Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Afgående Facebook-direktør tager skraldet for pr-skandale

I juni meddelte Facebooks kommunikationschef, at han ville fratræde sine stilling - nu tager han ansvaret for kontroversiel smædekampagne mod kritikere af det sociale medie.

Det sociale medie Facebook er for tiden indblandet i en række uheldige og kontroversielle sager.

Som New York Times tidligere har kunnet afsløre, handler en af sagerne om, hvordan Facebook havde hyret pr-bureauet Definers Public Affairs til at sprede miskrediterende informationer om kritikere og konkurrenter af Facebook, heriblandt Google og Apple.

Sagen får nu Facebooks afgående kommunikationschef, Elliot Schrage, til i en skriftlig meddelelse at tage ansvaret for brugen af pr-firmaet.

"Jeg kendte til og godkendte beslutningen om at hyre Definers og lignende firmaer. Jeg burde have kendt til beslutningen om at udvide deres mandat," lyder det fra Elliot Schrage i en intern skriftlig meddelelse, som Techcrunch er kommet i besiddelse af.

Det skriver Techcrunch.

Læs også: Facebook skal til at sende kedelig besked til millioner af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt

Pr-firmaet blev ifølge den nu tidligere kommunikationschef hyret i 2017 i et forsøg på at modarbejdet stigende pres om at statsregulere Facebook.

Elliot Schrage forklarer ifølge Techcrunch, at hans kommunikationsteam bad Definers om at søsætte negative historier om Facebooks konkurrenter, men afviser, at man bad pr-firmaet om at distribuere eller skabe fake news.

Kritikere fremhæver, at det er et belejligt tidspunkt, at kommunikationschefen tager skraldet - han havde nemlig allerede meddelt sin aftrædelse tilbage i juni efter omkring 10 år i virksomheden.

Mark Zuckerberg fastholder, at han blev overrasket over afsløringerne i New York Times.

Læs også: Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere