Artikel top billede

Photo by rawpixel on Unsplash

Forbrugerombudsmanden anmelder fire danske webshops til politiet

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt fire danske webshops, der ifølge ombudsmanden har været lidt for smarte med deres brug af abonnementsordninger.

Abonnementsmodeller og fordelsklubber oplever en stigende popularitet i e-handelskredse, hvor flere og flere virksomheder lader sig inspirere af Amazons succes med det abonnementsbaserede Prime-koncept.

Men ifølge forbrugerombudsmanden er fire danske webshops nu gået for langt i deres brug af abonnementsmodellerne, og derfor bliver de nu politianmeldt af Forbrugerombudsmanden.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om butikkerne bilablau.dk, flipsu.dk, ophoerspriser.dk samt pluus.dk

Læs også: Sådan undgår du at blive "amazoned": Den danske e-handels-branche har fem råd til dig, der frygter at blive kørt over af mægtige Amazon

Overrasket over tilbagevendende betaling

De bliver politianmeldt efter, at Forbrugerombudsmanden har modtaget flere klager fra forbrugere, der efter at have handlet hos butikkerne har oplevet, at der efterfølgende er blevet hævet et månedligt beløb på deres konto.

Det skyldes, at forbrugerne ikke har opdaget, at deres køb i webshoppen var betinget af, at de tegnede et månedligt abonnement på mellem 89 kroner og 139 kroner om måneden.

Denne type abonnementsmodeller er ikke i sig selv et problem.

Men Forbrugerombudsmanden vurderer, at butikkerne ikke har gjort forbrugerne tydeligt nok opmærksom på, at de med købet også tilmelder sig en abonnementsordning.

”Et stigende antal webbutikker tilbyder produkter med rabat til forbrugere, der vil betale et løbende abonnement for at kunne handle hos dem. Hvis ikke webbutikkerne oplyser tydeligt om abonnementet, er det vildledende. Det er vores vurdering, at webbutikkerne heller ikke kan anvende forbrugernes betalingskortoplysninger, da forbrugerne jo kun kan autorisere beløbet, de bliver oplyst om,” siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen ifølge en pressemeddelelse.

Læs også: Amazon, nye indkøbsvaner og nye ideer driver kæmpe-transformation i Coop - hør hvordan i Tech fra Toppen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere