Artikel top billede

Efter årelangt juridisk slagsmål: Samsung betaler millioner i erstatning til kræftramte medarbejdere

Samsung har efter flere års juridisk slagsmål accepteret at betale kompensation de medarbejdere, der er blevet alvorligt syge af at arbejde på selskabets fabrikker i Sydkorea.

Samsung har besluttet sig for at kompensere en række nuværende og tidligere medarbejdere, der er blevet ramt af leukæmi, også kendt som blodkræft, efter at have arbejdet på selskabets sydkoreanske chip-fabrikker.

Beslutningen fra Samsung sætter dermed en stopper for et årelangt juridisk slagsmål, der har varet siden 2007, hvor en tidligere medarbejder på en af de pågældende Samsung-fabrikker døde af blodkræft som følge af at have arbejdet på en Samsung-fabrik.

Samsung er af et panel blevet pålagt at betale de medarbejdere, der er blevet syge af arbejde på virksomhedens fabrikker, økonomisk kompensation.

Det skriver Reuters.

Læs også: Ny rekord: Aldrig har Samsung tjent så mange penge - men telefonforretningen går ikke for godt

Hver medarbejdere får lidt under 1 million kroner

Samsung er blevet dømt til at betale alle tidligere medarbejdere, der er blevet syge af den kemiske eksponering, 150 millioner sydkoreanske won - svarende til omkring 850.000 kroner.

Samsung skal betale alle medarbejdere, der har været udsat for den kemiske eksponering på Samsungs fabrikker siden 1984.

Den sydkoreanske aktivistgruppe Sharp oplyste i 2015, at gruppen var opmærksom på, at omkring 200 ansatte var blevet syge af arbejde på Samsungs anlæg, og 70 af dem var døde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere