Artikel top billede

Efter årelangt juridisk slagsmål: Samsung betaler millioner i erstatning til kræftramte medarbejdere

Samsung har efter flere års juridisk slagsmål accepteret at betale kompensation de medarbejdere, der er blevet alvorligt syge af at arbejde på selskabets fabrikker i Sydkorea.

Samsung har besluttet sig for at kompensere en række nuværende og tidligere medarbejdere, der er blevet ramt af leukæmi, også kendt som blodkræft, efter at have arbejdet på selskabets sydkoreanske chip-fabrikker.

Beslutningen fra Samsung sætter dermed en stopper for et årelangt juridisk slagsmål, der har varet siden 2007, hvor en tidligere medarbejder på en af de pågældende Samsung-fabrikker døde af blodkræft som følge af at have arbejdet på en Samsung-fabrik.

Samsung er af et panel blevet pålagt at betale de medarbejdere, der er blevet syge af arbejde på virksomhedens fabrikker, økonomisk kompensation.

Det skriver Reuters.

Læs også: Ny rekord: Aldrig har Samsung tjent så mange penge - men telefonforretningen går ikke for godt

Hver medarbejdere får lidt under 1 million kroner

Samsung er blevet dømt til at betale alle tidligere medarbejdere, der er blevet syge af den kemiske eksponering, 150 millioner sydkoreanske won - svarende til omkring 850.000 kroner.

Samsung skal betale alle medarbejdere, der har været udsat for den kemiske eksponering på Samsungs fabrikker siden 1984.

Den sydkoreanske aktivistgruppe Sharp oplyste i 2015, at gruppen var opmærksom på, at omkring 200 ansatte var blevet syge af arbejde på Samsungs anlæg, og 70 af dem var døde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere