Ny europæisk telelov på vej: Her er seks nyheder i loven der får konsekvenser for dig

Billigere udenlandsopkald, nyt 5G-net og bedre smartphone-sikkerhed. Det er blot nogle af nyhederne i den nye europæiske telelov.

EU er på trapperne med en ny telelov, der sætter et nyt loft over telepriserne og baner vejen for et nyt 5G-net.

Det skriver EU-Parlamentet i en pressemeddelelse.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at parlamentet onsdag vedtog et lovforslag, der skal bane vejen for den nye telelov.

584 parlaments-medlemmer stemte ja til forslaget, mens 42 stemte i mod og 50 var fraværende.

Her er seks væsentlige nyheder i forslaget:
1. Der er godt nyt for europæiske telekunder, der ofte kommunikerer på tværs af de europæiske landegrænser. For forslaget indfører en maksimal pris på 1,4 kroner (19 cent, red) for udenlandsopkald samt en maksimal sms-pris på 44 øre (6 cent, red) for sms-beskeder sendt til udlandet.

2. Loven indeholder et krav om at forbrugerne fastholder retten til deres telefonnummer i op til en måned efter, at deres abonnement udløber .

3. EU vil med den nye lov også bane vejen for et europæisk 5G-net. Senest i 2020 skal medlemslandene stille telefrekvenser til rådighed for det kommende 5G-net.

4. Større sikkerhed for smartphone-brugerne. Teleselskaber pålægges at bruge krypterede systemer for at undgå cyber-angreb.

5. Bedre forbruger-rettigheder. Teleselskaberne pålægges nu at sikre forbrugerne større indsigt i deres dataforbrug, lettere forståelige aftalevilkår og sidst men ikke mindst skal selskaberne gøre det lettere for forbrugere at skifte teleselskab.

6. Nyt beredskabssystem. I tilfælde af katastrofer og alvorlige nødssituationer skal myndighederne nu have mulighed for, at advare borgerne i de berørte områder via tekst-beskeder eller mobil-apps.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.