Artikel top billede

Microsofs Cortana-chef stopper pludselig: Udløser tvivl om Cortanas fremtid i Microsoft

En af de helt centrale figurer for udviklingen af Microsofts tale-assistent, Cortana, Javier Soltero, forlader pludselig Microsoft. Cortana får tæv af både Googles Assistant og Amazon Alexa. Hvad skal der nu ske?

Hvad skal der ske med Microsofts digitale assistent Cortana?

Spørgsmålet har rejst sig, efter chefen for udvikling af Cortana, Microsofts Javoer Soltero, pludselig har meddelt, at han forlader Microsoft.

“Jeg har besluttet mig for at forlade Microsoft. De seneste fire år har været en fantastisk oplevelse,” skrev han forleden i dette tweet..

Her skriver han også, at han er ‘ydmyg’ over at have været med til at opbygge en teknologi, som ‘+100 millioner brugere er afhængig af hver dag.’

Men sandheden er ifølge vores amerikanske nyhedsbureau, at Cortana har fået baghjul af de to ærkerivaler på området, Google og Amazon, i den seneste tid - ikke mindst på det teknologiske område, hvor Googles Assistant og Amazons Alexa er blevet raffinerede og forfinede.

Med Javier Solteros exit er der for alvor blevet åbnet for spekulationer om, hvad Microsoft egentlig vil med Cortana. Og om Cortana skal fortsætte som et produkt i stil med Amazon Alexa og Googles Assistant.

Ikke en 'true assistant'

Javier Soltero har da også tidligere sagt til vores amerikanske nyhedsbureau, at han betragter Cortana mere som et værktøj, der kan poppe op, når behovet melder sig, fremfor at være en ‘true assistant.’

Det er endnu ikke klart, hvem Microsoft vil indsætte som ny chef for Cortana efter Javier Soltero.

I en meddelelse skriver Microsoft, at selskabet er ‘taknemmelig for Javiers indflydelse og strategiske lederskab i løbet af de seneste fire år.’

I meddelelsen finder vi samtidig måske årsagen til, at Javier Soltana forlader firmaet.

For i meddelelsen skriver Microsoft:

‘Sammenlægningen af al vores arbejde inden for tale, intelligens og assistance - herunder Cortana - gør os i stand til at innovere hurtigere for udviklere, partnere og kundere.”

Det tyder altså dermed på, at Microsoft er godt i gang med at degradere Cortana til en almindelig fod-soldat i Microsofts AI-division - fremfor et selvstændigt satsningsområde, som skal tage kampen op med Google Assistant og Amazon Alexa.

Det hører med til billedet, at Microsoft i foråret integrerede netop Alexa i Windows - ligesom Cortana i dag også kan anvendes på Alexa-enheder som eksempelvis Amazon Echo Dot.

Det kan du læse mere om her: Amazon og Microsoft klar med et overraskende strategisk samarbejde

Ifølge vores amerikanske nyhedsbureau ser det altså ud til, at Microsoft er godt i gang med at ændre sin tilgang til Cortana fra at have været en slags digital personlighed til nu blot at blive et talebaseret interface rettet mod kalendersøgninger og andre data.

Læs også:

Først indtog den stemmestyrede hjælper hjemmet: Nu gør Amazon Alexa klar til at indtage arbejdspladsen

Salesforce lader dig bygge stemmestyring uden brug af kode - og sende stemme-bots til Amazon og Google

Facebook springer ud som hardware-producent: Facebook Portal skal udfordre Amazon Alexa og Google Home




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere