Artikel top billede

Kristian Jensen frygter amerikansk hævn, hvis EU ændrer beskatning af tech-giganter

Finansminister Kristian Jensen advarer mod at gøre Tysklands og Frankrigs forslag om en særlig omsætningsbeskatning af store globale teknologivirksomheder til virkelighed. Den amerikanske hævn kan ramme en virksomhed som Novo Nordisk hårdt, lyder advarslen.

Tyskland og Frankrig fører an i EU's kamp for at indføre en digital omsætningsskat for globale teknologiganter som Apple, Facebook, Google og Microsoft, men Danmarks finansminister Kristian Jensen (V) advarer nu imod konsekvenserne af et sådan tiltag.

Han frygter et amerikansk hævntogt, der kan gå udover den danske medicinalindustri.

Det siger han til Børsen.

"Vi skal sikre en fair beskatning af de store globale selskaber, også store tech-selskaber, hvoraf mange har base i USA. Men hvis vi laver en skat, der er så anderledes end al anden skat, giver vi amerikanerne lejlighed til at gøre det samme mod vores medicinalindustri," lyder det fra Kristian Jensen til den danske erhvervsavis.

Ifølge Kristian Jensen vil en særlig teknologiskat bryder med det internationale skatteprincip om, at beskatningen sker der, hvor værdien skabes fremfor der, hvor brugerne er.

Han frygter, at Novo Nordisk kan blive hårdt ramt af et amerikansk modsvar, da Novo Nordisk har størstedelen af virksomhednes kunder i udlandet, men beskattes hårdest i Danmark, hvor selskabet har sit hovedsæde.

Christiansborg er splittet

Mens Kristian Jensens udmelding bakkes op af Dansk Folkeparti, der opfordrer finansministeren til at bremse EU-diskussionerne om den nye skat hurtigst muligt, kritiserer både Socialdemokratiet og SF Venstre-politikeren for at modarbejde EU-forslaget.

Storbritannien har meldt ud, at den britiske union efter brexit vil se på at indføre sin egen udgave af en digital beskatning af teknologiganterne, men den model er Folketingets partier også uenige om, ville kunne fungere i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere