Artikel top billede

(Foto: HO)

CEO Ginni Rometty køber stor portion IBM-aktier: Ejer nu for 245 millioner kroner

IBM's CEO Ginni Rometty køber aktier i IBM for 3 millioner dollars svarende til omkring 20 millioner kroner. Et skridt mod at sikre investorernes støtte i købet af Red Hat.

CEO hos IBM Ginni Rometty har købt Big Blue-aktier for omkring 20 millioner kroner, i hvad der ser ud til at være det seneste skridt på vej mod at bejle til investorernes support i det enorme opkøb af Red Hat.

Det skriver Bloomberg.

Med hendes nye aktieopkøb ejer Ginni Rometty nu mere end 314.000 IBM-aktier, der i dag står til omkring 780 kroner. Det betyder, at hun har en opsparing, der lige nu er omkring de 245 millioner kroner værd.

Fire andre bestyrelsesmedlemmer og en række andre senior executives hos IBM har også købt IBM-aktier.

Selskabet annoncerede for få dage siden, at det ville tilbagekøbe IBM-aktier for i alt 4 milliarder dollars, omkring 25 milliarder kroner.

IBM's aktiekurs er nede med omkring 25 procent i år.

Læs også: IBM Danmark om milliard-opkøbet af Red Hat: Næste fase i cloud-krigen handler om at hjælpe kunderne med at undgå vendor lockin

Største opkøb i IBM's historie

IBM har lagt næsten 225 milliarder kroner på bordet for softwareselskabet Red Hat, der er det største opkøb i IBM's historie.

De to selskaber har samarbejdet tæt i de seneste 20 år - blandt andet om at udvikle Linux til virksomheds brug.

IBM’s topchef, Ginni Rometty, mener, at opkøbet bliver en ‘game changer’ i hele cloud-markedet.

Ifølge IBM vil der ikke blive pillet ved Red Hats fokus på open source og selskabets udviklings-model eller lignende, der baserer sig på dets mangeårige fokus på open source.

Red Hat-opkøbet er et af de helt store i tech-industriens historie, men faktisk ikke det største. Det var Dells opkøb af storage-virksomheden EMC i 2016, hvilket du kan læse mere om her:

Efter IBM's kæmpe-opkøb af Red Hat: Her er de 10 største tech-opkøb nogensinde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere