Artikel top billede

Disse byer har søgt om penge fra bredbåndspuljen - især stort behov på Sjælland

Energistyrelsen har modtaget 137 ansøgninger om at få del i de 110 millioner kroner i bredbåndspuljen. Det er dobbelt så mange som sidste år. Se hele listen over antal ansøgninger her.

Energistyrelsen har modtaget ansøgninger fra 137 organisationer, der gerne vil have del i de 110 millioner kroner i bredbåndspuljen, som styrelsen vil fordele inden nytår.

Næsten halvdelen af ansøgningerne - 64 stykker - kommer fra Region Sjælland. 40 kommer fra Region Syddanmark.

Ser vi på antallet af ansøgninger fra de enkelte kommuner, topper Svendborg og Syddjurs Kommuner med hver 12 projekter, mens Vordingborg har ansøgt om penge til otte projekter.

Lemvig og Sorø har hver søgt om penge til syv projekter.

Ansøgningsfristen udløb med udgangen af oktober, og der er i alt blevet ansøgt om 150 millioner kroner.

De 137 ansøgninger svarer til en fordobling af antallet af ansøgninger i forhold til sidste år. De dækker over ønske om forbedrede internetforbindelser til i alt 6.000 danske adresser.

Ifølge energi-, klima og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) kommer ansøgniningerne fra lokalområder og landdistriker, hvor der ‘virkeligt er et behov for at komme på en bredbåndsforbindelse, og hvor teleoperatørerne ikke kommer.’

Lars Christian Lilleholt kom i ilden i fjor efter uddelingen af bredbåndsmillionerne.

Det kan du læse mere om her: Minister i krydsild om dansk bredbåndspulje: Er millionerne blevet tildelt de helt forkerte områder?

Efterfølgende blev der lukket for muligheden for at søge støtte for by-områder i 35 kommuner - herunder de fleste storkøbenhavnske kommuner.

Det kan du læse mere om her: Ny bredbåndspulje på trapperne: Store ændringer på vej - slut med støtte til byområder i 35 kommuner

Sidste år søgte 72 bredbåndsprojekter fra 21 kommuner om penge fra puljen. 40 af dem fik tilskud.

Det kan du læse mere om her: 4.000 danske adresser får tilskud til bedre bredbånd: Her er alle bredbåndsprojekterne

Herunder ser du Energistyrelsens liste over byer, der har ansøgt om penge fra puljen.