Artikel top billede

CEO Ginni Rometty køber stor portion IBM-aktier: Ejer nu for 245 millioner kroner

IBM's CEO Ginni Rometty køber aktier i IBM for 3 millioner dollars svarende til omkring 20 millioner kroner. Et skridt mod at sikre investorernes støtte i købet af Red Hat.

CEO hos IBM Ginni Rometty har købt Big Blue-aktier for omkring 20 millioner kroner, i hvad der ser ud til at være det seneste skridt på vej mod at bejle til investorernes support i det enorme opkøb af Red Hat.

Det skriver Bloomberg.

Med hendes nye aktieopkøb ejer Ginni Rometty nu mere end 314.000 IBM-aktier, der i dag står til omkring 780 kroner. Det betyder, at hun har en opsparing, der lige nu er omkring de 245 millioner kroner værd.

Fire andre bestyrelsesmedlemmer og en række andre senior executives hos IBM har også købt IBM-aktier.

Selskabet annoncerede for få dage siden, at det ville tilbagekøbe IBM-aktier for i alt 4 milliarder dollars, omkring 25 milliarder kroner.

IBM's aktiekurs er nede med omkring 25 procent i år.

Læs også: IBM Danmark om milliard-opkøbet af Red Hat: Næste fase i cloud-krigen handler om at hjælpe kunderne med at undgå vendor lockin

Største opkøb i IBM's historie

IBM har lagt næsten 225 milliarder kroner på bordet for softwareselskabet Red Hat, der er det største opkøb i IBM's historie.

De to selskaber har samarbejdet tæt i de seneste 20 år - blandt andet om at udvikle Linux til virksomheds brug.

IBM’s topchef, Ginni Rometty, mener, at opkøbet bliver en ‘game changer’ i hele cloud-markedet.

Ifølge IBM vil der ikke blive pillet ved Red Hats fokus på open source og selskabets udviklings-model eller lignende, der baserer sig på dets mangeårige fokus på open source.

Red Hat-opkøbet er et af de helt store i tech-industriens historie, men faktisk ikke det største. Det var Dells opkøb af storage-virksomheden EMC i 2016, hvilket du kan læse mere om her:

Efter IBM's kæmpe-opkøb af Red Hat: Her er de 10 største tech-opkøb nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere