Artikel top billede

Apples 5G-debut udskudt: Første iPhone med teknologien ombord kommer først i 2020

Apples første iPhone med 5G ombord kommer først i 2020, lyder det fra kilder tæt på selskabet.

Apples vej til udrulning af 5G-teknologien til blandt andet iPhones, synes at have mødt nogle forhindringer. Mens producenter som Samsung, LG, Motorola og Huawei forventes at introducere teknologien en gang i det næste år, skal de første 5G-iPhones først forventes en gang i 2020.

Det erfarer FastCompany, som citerer kilder tæt på selskabet.

Forsinkelsen skyldes ifølge mediets kilder at Intel døjer med at levere en modem-komponent med de rette specifikationer. Varmeudledningen og strømforbruget fra det kommende 8161-modem fra Intel menes at være for høje.

Det skyldes, at mange af de første 5G-bånd der vil benyttes befinder sig i millimeter-båndet (mellem 28 og 39 GHz).

Disse frekvensbånd stiller store krav til de indbyggede modems, som risikerer at udlede så meget varme, at det vil kunne mærkes af brugeren. Med den høje varmeudledning følger også et forhøjet strømforbrug og dermed også kortere driftstid.

Se også: Kina overhaler USA på 5G-teknologi

Qualcomm afvises stadig

Apples problemer med Intel-komponenter får dog ikke selskabet til at vende sig mod ærkerivalen Qualcomm. Apple og Qualcomm har været igennem en mangeårig strid om netop modem-patenter.

Qualcomm har ellers allerede nu udviklet deres første 5G-modem, døbt X50. Denne har dog også problemer med at tøjle varmeudviklingen fra 5G-teknologien, lyder det.

Mediet erfarer, at Apple har været i dialog med en tredje udbyder, kinesiske MediaTek. At Apple skulle droppe Intel som partner, betragter kilden dog som en usandsynlig ’plan B’.

Læs også: Her er klodens første 5G-telefon: Vi har taget et smugkig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere