Artikel top billede

Erhvervsministeren vil muligvis forhindre TDC's ejer i flere danske opkøb

TDC's ejer skal ikke have lov til at opkøbe flere danske virksomheder, hvis den bliver dømt for økonomisk kriminalitet i forbindelse med sagen om udbytte-fusk. Det mener Danmarks Erhvervsminister, Rasmus Jarlov (K).

Opdateret 16:03 TDC's ejer, den australske investeringsbank Macqurie, skal ikke have lov til at opkøbe flere danske virksomheder, hvis den bliver dømt i den stort omtalte udbytte-skandale.

Det mener erhvervsministeren, der vil have undersøgt mulighederne for at begrænse investeringsbankens forretningsmuligheder i Danmark.

Det skriver DR.

“Man skal ikke sætte en pyroman til at arbejde på en tændstikfabrik. På samme måde ønsker vi heller ikke, at virksomheder, der er dømt for alvorlig økonomisk kriminalitet, får mulighed for at begå økonomisk kriminalitet i Danmark,” siger Rasmus Jarlov (K) til DR.

Læs også: TDC-ejeren Macquarie tiltalt for systematisk at have tømt europæiske statskasser

Derfor vil han undersøge sammen med skatteministeren og justitsministeren, om der er mulighed for at regulere virksomheder, der er dømt for økonomisk kriminalitet.

Udtalelsen kommer efter, at det tyske politi og skattevæsen efterforsker banken for bedrageri.

Ifølge interne dokumenter har TDC’s hovedaktionær udnyttet den såkaldte ordningen for udbytteskat til at til at tjene mindst tre milliarder kroner, hovedsageligt i spekulation mod de tyske, franske og schweiziske skattemyndigheder.

Bedrageriet skulle angiveligt være fundet sted siden 2010, og er sket gennem såkaldte 'cum ex’-handler.

Det foregår ved, at udenlandske aktionærer kan få refunderet en del af den skat de eller har betalt af udbyttet på deres aktier. Den ordning bliver så udnyttet til at få refunderet det samme beløb flere gange.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere