Artikel top billede

Ny rekord: Aldrig har Samsung tjent så mange penge - men telefonforretningen går ikke for godt

Sydkoreanske Samsung har aldrig tjent så mange penge, som det har været tilfædet i de seneste tre måneder. Men rekord-resultatet skyldes mildest talt ikke salget af smartphones, som ikke har det for godt.

Verdens største smartphoneproducent, sydkoreanske Samsung, sætter ny indtjeningsrekord i det netop overståede tredje regnskabskvartal.

Samsung lander et driftresultat før skat og afskrivninger på 101,5 milliarder kroner.

Det svarer til en stigning på 21 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor, og selskabet har da heller aldrig haft så stort et overskud nogensinde.

Beløbet svarer til, at Samsung har landet et overskud på 46 millioner kroner hver eneste time døgnet rundt i de tre måneder.

Omsætningen er til gengæld vokset knapt så meget - nemlig 5,5 procent til nu 377 milliarder kroner for kvartalet.

Ikke telefonerne

Samsung er verdens største smartphone-producent, men det er ikke telefonerne, der er årsag til rekordresultatet.

Faktisk er smartphone-forretningens driftsresultat dykker med hele 32 procent i forhold til det tilsvarende kvartal sidste år til nu 12,7 milliarder kroner, mens omsætningen er faldet med 10 procent.

Det er derimod salg af chip og andre komponenter. Samsung overtog i fjor positionen som verdens største chip-producent fra Intel, og væksten er fortsat for fuld kraft.

Således er selskabet halvleder-forretning vokset med hele 37 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Nu vender det

Samsung meddeler dog samtidig, at der ingen udsigt er til, at også fjerde kvartal bliver et rekord-kvartal.

Ifølge selskabet vil efterspørgslen efter både chip og smartphones tage af i det indeværende kvartal.

Ligeledes forventer faldende priser for NAND-chip på grund af stigende konkurrence fra Toshiba og Hynix, der er på trapperne med nye produktionslinier.

Du finder hele Samsungs kvartalsresultat her.

Læs også:

Her er Googles pris: Så meget kommer ny Android-licens til at koste efter EU-dom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere