Artikel top billede

(Foto: HO)

CEO Ginni Rometty køber stor portion IBM-aktier: Ejer nu for 245 millioner kroner

IBM's CEO Ginni Rometty køber aktier i IBM for 3 millioner dollars svarende til omkring 20 millioner kroner. Et skridt mod at sikre investorernes støtte i købet af Red Hat.

CEO hos IBM Ginni Rometty har købt Big Blue-aktier for omkring 20 millioner kroner, i hvad der ser ud til at være det seneste skridt på vej mod at bejle til investorernes support i det enorme opkøb af Red Hat.

Det skriver Bloomberg.

Med hendes nye aktieopkøb ejer Ginni Rometty nu mere end 314.000 IBM-aktier, der i dag står til omkring 780 kroner. Det betyder, at hun har en opsparing, der lige nu er omkring de 245 millioner kroner værd.

Fire andre bestyrelsesmedlemmer og en række andre senior executives hos IBM har også købt IBM-aktier.

Selskabet annoncerede for få dage siden, at det ville tilbagekøbe IBM-aktier for i alt 4 milliarder dollars, omkring 25 milliarder kroner.

IBM's aktiekurs er nede med omkring 25 procent i år.

Læs også: IBM Danmark om milliard-opkøbet af Red Hat: Næste fase i cloud-krigen handler om at hjælpe kunderne med at undgå vendor lockin

Største opkøb i IBM's historie

IBM har lagt næsten 225 milliarder kroner på bordet for softwareselskabet Red Hat, der er det største opkøb i IBM's historie.

De to selskaber har samarbejdet tæt i de seneste 20 år - blandt andet om at udvikle Linux til virksomheds brug.

IBM’s topchef, Ginni Rometty, mener, at opkøbet bliver en ‘game changer’ i hele cloud-markedet.

Ifølge IBM vil der ikke blive pillet ved Red Hats fokus på open source og selskabets udviklings-model eller lignende, der baserer sig på dets mangeårige fokus på open source.

Red Hat-opkøbet er et af de helt store i tech-industriens historie, men faktisk ikke det største. Det var Dells opkøb af storage-virksomheden EMC i 2016, hvilket du kan læse mere om her:

Efter IBM's kæmpe-opkøb af Red Hat: Her er de 10 største tech-opkøb nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere