Artikel top billede

Efter årelangt juridisk slagsmål: Samsung betaler millioner i erstatning til kræftramte medarbejdere

Samsung har efter flere års juridisk slagsmål accepteret at betale kompensation de medarbejdere, der er blevet alvorligt syge af at arbejde på selskabets fabrikker i Sydkorea.

Samsung har besluttet sig for at kompensere en række nuværende og tidligere medarbejdere, der er blevet ramt af leukæmi, også kendt som blodkræft, efter at have arbejdet på selskabets sydkoreanske chip-fabrikker.

Beslutningen fra Samsung sætter dermed en stopper for et årelangt juridisk slagsmål, der har varet siden 2007, hvor en tidligere medarbejder på en af de pågældende Samsung-fabrikker døde af blodkræft som følge af at have arbejdet på en Samsung-fabrik.

Samsung er af et panel blevet pålagt at betale de medarbejdere, der er blevet syge af arbejde på virksomhedens fabrikker, økonomisk kompensation.

Det skriver Reuters.

Læs også: Ny rekord: Aldrig har Samsung tjent så mange penge - men telefonforretningen går ikke for godt

Hver medarbejdere får lidt under 1 million kroner

Samsung er blevet dømt til at betale alle tidligere medarbejdere, der er blevet syge af den kemiske eksponering, 150 millioner sydkoreanske won - svarende til omkring 850.000 kroner.

Samsung skal betale alle medarbejdere, der har været udsat for den kemiske eksponering på Samsungs fabrikker siden 1984.

Den sydkoreanske aktivistgruppe Sharp oplyste i 2015, at gruppen var opmærksom på, at omkring 200 ansatte var blevet syge af arbejde på Samsungs anlæg, og 70 af dem var døde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere