Artikel top billede

Kristian Jensen frygter amerikansk hævn, hvis EU ændrer beskatning af tech-giganter

Finansminister Kristian Jensen advarer mod at gøre Tysklands og Frankrigs forslag om en særlig omsætningsbeskatning af store globale teknologivirksomheder til virkelighed. Den amerikanske hævn kan ramme en virksomhed som Novo Nordisk hårdt, lyder advarslen.

Tyskland og Frankrig fører an i EU's kamp for at indføre en digital omsætningsskat for globale teknologiganter som Apple, Facebook, Google og Microsoft, men Danmarks finansminister Kristian Jensen (V) advarer nu imod konsekvenserne af et sådan tiltag.

Han frygter et amerikansk hævntogt, der kan gå udover den danske medicinalindustri.

Det siger han til Børsen.

"Vi skal sikre en fair beskatning af de store globale selskaber, også store tech-selskaber, hvoraf mange har base i USA. Men hvis vi laver en skat, der er så anderledes end al anden skat, giver vi amerikanerne lejlighed til at gøre det samme mod vores medicinalindustri," lyder det fra Kristian Jensen til den danske erhvervsavis.

Ifølge Kristian Jensen vil en særlig teknologiskat bryder med det internationale skatteprincip om, at beskatningen sker der, hvor værdien skabes fremfor der, hvor brugerne er.

Han frygter, at Novo Nordisk kan blive hårdt ramt af et amerikansk modsvar, da Novo Nordisk har størstedelen af virksomhednes kunder i udlandet, men beskattes hårdest i Danmark, hvor selskabet har sit hovedsæde.

Christiansborg er splittet

Mens Kristian Jensens udmelding bakkes op af Dansk Folkeparti, der opfordrer finansministeren til at bremse EU-diskussionerne om den nye skat hurtigst muligt, kritiserer både Socialdemokratiet og SF Venstre-politikeren for at modarbejde EU-forslaget.

Storbritannien har meldt ud, at den britiske union efter brexit vil se på at indføre sin egen udgave af en digital beskatning af teknologiganterne, men den model er Folketingets partier også uenige om, ville kunne fungere i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere