Apples 5G-debut udskudt: Første iPhone med teknologien ombord kommer først i 2020

Apples første iPhone med 5G ombord kommer først i 2020, lyder det fra kilder tæt på selskabet.

Apples vej til udrulning af 5G-teknologien til blandt andet iPhones, synes at have mødt nogle forhindringer. Mens producenter som Samsung, LG, Motorola og Huawei forventes at introducere teknologien en gang i det næste år, skal de første 5G-iPhones først forventes en gang i 2020.

Det erfarer FastCompany, som citerer kilder tæt på selskabet.

Forsinkelsen skyldes ifølge mediets kilder at Intel døjer med at levere en modem-komponent med de rette specifikationer. Varmeudledningen og strømforbruget fra det kommende 8161-modem fra Intel menes at være for høje.

Det skyldes, at mange af de første 5G-bånd der vil benyttes befinder sig i millimeter-båndet (mellem 28 og 39 GHz).

Disse frekvensbånd stiller store krav til de indbyggede modems, som risikerer at udlede så meget varme, at det vil kunne mærkes af brugeren. Med den høje varmeudledning følger også et forhøjet strømforbrug og dermed også kortere driftstid.

Se også: Kina overhaler USA på 5G-teknologi

Qualcomm afvises stadig
Apples problemer med Intel-komponenter får dog ikke selskabet til at vende sig mod ærkerivalen Qualcomm. Apple og Qualcomm har været igennem en mangeårig strid om netop modem-patenter.

Qualcomm har ellers allerede nu udviklet deres første 5G-modem, døbt X50. Denne har dog også problemer med at tøjle varmeudviklingen fra 5G-teknologien, lyder det.

Mediet erfarer, at Apple har været i dialog med en tredje udbyder, kinesiske MediaTek. At Apple skulle droppe Intel som partner, betragter kilden dog som en usandsynlig ’plan B’.

Læs også: Her er klodens første 5G-telefon: Vi har taget et smugkig


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CXO roundtable: Digitalisering

Digitalisering, organisering og sikkerhed står højt på dagsordenen – også hos Jesper Riis, som i juni blev kåret til Årets CIO 2018. Til dette eksklusive roundtable kan du møde Jesper Riis og høre nærmere om DSVs digitale rejse og de værktøjer som virksomheden har brugt til at accelere digitaliseringen og høste gevinsterne.

15. november 2018 | Læs mere


Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Undervisningsminister Merete Riisager (LA) vil have national it-handlingsplan til folkeskolen: "Vi risikerer at blive spillet af banen af de skiftende digitale vilkår"
Interview: Der er brug for en samlet national it-handlingsplan for den danske folkeskole, hvis ikke udviklingen skal køre helt ad banen, mener undervisningsminister Merete Riisager (LA). "Der venter et kæmpearbejde med at politisere og generobre den politiske kontrol med dette område," siger hun.
Computerworld
Danske tech-topfolk blæst bagover efter besøg i Kina: Danmark er nødt til at gøre noget
Danmark skal i den grad op i gear, hvis ikke vi skal køres helt bag ad dansen af Kina, lyder det fra bekymrede danske techfolk efter besøg i Kina.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Roadmap til din digitale forretning
Digital transformation er på alles læber, men flere virksomheder er usikre på hvordan man rent faktisk kommer i gang. I dette whitepaper gennemgår vi en case fra den britiske online retail branche, hvor vi ser, hvordan I opnår en operationel og konkurrencemæssig fordel.