Artikel top billede

Ny hjemmeside skal gøre Danmark bedre rustet mod cybertrusler

Med Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen i spidsen har en række samarbejdspartnere i dag lanceret en ny hjemmeside, der skal levere information og værktøjer om digital sikkerhed til borgere, offentligt ansatte og virksomheder

"På SikkerDigital kan borgere, virksomheder og myndigheder finde viden, vejledning og konkrete værktøjer til en sikker digital hverdag," kan man læse på sikkerdigital.dk, som i dag er gået online.

Sikkerdigital er navnet på den nye sikkerhedsportal, som Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen står bag i samarbejde med Center for Cybersikkerhed, Politiet, Datatilsynet, Det Kriminalpræventive Råd og Forbrugerrådet TÆNK.

"I dag har de fleste danskere en smartphone ved hånden, som flittigt bruges til for eksempel at gå på netbank eller bestille tid til lægen. Det gør hverdagen lettere, men digitalisering gør os også sårbare over for it-kriminelle, og derfor er det vigtigt, at vi alle sammen bliver klædt på til at beskytte os mod digitale farer ved eksempelvis at ændre kodeord og opdatere de programmer, vi bruger. Og det skal den nye portal være med til," lyder det fra Innovationsminister Sophie Løhde (V) i en udsendt pressemeddelelse.

På hjemmesiden kan borgere, virksomheder og myndigheder finde information og værktøjer til en sikker digital hverdag, lyder det.

Portalen er et led i den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, som regeringen præsenterede i maj. Her er der afsat 1,5 milliarder kroner til at styrke cyber- og informationssikkerheden i Danmark.

Læs mere om det her: Her er regeringens nye cyberplan: 25 punkter skal gøre Danmark mere sikker

For de offentlige ansatte vil sikkerdigital.dk være indgangen til råd og vejledninger om, hvordan den enkelte håndterer borgernes data sikkert på tværs af platforme og arbejdspladser.

Derudover er det også ambitionen, at hjemmesiden skal hjælpe mindre og mellemstore virksomheder med at leve op til digital sikkerhed, lyder det fra erhvervsminister Rasmus Jarlov (K):

"Det er vigtigt, at vi i dag lancerer sikkerdigital.dk, der stiller konkret vejledning og værktøjer til rådighed for vores små og mellemstore virksomheder. Cirka en tredjedel af dem kan nemlig godt bruge hjælp til at få bedre styr på it-sikkerheden. Med den nye informationsportal er den hjælp lettilgængelig. Det gør det mindre bøvlet for virksomhederne at sikre sig bedre mod it- og cybertrusler, og så kan de få mere tid til deres kerneforretning."

Ifølge den udsendte pressemeddelelse har over 1,2 millioner danskere været udsat for mindst en af fire trusler: virus, misbrug af personlige oplytsninger, tab af data eller penge.

Læs også: Kære regering: Lad andelstanken forme vores fælles it-sikkerhed - her er der et par konkrete ideer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere