Artikel top billede

Kristian Jensen frygter amerikansk hævn, hvis EU ændrer beskatning af tech-giganter

Finansminister Kristian Jensen advarer mod at gøre Tysklands og Frankrigs forslag om en særlig omsætningsbeskatning af store globale teknologivirksomheder til virkelighed. Den amerikanske hævn kan ramme en virksomhed som Novo Nordisk hårdt, lyder advarslen.

Tyskland og Frankrig fører an i EU's kamp for at indføre en digital omsætningsskat for globale teknologiganter som Apple, Facebook, Google og Microsoft, men Danmarks finansminister Kristian Jensen (V) advarer nu imod konsekvenserne af et sådan tiltag.

Han frygter et amerikansk hævntogt, der kan gå udover den danske medicinalindustri.

Det siger han til Børsen.

"Vi skal sikre en fair beskatning af de store globale selskaber, også store tech-selskaber, hvoraf mange har base i USA. Men hvis vi laver en skat, der er så anderledes end al anden skat, giver vi amerikanerne lejlighed til at gøre det samme mod vores medicinalindustri," lyder det fra Kristian Jensen til den danske erhvervsavis.

Ifølge Kristian Jensen vil en særlig teknologiskat bryder med det internationale skatteprincip om, at beskatningen sker der, hvor værdien skabes fremfor der, hvor brugerne er.

Han frygter, at Novo Nordisk kan blive hårdt ramt af et amerikansk modsvar, da Novo Nordisk har størstedelen af virksomhednes kunder i udlandet, men beskattes hårdest i Danmark, hvor selskabet har sit hovedsæde.

Christiansborg er splittet

Mens Kristian Jensens udmelding bakkes op af Dansk Folkeparti, der opfordrer finansministeren til at bremse EU-diskussionerne om den nye skat hurtigst muligt, kritiserer både Socialdemokratiet og SF Venstre-politikeren for at modarbejde EU-forslaget.

Storbritannien har meldt ud, at den britiske union efter brexit vil se på at indføre sin egen udgave af en digital beskatning af teknologiganterne, men den model er Folketingets partier også uenige om, ville kunne fungere i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?