Artikel top billede

(Foto: © EU / Jennifer Jacquemart)

Ny europæisk telelov på vej: Her er seks nyheder i loven der får konsekvenser for dig

Billigere udenlandsopkald, nyt 5G-net og bedre smartphone-sikkerhed. Det er blot nogle af nyhederne i den nye europæiske telelov.

EU er på trapperne med en ny telelov, der sætter et nyt loft over telepriserne og baner vejen for et nyt 5G-net.

Det skriver EU-Parlamentet i en pressemeddelelse.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at parlamentet onsdag vedtog et lovforslag, der skal bane vejen for den nye telelov.

584 parlaments-medlemmer stemte ja til forslaget, mens 42 stemte i mod og 50 var fraværende.

Her er seks væsentlige nyheder i forslaget:

1. Der er godt nyt for europæiske telekunder, der ofte kommunikerer på tværs af de europæiske landegrænser. For forslaget indfører en maksimal pris på 1,4 kroner (19 cent, red) for udenlandsopkald samt en maksimal sms-pris på 44 øre (6 cent, red) for sms-beskeder sendt til udlandet.

2. Loven indeholder et krav om at forbrugerne fastholder retten til deres telefonnummer i op til en måned efter, at deres abonnement udløber .

3. EU vil med den nye lov også bane vejen for et europæisk 5G-net. Senest i 2020 skal medlemslandene stille telefrekvenser til rådighed for det kommende 5G-net.

4. Større sikkerhed for smartphone-brugerne. Teleselskaber pålægges at bruge krypterede systemer for at undgå cyber-angreb.

5. Bedre forbruger-rettigheder. Teleselskaberne pålægges nu at sikre forbrugerne større indsigt i deres dataforbrug, lettere forståelige aftalevilkår og sidst men ikke mindst skal selskaberne gøre det lettere for forbrugere at skifte teleselskab.

6. Nyt beredskabssystem. I tilfælde af katastrofer og alvorlige nødssituationer skal myndighederne nu have mulighed for, at advare borgerne i de berørte områder via tekst-beskeder eller mobil-apps.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere