Artikel top billede

Ny hjemmeside skal gøre Danmark bedre rustet mod cybertrusler

Med Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen i spidsen har en række samarbejdspartnere i dag lanceret en ny hjemmeside, der skal levere information og værktøjer om digital sikkerhed til borgere, offentligt ansatte og virksomheder

"På SikkerDigital kan borgere, virksomheder og myndigheder finde viden, vejledning og konkrete værktøjer til en sikker digital hverdag," kan man læse på sikkerdigital.dk, som i dag er gået online.

Sikkerdigital er navnet på den nye sikkerhedsportal, som Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen står bag i samarbejde med Center for Cybersikkerhed, Politiet, Datatilsynet, Det Kriminalpræventive Råd og Forbrugerrådet TÆNK.

"I dag har de fleste danskere en smartphone ved hånden, som flittigt bruges til for eksempel at gå på netbank eller bestille tid til lægen. Det gør hverdagen lettere, men digitalisering gør os også sårbare over for it-kriminelle, og derfor er det vigtigt, at vi alle sammen bliver klædt på til at beskytte os mod digitale farer ved eksempelvis at ændre kodeord og opdatere de programmer, vi bruger. Og det skal den nye portal være med til," lyder det fra Innovationsminister Sophie Løhde (V) i en udsendt pressemeddelelse.

På hjemmesiden kan borgere, virksomheder og myndigheder finde information og værktøjer til en sikker digital hverdag, lyder det.

Portalen er et led i den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, som regeringen præsenterede i maj. Her er der afsat 1,5 milliarder kroner til at styrke cyber- og informationssikkerheden i Danmark.

Læs mere om det her: Her er regeringens nye cyberplan: 25 punkter skal gøre Danmark mere sikker

For de offentlige ansatte vil sikkerdigital.dk være indgangen til råd og vejledninger om, hvordan den enkelte håndterer borgernes data sikkert på tværs af platforme og arbejdspladser.

Derudover er det også ambitionen, at hjemmesiden skal hjælpe mindre og mellemstore virksomheder med at leve op til digital sikkerhed, lyder det fra erhvervsminister Rasmus Jarlov (K):

"Det er vigtigt, at vi i dag lancerer sikkerdigital.dk, der stiller konkret vejledning og værktøjer til rådighed for vores små og mellemstore virksomheder. Cirka en tredjedel af dem kan nemlig godt bruge hjælp til at få bedre styr på it-sikkerheden. Med den nye informationsportal er den hjælp lettilgængelig. Det gør det mindre bøvlet for virksomhederne at sikre sig bedre mod it- og cybertrusler, og så kan de få mere tid til deres kerneforretning."

Ifølge den udsendte pressemeddelelse har over 1,2 millioner danskere været udsat for mindst en af fire trusler: virus, misbrug af personlige oplytsninger, tab af data eller penge.

Læs også: Kære regering: Lad andelstanken forme vores fælles it-sikkerhed - her er der et par konkrete ideer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere