38 medarbejdere har sagt ja til at overtage det nordjyske it-firma JCD: "Vi har fået rigtige mange tilbud gennem årene, men der er aldrig dukket noget op, som for alvor har været interessant"

Interview: 38 medarbejdere med direktør Jørgen Bønsdorff i spidsen overtager nordjyske JCD med 70 medarbejdere. "Jeg tror, at medarbejderne er mere tilbøjelige til at blive hos os, når de er blevet medejere, og jeg tror også, at vi i fremtiden får flere ansøgninger," siger direktøren.

Premium Kun for abonnenter
(Få gratis adgang med et Intro-abonnement)
Mange it-virksomheder bliver opkøbt af kapitalfonde eller større konkurrenter. Men hos den nordjyske it-virksomheder JCD er man gået i en helt anden retning.

Her blev virksomheden 1. oktober opkøbt af medarbejderne.

I alt har 38 ud af virksomhedens 70 medarbejdere valgt til at takke ja til tilbuddet om at investere i virksomheden, der i 2017 omsattte for 65 millioner kroner og leverede resultat på 1,25 millioner kroner.

Det fortæller virksomhedens administrerende direktør Jørgen Bønsdorff til Computerworld.

”I vores branche er nye folk dyre, og det kræver derfor ofte, at man kan

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.