Artikel top billede

Sebastian Krause, general manager, IBM Cloud Europe, mener, at krigen på det globale cloud-marked skal udkæmpes mellem fire selskaber. Foto: Christoffer Lund-Hansen

Milliardopkøb af Red Hat skal bringe IBM til tops i den globale cloud-krig: "I sidste ende vil fire selskaber kæmpe med hinanden om at fordele det globale cloud-marked mellem sig

Interview: Fire selskaber har distanceret konkurrenterne og skal fordele markedsandelene på det globale cloud-marked i mellem sig. Det er meldingen fra IBM, efter selskabet har købt open source-virksomheden Red Hat for næsten 225 milliarder kroner. "Man kan tydeligt se, hvilke selskaber der gerne vil investere i cloud-teknologien, men fejler," lyder det.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Bliv klogere på strategien bag IBM's opkøb af Red Hat
  • Indsigt i hvordan IBM ser den globale cloud-krig
  • Find ud af hvilke selskaber IBM selv ser som selskabets konkurrenter
  • Læs om konsekvenserne for de virksomheder, der ikke omfavner den nye teknologi
  • Indblik i hvorfor IBM allerede sig selv som markedsleder på nogle områder på det globale cloud-marked
1.741
8:45 min
Med en pris på 34 milliarder dollar - svarende til næsten 225 milliarder dollar - strøg IBM's opkøb af open source-selskabet Red Hat i slutningen af oktober ind som den tredjestørste virksomhedshandel i tech-verdenen nogensinde.

Og når Big Blue har valgt at kaste så mange penge efter det ikoniske softwareselskab, er det ikke uden grund.

Red Hat skal nemlig spille en central rolle i IBM's forsøg på at nå helt til tops på det globale cloud-marked, hvor IBM, ifølge selskabet selv, allerede har indtaget en førende rolle for hybrid cloud-segmentet.

Så klar er meldingen fra tyske Sebastian Krause, der er general manager for IBM Cloud Europe, til Computerworld.