Artikel top billede

Telenor dropper overvågning af medarbejdere efter kritik fra norsk datatilsyn

Telenor opgiver nu sin omfattende overvågning af 400 norske kundeservicemedarbejdere. Det norske teleselskab har fastholdt, at overvågningen var lovlig, men det norske datatilsyn har kritiseret Telenor for overvågningen.

Telenor stopper nu med at overvåge 400 kundeservicemedarbejdere i Norge.

Det sker efter, at det norske datatilsyn mener, at overvågningen er for omfattende.

Det skriver det norske medie digi.no på baggrund af et nyhedstelegram fra det norske nyhedsbureau NTB.

Sagen drejer som om Telenors brug af løsningen Transaktion Overvågning Remote, der har optaget både lyden og skærmbillederne hos de 400 kundeservicemedarbejdere under deres arbejde.

"Telenor tog selv initiativ over for Datatilsynet med det formål at få tilsynets udtalelse om oplæringsaktivitet. Vi er glade for, at de er vendt tilbage til os. Vi standser nu aktiviteten og vi vil nu gennemgå svaret fra Datatilsynet grundigt. Telenor skal naturligvis følge den gældende lovgivning," sige selskabets norske kommunikationschef Anders Krokan til NTB.

Telenor har gennem forløbet fastholdt, at selskabets praksis var lovlig.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere