Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Amazon tæt på milliard-aftale om nyt hovedkvarter / Trendsales-direktør dømt for bedrageri: Gav sig selv lønforhøjelse / Dankortet trues af nye digitale betalingsløsninger / Ny jobsøgningsportal vil dræbe jobansøgninger som vi kender dem

Amazon tæt på gigantisk milliard-investering i nyt hovedkvarter / Trendsales-direktør dømt for bedrageri: Gav lønforhøjelse til sig selv / Nye digitale betalingsløsninger truer Dankortet på livet / Ny jobsøgningsportal vil dræbe jobansøgningen som vi kender den og i England vil de nu bruge kunstig intelligens til at få togene til at afgå til tiden.

Godmorgen.

Her kommer ugens første morgenbriefing fra Computerworld.

Vi starter i USA. Her har Amazon kastet 20 amerikanske og canadiske byer ud i en usædvanlig konkurrence, hvor de skal underbyde hinanden i håbet om at få lov til at huse it-gigantens næste store hovedkvarter, HQ2

Meget tyder nu på, at vi snart får en afgørelse på den mildt sagt mærkværdige konkurrence:

Amazon tæt på gigantisk milliard-investering i nyt hovedkvarter

Ifølge den amerikanske avis Washington Post er Amazon meget tæt på at tage en beslutning om at placere virksomhedens kommende hovedkvarter, HQ2, i Crystal City i den amerikanske stat Virginia.

Amazon har oplyst, at virksomheden vil investere omkring 5 milliarder dollar (32 milliarder kroner, red) i det nye hovedkvarter, som skal fungere som et supplement til Amazons eksisterende hovedkvarter i Seattle, der i dag huser mere end 40.000 ansatte.

Det er Amazons forventning, at det nye hovedkvarter vil komme til at huse et tilsvarende antal medarbejdere.

Crystal City formodes blandt andet at være interessant, fordi byen ligger tæt på USA’s politiske centrum i regeringsbyen Washington DC.

Udover Crystal City er følgende byer med i opløbet om HQ2: Atlanta, Austin, Boston, Chicago, Columbus, Dallas, Denver, Indianapolis, Los Angeles, Miami, Montgomery County, Nashville, Newark, New York City, Philadelphia, Pittsburgh, Raleigh, Toronto, Washington D.C.

Ifølge Washington Posts oplysninger vil den endelige afgørelse falde i løbet af november.

Trendsales-direktør dømt for bedrageri: Gav lønforhøjelse til sig selv

Den tidligere Trendsales-direktør Rasmus Goth Engel blev fredag idømt to og et halvt års fængsel for bedrageri

Det skriver Børsen.

Ifølge avisen blev Rasmus Goth Engel dømt for i sin tid som direktør at have manipuleret lønsystemet, så han uretmæssigt fik mere i løn og pension. Han blev desuden dømt for dokumentfalsk.

Ifølge tiltalen havde han begået bedrageri for et beløb på 4,1 millioner kroner, men den tidligere direktør blev dog ifølge Børsen ikke dømt for det fulde beløb.

Nye digitale betalingsløsninger truer Dankortet på livet

Burgerkæderne McDonalds og Sunset Boulevard har valgt at udfase Dankortet i løbet af det kommende år.

Det skyldes ifølge erhvervsmediet Finans blandt andet, at Dankortet bliver presset af nye digitale betalingsløsninger som Apple Pay, Google Pay og MobilePay.

”Det er ikke dér, vi tjener vores penge. Nye betalingsløsninger betyder til gengæld rigtig meget for vores kunder. Så selv om dankortet har været fantastisk for os, er vi i tvivl om, hvorvidt der er et behov for kortet i fremtiden,” siger Peter Schleidt, bankdirektør i Jyske Bank.

Dankortet sidder dog stadigvæk på 75 procent af alle korttransaktioner i Danmark.

Ny jobsøgningsportal vil dræbe jobansøgningen som vi kender den

En kommende jobsøgningsportal ved navn Casefair vil dræbe den velkendte jobansøgning og erstatte den med en case opgave.

Det skriver Børsen.

Casefair er stiftet af de to iværksættere Emma Due Bitz og Simon Gundersen, der ifølge Børsen ikke mener, at en klassisk ansøgning matcher behovene hos den generation, der i disse år kommer ud på arbejdsmarkedet.

Blandt deres investorer er Kræn Østergaard Nielsen, der er CTO og CFO hos Coop, og som nu også er bestyrelsesformand i Casefair.

Kunstig intelligens skal få togene til at gå til tiden

Det britiske universitet Lancaster University vil bruge kunstig intelligens til at sikre, at togene i Storbritannien afgår til tiden.

Det skriver nyhedsmagasinet The Economist.

Togforsinkelser skyldes ofte uhensigtsmæssige passagerstrømme, hvor passagerne klumper sig sammen foran togdørene på perronen og forhindrer, at andre passagerer kan forlade toget.

Men det britiske forsøg vil bruge kunstig intelligens til at sikre et mere hensigtsmæssig passagerflow.

Million-investering skal sikre danske start-ups succes i Asien

Danske iværksættere skal ikke blot fokusere på Silicon Valley. De skal i højere grad have fokus på de muligheder, der findes i de Asien, som i disse år tiltrækker en stadig større andel af de globale investeringer.

Derfor har startup-organisation Tech BBQ og nonprofitorganisationen Asia House stiftet initiativet Innovation Lab Asia, der skal kortlægge asiatiske innovationsmiljøer og etablere samarbejde mellem danske og asiatiske startup-økosystemer.

Det oplyser organisationerne i en pressemeddelelse.

Initiativet har fået 3,9 millioner i støtte fra Industrien Fond.

”Ved at kigge mod udlandet, og især Asien, kan økosystemet omkring iværksætteriet herhjemme blive klogere og skabe nye nyttige netværk til gavn for danske startup-virksomheders vækst,” siger administrerende direktør Mads Lebech fra Industriens Fond ifølge pressemeddelelsen.

Din smartphones batteri levetid bliver dårligere

Nej, det er ikke bare noget, som du bilder dig ind. Din smartphones batterilevetid bliver rent faktisk dårligere.

Den amerikanske avis Washington Posts tech-journalist Geoffrey Fowler laver hvert år en batteritest på 13 udvalgte telefoner, og i år klarer langt de fleste sig dårligere end sidste års model.

Apples iPhone XS løber eksempelvis tør for strøm 21 minutter hurtigere end sidste års iPhone X, mens Googles Pixel 3 løber tør for strøm hele halvanden time før Pixel 2 gjorde.

Ifølge Washington Post viser andre tests af batteritiden på de nyeste smartphones lignende resultater.

Forklaringen er blandt andet, at udviklingen af batteriteknologien går meget langsomt, mens forbrugerne i stigende grad foretrækker mobiler med batterislugende skærme, der er lysstærke og har høj opløsning.

Dansk Counter Strike-hold fik tidlig exit

I denne weekend løb den store Counter Strike-turnering Blast Pro af stablen i Royal Arena i København.

Til størstedelen af de 12.000 fremødte publikummers store skuffelse blev det dog til et hurtigt exit for de lycra-iklædte computer-spillere på det danskejede hold Astralis.

Læs Computerworlds reportage fra det store gamer-stævne her:

Reportage: 12.000 tændte fans fyldte Royal Arena for at se Astralis spille CS:GO.