Artikel top billede

(Foto: © EU / Jennifer Jacquemart)

Ny europæisk telelov på vej: Her er seks nyheder i loven der får konsekvenser for dig

Billigere udenlandsopkald, nyt 5G-net og bedre smartphone-sikkerhed. Det er blot nogle af nyhederne i den nye europæiske telelov.

EU er på trapperne med en ny telelov, der sætter et nyt loft over telepriserne og baner vejen for et nyt 5G-net.

Det skriver EU-Parlamentet i en pressemeddelelse.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at parlamentet onsdag vedtog et lovforslag, der skal bane vejen for den nye telelov.

584 parlaments-medlemmer stemte ja til forslaget, mens 42 stemte i mod og 50 var fraværende.

Her er seks væsentlige nyheder i forslaget:

1. Der er godt nyt for europæiske telekunder, der ofte kommunikerer på tværs af de europæiske landegrænser. For forslaget indfører en maksimal pris på 1,4 kroner (19 cent, red) for udenlandsopkald samt en maksimal sms-pris på 44 øre (6 cent, red) for sms-beskeder sendt til udlandet.

2. Loven indeholder et krav om at forbrugerne fastholder retten til deres telefonnummer i op til en måned efter, at deres abonnement udløber .

3. EU vil med den nye lov også bane vejen for et europæisk 5G-net. Senest i 2020 skal medlemslandene stille telefrekvenser til rådighed for det kommende 5G-net.

4. Større sikkerhed for smartphone-brugerne. Teleselskaber pålægges at bruge krypterede systemer for at undgå cyber-angreb.

5. Bedre forbruger-rettigheder. Teleselskaberne pålægges nu at sikre forbrugerne større indsigt i deres dataforbrug, lettere forståelige aftalevilkår og sidst men ikke mindst skal selskaberne gøre det lettere for forbrugere at skifte teleselskab.

6. Nyt beredskabssystem. I tilfælde af katastrofer og alvorlige nødssituationer skal myndighederne nu have mulighed for, at advare borgerne i de berørte områder via tekst-beskeder eller mobil-apps.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere