele data med Nordsjællands Hospital. Dén løsning skal hospitalet og Assemble nu til at udvikle sammen,” forklarer Morten Svendsen, der er administrerende. direktør hos Assemble.

Det danske selskab har, ifølge fagmediet, slået pjalterne sammen med et hold stærke partnere og håber på, at man ved hjælp af teknologi som big data og machine learning kan udvikle metoden. Samarbejdet indbefatter Apple, Stanford University og Nordsjællands Hospital.

Storbritanien klar til at beskatte tech-giganterne

For øjeblikket går der meget tid på De Britiske Øer med at diskutere Brexit. Men nu melder Storbritanien samtidigt ud, at man er parat til at indføre en banebrydende form for skat, der skal pålægges den omsætning, som verdens tech-giganter skaber lokalt i netop Storbritanien.

Det skriver The Wall Street Journal.

Planen er, at skatten skal indføres i 2020, og Storbritanien vil i så tilfælde være den første industrination, der for alvor forsøger at klemme flere skattekroner ud af de store tech-virksomheder.

I mange år har selvsamme virksomheder haft succes med at indgå særaftaler med forskellige nationer såsom Irland for derigennem at opnå skattefordele.

Det har blandt andet fået den danske konkurrencekommissær Magrethe Vestager på banen i kampen for, at få virksomheder som Google og Facebook til at betale mere i de europæiske statskasser.

Læs mere om det her: EU satser på at have ny tech-skat klar inden årets udgang: Her er nøglepunkterne i det store udspil

Amazon-boss sætter trist rekord

Frontfiguren for Amazon, Jeff Bezos, er verdens rigeste person. Men han er ikke helt så rig, som han har været. Forleden satte Bezos så en kedelig rekord, der satte et trist aftryk på hans privatøkonomi.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

De seneste to dage har større rystelser ramt det globale aktiemarked, og blandt andet de højt værdisatte tech-aktier har stået for skud. Det fik Jeff Bezos private formue til at rasle ned med 19,2 milliarder dollar (125,9 milliarder kroner), og i mandags tabte direktøren så meget, at det er ny rekord for, hvor meget man som enkelt person kan tabe på en enkelt dag.

Den rekord har tidligere tilhørt Michael Saylor fra Microstrategy. Da dot.com-boblen brast i år 2000 formåede han at tabe 46 milliarder kroner på en enkelt handelsdag.

Læs mere om det her: Han har som it-investor prøvet at miste 46 milliarder kroner på én dag: "Det kørte af sporet"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere