Artikel top billede

Erhvervsministeren vil muligvis forhindre TDC's ejer i flere danske opkøb

TDC's ejer skal ikke have lov til at opkøbe flere danske virksomheder, hvis den bliver dømt for økonomisk kriminalitet i forbindelse med sagen om udbytte-fusk. Det mener Danmarks Erhvervsminister, Rasmus Jarlov (K).

Opdateret 16:03 TDC's ejer, den australske investeringsbank Macqurie, skal ikke have lov til at opkøbe flere danske virksomheder, hvis den bliver dømt i den stort omtalte udbytte-skandale.

Det mener erhvervsministeren, der vil have undersøgt mulighederne for at begrænse investeringsbankens forretningsmuligheder i Danmark.

Det skriver DR.

“Man skal ikke sætte en pyroman til at arbejde på en tændstikfabrik. På samme måde ønsker vi heller ikke, at virksomheder, der er dømt for alvorlig økonomisk kriminalitet, får mulighed for at begå økonomisk kriminalitet i Danmark,” siger Rasmus Jarlov (K) til DR.

Læs også: TDC-ejeren Macquarie tiltalt for systematisk at have tømt europæiske statskasser

Derfor vil han undersøge sammen med skatteministeren og justitsministeren, om der er mulighed for at regulere virksomheder, der er dømt for økonomisk kriminalitet.

Udtalelsen kommer efter, at det tyske politi og skattevæsen efterforsker banken for bedrageri.

Ifølge interne dokumenter har TDC’s hovedaktionær udnyttet den såkaldte ordningen for udbytteskat til at til at tjene mindst tre milliarder kroner, hovedsageligt i spekulation mod de tyske, franske og schweiziske skattemyndigheder.

Bedrageriet skulle angiveligt være fundet sted siden 2010, og er sket gennem såkaldte 'cum ex’-handler.

Det foregår ved, at udenlandske aktionærer kan få refunderet en del af den skat de eller har betalt af udbyttet på deres aktier. Den ordning bliver så udnyttet til at få refunderet det samme beløb flere gange.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere