Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Google vil give millioner til "gode" AI-projekter / Dansk tech-virksomhed æder europæisk konkurrent / Google Pay er "meget ståhej for ingenting" / Zuckerberg: Folk flytter mere og mere ind på den private chat

Google vil give millioner til projekter, der vil bruge AI i den gode sags tjeneste. Dansk tech-virksomhed køber belgisk konkurrent. Dansk Erhverv rynker på næsen ad Google Pay og så rykker Facebook-brugerne indholdet over i de private Messenger-samtaler med andre brugere.

Godmorgen på denne onsdag. Her kommer overblikket over dagens hurtige it-nyheder.

Google vil give millioner til "gode" AI-projekter

USA's tech-virksomheder må lægge ryg til mangt og meget i øjeblikket.

Anklager om sexchikane på arbejdspladsen, grov udnyttelse af data og kritik for at ville levere computerkraft til amerikansk AI-krig fyger om hovedkvartererne hos virksomheder som Facebook, Google og Microsoft.

Men midt i uvejret vil Google nu udlodde 25 millioner dollar til non-profit-projekter, der bruger kunstig intelligens i den gode sags tjeneste.

Det skriver Cnet.

"Vi kæmper alle med spørgsmål om, hvordan kunstig intelligens skal bruges, men teknologien har uden tvivl potentiale til at forbedre folks liv," siger Google's direktør for kunstig intelligens, Jeff Dean.

Google lover vinderne af "konkurrencen" adgang til ressurser. Det kan blive en "once in a life time"-mulighed for NGO'er af alle slags. Virksomheden selv afviser i hvert fald, at der skulle være tale om en afledningsmanøvre for fjerne det i øjeblikket ubehageligt skarpe lys på virksomheden.

Læs mere her: Google-chef efter afsløring: Vi har fyret 48 medarbejdere for sexchikane i de seneste to år

Dansk tech-virksomhed æder europæisk konkurrent

Det danske tech-selskab Languagewire, der lever af at oversætte og udbyde indhold, har været på rov i Belgien. For et ukendt beløb har virksomheden købt belgiske Xplanation og bliver dermed en af de helt store spillere i branchen.

Det skriver Finans.

Languagewire er ejet af en kapitalfond, og med opkøbet af den belgiske virksomhed fordobler virksomheden sin størrelse målt på antal ansatte til 350. Samtidigt nærmer salget sig en halv milliard kroner.

»Vi startede selskabet med en million kroner i lommen, og nu kan vi skabe en af de helt store aktører i denne branche med et globalt setup. Det er en kæmpe drøm, som går i opfyldelse," siger Henrik Lottrup, der er administrerende direktør og medstifter af Languagewire til Finans.

Virksomhedens frontmand håber, at Languagewire kan udnytte konsolideringsbevægelsen i den del af branchen og blive en stor spiller i, det direktøren selv kalder, en branche, hvor man endnu ikke har udnævnt "the big five".

Læs om gårsdagens opkøb af Omada her: Omada-stifter Morten Boel Sigurdsson sælger Omada til to kapitalfonde

Google Pay er "meget ståhej for ingenting"

En ny spiller har gjort sin entré på det danske marked for mobilbetalinger. Det drejer sig om Google, der med Google Pay vil ind og skubbe til Apple Pay og andre betalingsløsninger, der søger mod de danske devices.

Det imponerer dog ikke i den københavnske børsbygning, hvor Dansk Erhverv holder til, skriver Finans.

"Det kan diskuteres, hvor meget mere bekvemt det er for forbrugerne. For det er noget, vi i virkeligheden allerede kender. Nemlig internationale betalingskort camoufleret i en telefon. Derfor er det meget ståhej for ingenting," siger markedsdirektør Henrik Hyltoft fra Dansk Erhverv til Finans.

Læs mere her: Dankortet, Mobilepay og Apple Pay får ny rival: Google Pay er nu klar i Danmark

Hvis du tænker, at det alligevel kunne være noget for dig skal du enten være kunde hos Jyske Bank eller Nordea (og snart Danske Bank), hvis du skal kunne betale med Google Pay via din smartphone eller dit smart watch.

Læs mere om det her: Guide: Sådan får du Google Pay på din mobil

Zuckerberg: Folk flytter mere og mere ind på den private chat

I forbindelse med at Facebook tirsdag aflagde sit regnskab, gjorde frontfigur Mark Zuckerberg det klart, at man hos Facebook i øjeblikket ser en bevægelse, hvor folk flytter mere og mere væk fra deres feed og ind på private chat-tråde i for eksempel Messenger.

Det skriver Techcrunch

Ifølge Zuckerberg begynder folk at dele en større del af indholdet i private chat-tråde, hvor der hver dag sendes 100 millarder beskeder på tværs af Facebooks platforme. Benytter man muligheden for at lægge noget op som en "historie", bliver den blandt den ene milliard såkaldte stories, der uploades hver dag.

Virksomhedens regnskab og i særdeleshed Zuckerbergs kommentar sendte i går aktien ud på lidt af en rutsjetur.

Læs mere her: Facebook kan have mistet én million europæiske brugere som følge af GDPR
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere