Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Windows 10-opgradering nu 35 dage forsinket: Microsoft er tavs

Det er nu mere end en måned siden, at Microsoft pludselig annullerede den store efterårs-opgradering til Windows 10. Nu begynder konsekvenserne at vise sig.

Det er nu 35 dage siden, at Microsoft pludselig annullerede den store efterårs-opgradering af Windows 10 med navnet 1809.

Microsoft frigav som planlagt opgraderingen - den såkaldte feature-upgrade 1809 - i begyndelsen af oktober.

Men opgraderingen var behæftet med flere alvorlige fejl, og det fik få dage senere Microsoft til at trække hele molevitten tilbage.

Siden har Microsoft arbejdet på at opgradere den fejlramte opgradering via selskabets testmiljø, Windows Insider.

I en verden, der opererer med langsigtede planer og kortsigtede deadlines, er en forsinkelse på 35 dage en del.

Hvornår?

Ingen ved hvornår Microsoft vil være klar med den nye version af Windows 10 1809.

Ifølge vores svenske søstermedie har Microsoft faktisk ikke tidligere haft så lang en forsinkelse - og den får nu også konsekvenser for flere af Microsofts hardware-partnere.

Ifølge flere amerikanske medier rammer forsinkelsen nemlig nu Lenovo og Samsungs nye Arm-baserede enheder som Galaxy Book2 og Yoga C630.

De er udstyret med de ny Snapdragon 850 chip - som ikke er testet med den nuværende udgave af Windows 10 - men på den udgave, som blev trukket tilbage.

Men Lenovo og Samsung vil lancere alligevel. Forsinkelsen giver dem dog ‘en stor hovedpine,’ da de altså bliver nødt til at shippe produkter med ikke-testet software.

Opskruet tempo

Det har udløst en del kritik - ikke mindst at Microsofts opskruede lancerings-tempo.

Det kan du læse mere om her: Stor utilfredshed med Windows 10-opdateringer er tegn på noget dybere: Har Microsoft et grundlæggende problem?

Brancheanalytikere har tidligere opfordret Microsoft til at sætte lanceringstempoet ned for Windows 10 og i stedet forlænge support-perioden.

Tidligere har Microsoft supporteret de forskellige Windows-versioner i årevis, men Windows 10 er bygget på en ide om, at mange releases og kort supporttid skal gøre Windows til en service, som altid er tidssvarende, sikker og opdateret.

Microsoft har allerede skruet ned for tempoet fra de oprindelige tre årlige såkaldte feature-upgrades til nu to, men det er stadig for mange, mener mange.

Det er ikke umuligt, men svært, for en it-afdeling at droppe hver anden af de i dag halvårlige feature-opgrades.

Det kræver dog, at de holder tungen lige i munden og er ret strikse med tidsplanerne - blandt andet fordi de skal udrulle hele den nye version, inden support udløber på det gamle system - som altså kun supporteres i 18 måneder.

Læs også:

Windows 10 er ved at tage pusten fra it-afdelingerne: Sæt lancerings-tempoet ned og forlæng supporten

Windows 10's katastrofe-update: Derfor begyndte den pludseligt at slette brugernes filer

Microsoft har i al stilhed trukket lancering af Windows Server 2019/1809 tilbage - nu svæver både Windows 10-opgradering og Server 2019 i det uvisse

Microsoft klar med Exchange 2019 - men ingen kan deploye eller teste på grund af problemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.