Artikel top billede

Facebooks annonceplatform i kaos få dage inden Black Friday

I flere timer var der tirsdag enorme problemer hos Facebooks reklameplatform Ads Manager. Nedbruddet har været skyld i, at flere brugere og virksomheder ikke har kunnet oprette eller købe annoncer på det sociale medie.

Facebooks Ads Manager, der giver brugere mulighed for at oprette og købe annoncer på Facebook, var i går tirsdag nede i flere timer. Det sker få dage inden Thanksgiving, Black Friday og Cyber Monday, der er nogle af de allerstørste indkøbsdage.

Det skriver CNBC og flere andre medier.

Nedbruddet medvirkede til, at brugere og annoncører ikke kunne oprette eller købe reklamer på Facebook, Facebooks app, Messenger og Instagram.

Det forlyder, at nogle brugere og annoncører havde problemer med servicen i op til otte timer.

"Jeg har arbejdet med sociale medier i over fem år og er stødt på nedbrud her og der. Men dette er med længder det største nedbrud, som jeg har oplevet indtil nu," lyder det fra en social strategi- og driftsdirektør hos MediaCrossing til Business Insider.

Flere kilder melder om problemer med at se statistik for reklamer, redigere i live reklamer eller sætte nye kampagner i gang, imens problemerne varede.

Læs også: Efter Facebook-hack: Sådan undersøger du om din konto er blevet hacket

Nedbrud sker op til kæmpe indkøbsdage

En kilde har overfor Business Insider fortalt, at han aldrig før har oplevet annonceplatforme være nede så tæt på de store indkøbsdage i form af Thanksgiven, Black Friday og Cyber Monday.

Ifølge Marketingland, der har været i kontakt med Facebook, er problemet med Ads Manager løst, men der kan stadig forekomme problemer.

"Vi har løst det underliggende problem, men annoncører kan stadig opleve sporadiske problemer, som bør være forbedret i løbet af de næste par timer. Vi er opmærksomme på, at problemet kom på et vigtigt tidspunkt i året for mange annoncører og undskylder for eventuelle forstyrrelser, det har medført," skriver en talsperson fra Facebook til Marketingland i morges dansk tid.

Nedbruddet bør ifølge en talsperson fra Facebook ikke have haft betydning for reklamer, der var igangsat inden problemerne.

Black Friday og Cyber Monday er traditionelt de største indkøbsdage i USA. Cyber Monday var den største online shoppingdag i USA's historie med online køb for omkring 43 milliarder kroner.

Læs også: Facebook kan have mistet én million europæiske brugere som følge af GDPR
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere