Artikel top billede

Ny europæisk telelov på vej: Her er seks nyheder i loven der får konsekvenser for dig

Billigere udenlandsopkald, nyt 5G-net og bedre smartphone-sikkerhed. Det er blot nogle af nyhederne i den nye europæiske telelov.

EU er på trapperne med en ny telelov, der sætter et nyt loft over telepriserne og baner vejen for et nyt 5G-net.

Det skriver EU-Parlamentet i en pressemeddelelse.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at parlamentet onsdag vedtog et lovforslag, der skal bane vejen for den nye telelov.

584 parlaments-medlemmer stemte ja til forslaget, mens 42 stemte i mod og 50 var fraværende.

Her er seks væsentlige nyheder i forslaget:

1. Der er godt nyt for europæiske telekunder, der ofte kommunikerer på tværs af de europæiske landegrænser. For forslaget indfører en maksimal pris på 1,4 kroner (19 cent, red) for udenlandsopkald samt en maksimal sms-pris på 44 øre (6 cent, red) for sms-beskeder sendt til udlandet.

2. Loven indeholder et krav om at forbrugerne fastholder retten til deres telefonnummer i op til en måned efter, at deres abonnement udløber .

3. EU vil med den nye lov også bane vejen for et europæisk 5G-net. Senest i 2020 skal medlemslandene stille telefrekvenser til rådighed for det kommende 5G-net.

4. Større sikkerhed for smartphone-brugerne. Teleselskaber pålægges at bruge krypterede systemer for at undgå cyber-angreb.

5. Bedre forbruger-rettigheder. Teleselskaberne pålægges nu at sikre forbrugerne større indsigt i deres dataforbrug, lettere forståelige aftalevilkår og sidst men ikke mindst skal selskaberne gøre det lettere for forbrugere at skifte teleselskab.

6. Nyt beredskabssystem. I tilfælde af katastrofer og alvorlige nødssituationer skal myndighederne nu have mulighed for, at advare borgerne i de berørte områder via tekst-beskeder eller mobil-apps.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere