Artikel top billede

Photo by rawpixel on Unsplash (Foto: Photo by rawpixel on Unsplash)

Forbrugerombudsmanden anmelder fire danske webshops til politiet

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt fire danske webshops, der ifølge ombudsmanden har været lidt for smarte med deres brug af abonnementsordninger.

Abonnementsmodeller og fordelsklubber oplever en stigende popularitet i e-handelskredse, hvor flere og flere virksomheder lader sig inspirere af Amazons succes med det abonnementsbaserede Prime-koncept.

Men ifølge forbrugerombudsmanden er fire danske webshops nu gået for langt i deres brug af abonnementsmodellerne, og derfor bliver de nu politianmeldt af Forbrugerombudsmanden.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om butikkerne bilablau.dk, flipsu.dk, ophoerspriser.dk samt pluus.dk

Læs også: Sådan undgår du at blive "amazoned": Den danske e-handels-branche har fem råd til dig, der frygter at blive kørt over af mægtige Amazon

Overrasket over tilbagevendende betaling

De bliver politianmeldt efter, at Forbrugerombudsmanden har modtaget flere klager fra forbrugere, der efter at have handlet hos butikkerne har oplevet, at der efterfølgende er blevet hævet et månedligt beløb på deres konto.

Det skyldes, at forbrugerne ikke har opdaget, at deres køb i webshoppen var betinget af, at de tegnede et månedligt abonnement på mellem 89 kroner og 139 kroner om måneden.

Denne type abonnementsmodeller er ikke i sig selv et problem.

Men Forbrugerombudsmanden vurderer, at butikkerne ikke har gjort forbrugerne tydeligt nok opmærksom på, at de med købet også tilmelder sig en abonnementsordning.

”Et stigende antal webbutikker tilbyder produkter med rabat til forbrugere, der vil betale et løbende abonnement for at kunne handle hos dem. Hvis ikke webbutikkerne oplyser tydeligt om abonnementet, er det vildledende. Det er vores vurdering, at webbutikkerne heller ikke kan anvende forbrugernes betalingskortoplysninger, da forbrugerne jo kun kan autorisere beløbet, de bliver oplyst om,” siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen ifølge en pressemeddelelse.

Læs også: Amazon, nye indkøbsvaner og nye ideer driver kæmpe-transformation i Coop - hør hvordan i Tech fra Toppen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere