Artikel top billede

Apples 5G-debut udskudt: Første iPhone med teknologien ombord kommer først i 2020

Apples første iPhone med 5G ombord kommer først i 2020, lyder det fra kilder tæt på selskabet.

Apples vej til udrulning af 5G-teknologien til blandt andet iPhones, synes at have mødt nogle forhindringer. Mens producenter som Samsung, LG, Motorola og Huawei forventes at introducere teknologien en gang i det næste år, skal de første 5G-iPhones først forventes en gang i 2020.

Det erfarer FastCompany, som citerer kilder tæt på selskabet.

Forsinkelsen skyldes ifølge mediets kilder at Intel døjer med at levere en modem-komponent med de rette specifikationer. Varmeudledningen og strømforbruget fra det kommende 8161-modem fra Intel menes at være for høje.

Det skyldes, at mange af de første 5G-bånd der vil benyttes befinder sig i millimeter-båndet (mellem 28 og 39 GHz).

Disse frekvensbånd stiller store krav til de indbyggede modems, som risikerer at udlede så meget varme, at det vil kunne mærkes af brugeren. Med den høje varmeudledning følger også et forhøjet strømforbrug og dermed også kortere driftstid.

Se også: Kina overhaler USA på 5G-teknologi

Qualcomm afvises stadig

Apples problemer med Intel-komponenter får dog ikke selskabet til at vende sig mod ærkerivalen Qualcomm. Apple og Qualcomm har været igennem en mangeårig strid om netop modem-patenter.

Qualcomm har ellers allerede nu udviklet deres første 5G-modem, døbt X50. Denne har dog også problemer med at tøjle varmeudviklingen fra 5G-teknologien, lyder det.

Mediet erfarer, at Apple har været i dialog med en tredje udbyder, kinesiske MediaTek. At Apple skulle droppe Intel som partner, betragter kilden dog som en usandsynlig ’plan B’.

Læs også: Her er klodens første 5G-telefon: Vi har taget et smugkig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere