Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Vivino tæt på at ramme milliard-salg / Datatilsyn stanger millionbøde ud for brug af ukrypteret usb-stik / NNIT-bossen Per Kogut sælger aktier for million-beløb / Nyt Amazon-hovedkvarter kan blive delt mellem to byer

Danske Vivino er tæt på at ramme milliard-salg. Datatilsyn stanger millionbøde ud for brug af ukrypteret usb-stik. NNIT-bossen Per Kogut sælger aktier for million-beløb og Amazons nye gigantiske hovedkvarter kan blive delt mellem to amerikanske byer.

Godmorgen

Her kommer tirsdagens morgen-briefing. Vi starter dagen med nyt om det danske Silicon Valley-eventyr Vivino.

For få år siden sagde Vivino-stifteren Heini Zachariasen til Computerworld, at han elsker at brænde penge af. Men nu elsker han tilsyneladende også at skovle penge ind.

For Vivino er tæt på at nå en vigtig omsætnings-milepæl:

Vivino tæt på at ramme milliard-salg

Den dansk vin-app Vivino er blot et solidt julesalg fra at runde en omsætning på én milliard kroner i 2018.

Det siger Vivino-stifteren Heini Zachariassen til erhvervsmediet Finans.

”Hvis ikke vi når milliarden, kommer vi tæt på. 2018 har været så stærk, at vi nu er blevet nummer ét online vinhandel i verden. Men vi vil være meget større,” siger Heini Zachariassen til Finans.

Vivino har gennem de seneste år været gennem en større omstilling, hvor appen er gået fra at være en anmeldelsesplatform til at blive en handelsplatform, hvor vinhandlere kan sælge vine. Vivino-tager en lille procentdel af prisen for at formidle handlen.

Derfor er det også kun en brøkdel af den potentielle milliardomsætning, der ender i Vivinos pengekasse.

Datatilsyn stanger millionbøde ud for brug af ukrypteret usb-stik

Det britiske datatilsyn, ICO, har udstedt en bøde på knap en million kroner (120.000 pund) til Heathrow Airport for brug af et ukrypteret USB-stik.

Det skriver den juridiske-portal Jurainfo.

På usb-stikket var der opbevaret 1.000 filer, hvor af én procent af indholdet var følsomme persondata. Usb-stikket blev fundet i lufthavnen af en civilperson, der efter at have konstateret at der var lå personfølsomme oplysninger på det, afleverede det til pressen.

Det britiske datatilsyn har efterfølgende kunne konstatere, at blot 2 procent af de 6500 medarbejdere i lufthavnen havde modtaget undervisning i databeskyttelse, hvilket anses for at være en skærpende omstændighed.

NNIT-bossen Per Kogut sælger aktier for million-beløb

NNIT’s administrerende direktør Per Kogut har solgt aktier for 1,8 millioner kroner i NNIT.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

Per Kogut har i alt solgt 9.443 aktier til en stykpris på 194,39 kroner. Aktie-salget kommer få dage efter, at virksomhedens finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomas også solgte ud af sin aktiebeholdning.

Carsten Krogsgaard Thomsen solgte 2792 aktie til en pris på 181 kroner stykket.

Nyt Amazon-hovedkvarter kan blive delt mellem to byer

I går skrev vi her i morgenbriefingen, at meget tyder på, at Amazons nye hovedkvarter nummer 2, Amazon HQ 2, kan ende i Crystal City i den amerikanske stat Virginia.

Men nu skriver den amerikanske avis New York Times, at Amazon planlægger at dele ”værtsskabet” for det nye hovedkvarter ligeligt mellem to byer.

Den ene halvdel bliver placeret i førnævnte Crystal City, mens den anden halvdel af hovedkvarteret kan blive placeret i Long Island City i New York-bydelen Queens.

Amazon HQ2 ventes at skulle huse 40.000 – 50.000 medarbejdere.

Svindelforsøg på sociale medier femdoblet på et år

En trusselsanalyse fra det amerikanske it-sikkerhedsfirma Proofpoint viser, at svindelforsøg på sociale medier er steget voldsomt i løbet af det seneste år.

Det skriver it-borger.dk.

Ifølge analysen har knap fem gange så mange personer i løbet af de seneste 12 måneder oplevet, at de it-kriminelle forsøger at narre oplysninger ud af dem via phising.

I løbet af det seneste kvartal har tre gange så mange virksomheder ligeledes oplevet phising-forsøg, hvor kriminelle forsøger at få adgang til login-oplysninger til onlinetjenester som Office 365.

”I begge tilfælde bruger de kriminelle manipulation i stedet for malware til at narre deres ofre,” siger Chris Dawson, Threat Intelligence Lead hos Proofpoint, til It-borger.dk

Unge ved for lidt om privacy

I en ny undersøgelse foretaget af Epinion svarer fire ud af ti unge mellem 12 og 25 år, at de ikke har kendskab til regler og lovgivning, der kan beskytte deres privatliv på internettet og sociale medier.

Derudover svarer 50 procent af de adspurgte i undersøgelsen, at de ikke ved eller bekymrer sig om, at de efterlader digitale oplysninger på nettet, der kan udnyttes kommercielt.

Til gengæld vurderer 76 procent af de adspurgte i undersøgelsen, at de har god kontrol over de oplysninger som de deler på nettet