Artikel top billede

Erhvervsministeren vil muligvis forhindre TDC's ejer i flere danske opkøb

TDC's ejer skal ikke have lov til at opkøbe flere danske virksomheder, hvis den bliver dømt for økonomisk kriminalitet i forbindelse med sagen om udbytte-fusk. Det mener Danmarks Erhvervsminister, Rasmus Jarlov (K).

Opdateret 16:03 TDC's ejer, den australske investeringsbank Macqurie, skal ikke have lov til at opkøbe flere danske virksomheder, hvis den bliver dømt i den stort omtalte udbytte-skandale.

Det mener erhvervsministeren, der vil have undersøgt mulighederne for at begrænse investeringsbankens forretningsmuligheder i Danmark.

Det skriver DR.

“Man skal ikke sætte en pyroman til at arbejde på en tændstikfabrik. På samme måde ønsker vi heller ikke, at virksomheder, der er dømt for alvorlig økonomisk kriminalitet, får mulighed for at begå økonomisk kriminalitet i Danmark,” siger Rasmus Jarlov (K) til DR.

Læs også: TDC-ejeren Macquarie tiltalt for systematisk at have tømt europæiske statskasser

Derfor vil han undersøge sammen med skatteministeren og justitsministeren, om der er mulighed for at regulere virksomheder, der er dømt for økonomisk kriminalitet.

Udtalelsen kommer efter, at det tyske politi og skattevæsen efterforsker banken for bedrageri.

Ifølge interne dokumenter har TDC’s hovedaktionær udnyttet den såkaldte ordningen for udbytteskat til at til at tjene mindst tre milliarder kroner, hovedsageligt i spekulation mod de tyske, franske og schweiziske skattemyndigheder.

Bedrageriet skulle angiveligt være fundet sted siden 2010, og er sket gennem såkaldte 'cum ex’-handler.

Det foregår ved, at udenlandske aktionærer kan få refunderet en del af den skat de eller har betalt af udbyttet på deres aktier. Den ordning bliver så udnyttet til at få refunderet det samme beløb flere gange.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere