Artikel top billede

(Foto: HO)

CEO Ginni Rometty køber stor portion IBM-aktier: Ejer nu for 245 millioner kroner

IBM's CEO Ginni Rometty køber aktier i IBM for 3 millioner dollars svarende til omkring 20 millioner kroner. Et skridt mod at sikre investorernes støtte i købet af Red Hat.

CEO hos IBM Ginni Rometty har købt Big Blue-aktier for omkring 20 millioner kroner, i hvad der ser ud til at være det seneste skridt på vej mod at bejle til investorernes support i det enorme opkøb af Red Hat.

Det skriver Bloomberg.

Med hendes nye aktieopkøb ejer Ginni Rometty nu mere end 314.000 IBM-aktier, der i dag står til omkring 780 kroner. Det betyder, at hun har en opsparing, der lige nu er omkring de 245 millioner kroner værd.

Fire andre bestyrelsesmedlemmer og en række andre senior executives hos IBM har også købt IBM-aktier.

Selskabet annoncerede for få dage siden, at det ville tilbagekøbe IBM-aktier for i alt 4 milliarder dollars, omkring 25 milliarder kroner.

IBM's aktiekurs er nede med omkring 25 procent i år.

Læs også: IBM Danmark om milliard-opkøbet af Red Hat: Næste fase i cloud-krigen handler om at hjælpe kunderne med at undgå vendor lockin

Største opkøb i IBM's historie

IBM har lagt næsten 225 milliarder kroner på bordet for softwareselskabet Red Hat, der er det største opkøb i IBM's historie.

De to selskaber har samarbejdet tæt i de seneste 20 år - blandt andet om at udvikle Linux til virksomheds brug.

IBM’s topchef, Ginni Rometty, mener, at opkøbet bliver en ‘game changer’ i hele cloud-markedet.

Ifølge IBM vil der ikke blive pillet ved Red Hats fokus på open source og selskabets udviklings-model eller lignende, der baserer sig på dets mangeårige fokus på open source.

Red Hat-opkøbet er et af de helt store i tech-industriens historie, men faktisk ikke det største. Det var Dells opkøb af storage-virksomheden EMC i 2016, hvilket du kan læse mere om her:

Efter IBM's kæmpe-opkøb af Red Hat: Her er de 10 største tech-opkøb nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere