Artikel top billede

Disse byer har søgt om penge fra bredbåndspuljen - især stort behov på Sjælland

Energistyrelsen har modtaget 137 ansøgninger om at få del i de 110 millioner kroner i bredbåndspuljen. Det er dobbelt så mange som sidste år. Se hele listen over antal ansøgninger her.

Energistyrelsen har modtaget ansøgninger fra 137 organisationer, der gerne vil have del i de 110 millioner kroner i bredbåndspuljen, som styrelsen vil fordele inden nytår.

Næsten halvdelen af ansøgningerne - 64 stykker - kommer fra Region Sjælland. 40 kommer fra Region Syddanmark.

Ser vi på antallet af ansøgninger fra de enkelte kommuner, topper Svendborg og Syddjurs Kommuner med hver 12 projekter, mens Vordingborg har ansøgt om penge til otte projekter.

Lemvig og Sorø har hver søgt om penge til syv projekter.

Ansøgningsfristen udløb med udgangen af oktober, og der er i alt blevet ansøgt om 150 millioner kroner.

De 137 ansøgninger svarer til en fordobling af antallet af ansøgninger i forhold til sidste år. De dækker over ønske om forbedrede internetforbindelser til i alt 6.000 danske adresser.

Ifølge energi-, klima og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) kommer ansøgniningerne fra lokalområder og landdistriker, hvor der ‘virkeligt er et behov for at komme på en bredbåndsforbindelse, og hvor teleoperatørerne ikke kommer.’

Lars Christian Lilleholt kom i ilden i fjor efter uddelingen af bredbåndsmillionerne.

Det kan du læse mere om her: Minister i krydsild om dansk bredbåndspulje: Er millionerne blevet tildelt de helt forkerte områder?

Efterfølgende blev der lukket for muligheden for at søge støtte for by-områder i 35 kommuner - herunder de fleste storkøbenhavnske kommuner.

Det kan du læse mere om her: Ny bredbåndspulje på trapperne: Store ændringer på vej - slut med støtte til byområder i 35 kommuner

Sidste år søgte 72 bredbåndsprojekter fra 21 kommuner om penge fra puljen. 40 af dem fik tilskud.

Det kan du læse mere om her: 4.000 danske adresser får tilskud til bedre bredbånd: Her er alle bredbåndsprojekterne

Herunder ser du Energistyrelsens liste over byer, der har ansøgt om penge fra puljen.Premium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.