Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Schweizere køber århusiansk softwarefirma

Det schweiziske selskab Esmertec har købt den århusianske softwareudvikler OOVM for et uoplyst millionbeløb. En virtuel maskine udviklet af de fire stiftende dataloger fra Aarhus Universitet skal nu øge markedspotentialet for schweiziske Esmertec, som satser på software indlejret i alle slags apparater. Det er anden gang, direktør Lars Bak sælger et iværksætterfirma for millioner.

Schweiziske Esmertec har købt Århus-udvikleren OOVM og selskabets platform til softwareudvikling, som forventes klar i en færdig version i slutningen af året.

De to selskaber ønsker ikke at oplyse købsprisen.

OOVM blev stiftet i 2002 af Lars Bak og tre andre dataloger fra Aarhus Universitet, som alle er eksperter i Java og virtuelle maskiner.

Fortsætter i Århus
Efter salget fortsætter OOVM's fire stiftere med at arbejde i Århus, og direktør Lars Bak er glad for, at selskabets virtuelle maskine og softwareplatform nu får en chance for at komme ud på verdensmarkedet.

- Jeg brænder for teknologi, og for mig er succesfølelsen i at få produktet ud meget stort. Jeg er glad for, at det også lykkes denne gang, siger han.

Det er anden gang, at Lars Bak er med til at udvikle en virtuel maskine for senere at sælge den videre.

Han var i 1997 med til at sælge firmaet Longview Technologies og selskabets virtuelle maskine Hotspot til sin tidligere arbejdsgiver Sun Microsystems for omkring 130 til 140 millioner kroner.

Han blev i Sun indtil 2002, hvor han igen brød ud af selskabet for at udvikle en ny virtuel maskine - denne gang i selskabet OOVM.

Gode synergier
- Lars og hans hold er et stort aktiv for Esmertec. Med dem har vi helt klart et af de bedste hold i verden af eksperter inden for Java virtuelle maskiner og indlejret softwareudvikling, siger Anne-Marie Larkin, teknisk chef hos Esmertec.

Salget til det scweiziske selskab passer Lars Bak fint, fordi det schweiziske selskab har en verdensomspændende salgsorganisation, som nu skal afsætte OOVM's softwareplatform.

Samtidig mener han, at de to selskabers produkter passer fint sammen, fordi der ikke er noget overlap.

Esmertec producerer indlejret Java - mest til mobiltelefoner - og softwaren kan køre på systemer, der fylder fra 512 kilobyte og opefter. OOVM's platform baseret på sproget Smalltalk passer ind i systemer helt ned til 128 kilobyte.

- Der er en fin synergi mellem de to selskaber, mener Lars Bak.

Produktet snart færdigt
Han forventer, at OOVM har et færdigt produkt klar i slutningen af året. Det bliver en platform til at udvikle indlejrede systemer, og de potentielle kunder til produktet er store softwarehuse og chipproducenter.

De skal bruge OOVM's softwareplatform til at udvikle indlejret software til elektroniske apparater som mobiltelefoner, hi-fi-udstyr, håndholdte computere, MP3-afspillere og legetøj.

Når produkterne er koblet op mod internettet, kan OOVM's softwareplatform sørge for at opdatere softwaren, uden at produkterne skal genstartes eller indsendes til fabrikanten.

Inden salget til Esmertec har OOVM levet af penge fra ventureselskabet Incuba Venture.

Det århusianske selskabs navn, OOVM, står for ObjektOrienteret Virtuel Maskine.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.