Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Tech fra Toppen: Peter Schrøder er Mærsk Tankers allerførste CDO - hør om hans arbejde og udfordringer

Stadig flere virksomheder ansætter en CDO. En af dem er Peter Schrøder, som er Mærsk Tankers første CDO. Sammen med CIO Torben Ruberg skal han gøre virksomhedens forretning digital. Hør hvordan samspillet mellem CDO og CIO forløber i dette afsnit af Tech fra toppen.

Stadig flere virksomheder ansætter en CDO - en chief digital officer. En af dem er Peter Schrøder, som i foråret 2018 begyndte i jobbet som Mærsk Tankers første CDO.

”Mit ansvar er at bygge den organisation, som kan skabe de nye digitale produkter, som kan løse de udfordringer der ligger i vores kerneforretning.”, forklarer Peter Schrøder, da Computerworld besøgte ham og CIO Torben Ruberg i Mærsk Tankers hovedkvarter på Christianshavn.

Med ansættelsen af først Peter Schrøder som CDO, og nogle måneder senere den erfarne CIO Torben Ruberg, har Mærsk Tankers nu to tunge digitale profiler i c-klassen.

Formelt referer CDO’en og CIO'en hos Mærsk Tankers til hver sin direktør og har selvstændige mål.

Det er noget, der kan give kamp om ressourcerne.

”Det er en traditionel battlezone dette her”, indrømmer Torben Ruberg.

Han forklarer, at han selv kontaktede Peter Schrøder inden han tiltrådte jobbet som CIO i erkendelse af at der skal arbejdes tæt sammen for at ambitionerne kan indfries.

Hvordan det foregår konkret, og hvad den nyslåede CDO's baggrund og målsætninger er, kan du høre i podcasten Tech fra toppen herunder.

Værter på podcasten er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Torben Ruberg, CIO hos Mærsk Tankers.

Husk du kan abonnere på Tech fra Toppen på iTunes (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.

Lyt til mere: Du kan finde alle episoder af podcasten herCIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.