Artikel top billede

Danske Adform børsnoteres: Første handelsdag på børsen bliver 30. november - forventer værdifastsættelse på en milliard kroner

Danske Adform er klar til børsnotering og regner med at blive værdisat til mellem 972 millioner og 1,2 milliarder kroner. Ejere sælger ud af deres aktieandele.

Danske Adform er klar til børsnotering og udbyder nu 46,5 millioner aktier til interesserede investorer.

Heraf er de 39,5 millioner nye aktier, mens de nuværende ejere, vil sælge knap syv millioner styk af deres nuværende aktier.

Adform ejes i dag af Danica Pension (2,3 procent), kapitalfonden Via Equity (28 procent) samt GCM Holding (51,9 procent - ejet af administrerende direktør og medstifter Gustav Christen Mellentin), Accredonet Holding (12,1 procent - ejet af medstifter Jacob Toftgaard Blak) samt medstifter Stefan Juricic (5,7 procent).

Adform forventer ved børsintroduktionen at lande på en aktiepris på mellem 19 kroner og 24 kroner per aktie.

Det vil ifølge Adform værdisætte selskabet til mellem 972 millioner kroner og 1,2 milliarder kroner.

Børsnoteringen har til formål at skaffe kapital til at ruste Adform til fremtiden.

“Børsnoteringen vil gøre os i stand til at investere markant i væks-initiativer, der kan understøtte vores ambitioner om at blive en stærk, global spiller i markedet for annoncerings-teknologi,” lyder det fra direktør Gustav Christen Mellentin.

Adform mener, at investeringerne i disse væks-initiativer inden for en kort årrække vil føre til en fordobling af væksten i omsætningen for selskabet.

Adform har i dag 850 medarbejdere i 24 lande.

Blandt dem er en af Danmarks bedste CIO'er, Steffen Andersen, der i år var nomineret til titlen som Årets CIO.

Han står i spidsen for en it-organisation med 350 it-specialister, der kæmper for at holde stand mod konkurrenter som Facebook og Google.

Du kan læse mere om hans it-vision for Adform her: Steffen Andersen er en af Danmarks bedste CIO'er: Styrer Adform i et vildt teknologiræs mod gigantiske konkurrenter

Adform står bag en række softwareløsninger til automatisering af marketing- og annoncerings-budskaber.

38 procent af omsætningen for tiden hentes i Norden, mens resten hentes i det øvrige Europa samt i USA, Tyrkiet, Singapore, Kina, Australien, Dubai og Indien.

Dundrende underskud

Adform omsatte i det seneste regnskabsår for 59,5 millioner euro.

Omsætningen er vokset eksplosivt i de senere år og er således steget med næsten 270 procent siden 2013.

Driftsresultatet er siden 2013 steget med godt 82 procent. Til gengæld er selskabets netto-resultatet faldet støt i årene, hvor der er blevet investeret massivt i udbygning.

Adform landede således i fjor et svidende underskud på 2,6 millioner euro.

I alt har Adform på bundlinien tabt næsten ni millioner euro i de seneste tre år.

Selskabet har i de første ni måneder af indeværende regnskabsår landet en omsætning på 47,1 millioner euro, hvilket svarer til en vækst på 16 procent i forhold til samme periode i fjor.

Selskabet forventer i år en omsætning på 68 millioner euro. Selskabet forventer en ‘gradvis acceleration’ af omsætningsvæksten til en fordobling af omsætningen inden for de kommende år, lyder det.

Adform peger dog på, at de ‘strategiske initiativer’ koster mange penge, og det rammer profitabiliteten.

“Ambitionen er at øge EBITDA-marginen [driftsresultatet, red] med 20 procent, når effekterne af initiativerne begynder at materialisere sig, og forretningen begynder at skalere,” lyder det fra Adform.

Du finder hele Adforms børsprospekt her.

Læs også:

Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018

Top-CIO Steffen Andersen har knækket koden efter tre år: Denne smarte organisation af hans 350 it-folk er nøglen til Adforms it-succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere