Artikel top billede

Kristian Jensen frygter amerikansk hævn, hvis EU ændrer beskatning af tech-giganter

Finansminister Kristian Jensen advarer mod at gøre Tysklands og Frankrigs forslag om en særlig omsætningsbeskatning af store globale teknologivirksomheder til virkelighed. Den amerikanske hævn kan ramme en virksomhed som Novo Nordisk hårdt, lyder advarslen.

Tyskland og Frankrig fører an i EU's kamp for at indføre en digital omsætningsskat for globale teknologiganter som Apple, Facebook, Google og Microsoft, men Danmarks finansminister Kristian Jensen (V) advarer nu imod konsekvenserne af et sådan tiltag.

Han frygter et amerikansk hævntogt, der kan gå udover den danske medicinalindustri.

Det siger han til Børsen.

"Vi skal sikre en fair beskatning af de store globale selskaber, også store tech-selskaber, hvoraf mange har base i USA. Men hvis vi laver en skat, der er så anderledes end al anden skat, giver vi amerikanerne lejlighed til at gøre det samme mod vores medicinalindustri," lyder det fra Kristian Jensen til den danske erhvervsavis.

Ifølge Kristian Jensen vil en særlig teknologiskat bryder med det internationale skatteprincip om, at beskatningen sker der, hvor værdien skabes fremfor der, hvor brugerne er.

Han frygter, at Novo Nordisk kan blive hårdt ramt af et amerikansk modsvar, da Novo Nordisk har størstedelen af virksomhednes kunder i udlandet, men beskattes hårdest i Danmark, hvor selskabet har sit hovedsæde.

Christiansborg er splittet

Mens Kristian Jensens udmelding bakkes op af Dansk Folkeparti, der opfordrer finansministeren til at bremse EU-diskussionerne om den nye skat hurtigst muligt, kritiserer både Socialdemokratiet og SF Venstre-politikeren for at modarbejde EU-forslaget.

Storbritannien har meldt ud, at den britiske union efter brexit vil se på at indføre sin egen udgave af en digital beskatning af teknologiganterne, men den model er Folketingets partier også uenige om, ville kunne fungere i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere