Artikel top billede

Ny hjemmeside skal gøre Danmark bedre rustet mod cybertrusler

Med Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen i spidsen har en række samarbejdspartnere i dag lanceret en ny hjemmeside, der skal levere information og værktøjer om digital sikkerhed til borgere, offentligt ansatte og virksomheder

"På SikkerDigital kan borgere, virksomheder og myndigheder finde viden, vejledning og konkrete værktøjer til en sikker digital hverdag," kan man læse på sikkerdigital.dk, som i dag er gået online.

Sikkerdigital er navnet på den nye sikkerhedsportal, som Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen står bag i samarbejde med Center for Cybersikkerhed, Politiet, Datatilsynet, Det Kriminalpræventive Råd og Forbrugerrådet TÆNK.

"I dag har de fleste danskere en smartphone ved hånden, som flittigt bruges til for eksempel at gå på netbank eller bestille tid til lægen. Det gør hverdagen lettere, men digitalisering gør os også sårbare over for it-kriminelle, og derfor er det vigtigt, at vi alle sammen bliver klædt på til at beskytte os mod digitale farer ved eksempelvis at ændre kodeord og opdatere de programmer, vi bruger. Og det skal den nye portal være med til," lyder det fra Innovationsminister Sophie Løhde (V) i en udsendt pressemeddelelse.

På hjemmesiden kan borgere, virksomheder og myndigheder finde information og værktøjer til en sikker digital hverdag, lyder det.

Portalen er et led i den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, som regeringen præsenterede i maj. Her er der afsat 1,5 milliarder kroner til at styrke cyber- og informationssikkerheden i Danmark.

Læs mere om det her: Her er regeringens nye cyberplan: 25 punkter skal gøre Danmark mere sikker

For de offentlige ansatte vil sikkerdigital.dk være indgangen til råd og vejledninger om, hvordan den enkelte håndterer borgernes data sikkert på tværs af platforme og arbejdspladser.

Derudover er det også ambitionen, at hjemmesiden skal hjælpe mindre og mellemstore virksomheder med at leve op til digital sikkerhed, lyder det fra erhvervsminister Rasmus Jarlov (K):

"Det er vigtigt, at vi i dag lancerer sikkerdigital.dk, der stiller konkret vejledning og værktøjer til rådighed for vores små og mellemstore virksomheder. Cirka en tredjedel af dem kan nemlig godt bruge hjælp til at få bedre styr på it-sikkerheden. Med den nye informationsportal er den hjælp lettilgængelig. Det gør det mindre bøvlet for virksomhederne at sikre sig bedre mod it- og cybertrusler, og så kan de få mere tid til deres kerneforretning."

Ifølge den udsendte pressemeddelelse har over 1,2 millioner danskere været udsat for mindst en af fire trusler: virus, misbrug af personlige oplytsninger, tab af data eller penge.

Læs også: Kære regering: Lad andelstanken forme vores fælles it-sikkerhed - her er der et par konkrete ideer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere