Artikel top billede

Windows 10-opgradering nu 35 dage forsinket: Microsoft er tavs

Det er nu mere end en måned siden, at Microsoft pludselig annullerede den store efterårs-opgradering til Windows 10. Nu begynder konsekvenserne at vise sig.

Det er nu 35 dage siden, at Microsoft pludselig annullerede den store efterårs-opgradering af Windows 10 med navnet 1809.

Microsoft frigav som planlagt opgraderingen - den såkaldte feature-upgrade 1809 - i begyndelsen af oktober.

Men opgraderingen var behæftet med flere alvorlige fejl, og det fik få dage senere Microsoft til at trække hele molevitten tilbage.

Siden har Microsoft arbejdet på at opgradere den fejlramte opgradering via selskabets testmiljø, Windows Insider.

I en verden, der opererer med langsigtede planer og kortsigtede deadlines, er en forsinkelse på 35 dage en del.

Hvornår?

Ingen ved hvornår Microsoft vil være klar med den nye version af Windows 10 1809.

Ifølge vores svenske søstermedie har Microsoft faktisk ikke tidligere haft så lang en forsinkelse - og den får nu også konsekvenser for flere af Microsofts hardware-partnere.

Ifølge flere amerikanske medier rammer forsinkelsen nemlig nu Lenovo og Samsungs nye Arm-baserede enheder som Galaxy Book2 og Yoga C630.

De er udstyret med de ny Snapdragon 850 chip - som ikke er testet med den nuværende udgave af Windows 10 - men på den udgave, som blev trukket tilbage.

Men Lenovo og Samsung vil lancere alligevel. Forsinkelsen giver dem dog ‘en stor hovedpine,’ da de altså bliver nødt til at shippe produkter med ikke-testet software.

Opskruet tempo

Det har udløst en del kritik - ikke mindst at Microsofts opskruede lancerings-tempo.

Det kan du læse mere om her: Stor utilfredshed med Windows 10-opdateringer er tegn på noget dybere: Har Microsoft et grundlæggende problem?

Brancheanalytikere har tidligere opfordret Microsoft til at sætte lanceringstempoet ned for Windows 10 og i stedet forlænge support-perioden.

Tidligere har Microsoft supporteret de forskellige Windows-versioner i årevis, men Windows 10 er bygget på en ide om, at mange releases og kort supporttid skal gøre Windows til en service, som altid er tidssvarende, sikker og opdateret.

Microsoft har allerede skruet ned for tempoet fra de oprindelige tre årlige såkaldte feature-upgrades til nu to, men det er stadig for mange, mener mange.

Det er ikke umuligt, men svært, for en it-afdeling at droppe hver anden af de i dag halvårlige feature-opgrades.

Det kræver dog, at de holder tungen lige i munden og er ret strikse med tidsplanerne - blandt andet fordi de skal udrulle hele den nye version, inden support udløber på det gamle system - som altså kun supporteres i 18 måneder.

Læs også:

Windows 10 er ved at tage pusten fra it-afdelingerne: Sæt lancerings-tempoet ned og forlæng supporten

Windows 10's katastrofe-update: Derfor begyndte den pludseligt at slette brugernes filer

Microsoft har i al stilhed trukket lancering af Windows Server 2019/1809 tilbage - nu svæver både Windows 10-opgradering og Server 2019 i det uvisse

Microsoft klar med Exchange 2019 - men ingen kan deploye eller teste på grund af problemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere