Artikel top billede

Photo by rawpixel on Unsplash (Foto: Photo by rawpixel on Unsplash)

Forbrugerombudsmanden anmelder fire danske webshops til politiet

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt fire danske webshops, der ifølge ombudsmanden har været lidt for smarte med deres brug af abonnementsordninger.

Abonnementsmodeller og fordelsklubber oplever en stigende popularitet i e-handelskredse, hvor flere og flere virksomheder lader sig inspirere af Amazons succes med det abonnementsbaserede Prime-koncept.

Men ifølge forbrugerombudsmanden er fire danske webshops nu gået for langt i deres brug af abonnementsmodellerne, og derfor bliver de nu politianmeldt af Forbrugerombudsmanden.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om butikkerne bilablau.dk, flipsu.dk, ophoerspriser.dk samt pluus.dk

Læs også: Sådan undgår du at blive "amazoned": Den danske e-handels-branche har fem råd til dig, der frygter at blive kørt over af mægtige Amazon

Overrasket over tilbagevendende betaling

De bliver politianmeldt efter, at Forbrugerombudsmanden har modtaget flere klager fra forbrugere, der efter at have handlet hos butikkerne har oplevet, at der efterfølgende er blevet hævet et månedligt beløb på deres konto.

Det skyldes, at forbrugerne ikke har opdaget, at deres køb i webshoppen var betinget af, at de tegnede et månedligt abonnement på mellem 89 kroner og 139 kroner om måneden.

Denne type abonnementsmodeller er ikke i sig selv et problem.

Men Forbrugerombudsmanden vurderer, at butikkerne ikke har gjort forbrugerne tydeligt nok opmærksom på, at de med købet også tilmelder sig en abonnementsordning.

”Et stigende antal webbutikker tilbyder produkter med rabat til forbrugere, der vil betale et løbende abonnement for at kunne handle hos dem. Hvis ikke webbutikkerne oplyser tydeligt om abonnementet, er det vildledende. Det er vores vurdering, at webbutikkerne heller ikke kan anvende forbrugernes betalingskortoplysninger, da forbrugerne jo kun kan autorisere beløbet, de bliver oplyst om,” siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen ifølge en pressemeddelelse.

Læs også: Amazon, nye indkøbsvaner og nye ideer driver kæmpe-transformation i Coop - hør hvordan i Tech fra Toppen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere