Artikel top billede

Afgående Facebook-direktør tager skraldet for pr-skandale

I juni meddelte Facebooks kommunikationschef, at han ville fratræde sine stilling - nu tager han ansvaret for kontroversiel smædekampagne mod kritikere af det sociale medie.

Det sociale medie Facebook er for tiden indblandet i en række uheldige og kontroversielle sager.

Som New York Times tidligere har kunnet afsløre, handler en af sagerne om, hvordan Facebook havde hyret pr-bureauet Definers Public Affairs til at sprede miskrediterende informationer om kritikere og konkurrenter af Facebook, heriblandt Google og Apple.

Sagen får nu Facebooks afgående kommunikationschef, Elliot Schrage, til i en skriftlig meddelelse at tage ansvaret for brugen af pr-firmaet.

"Jeg kendte til og godkendte beslutningen om at hyre Definers og lignende firmaer. Jeg burde have kendt til beslutningen om at udvide deres mandat," lyder det fra Elliot Schrage i en intern skriftlig meddelelse, som Techcrunch er kommet i besiddelse af.

Det skriver Techcrunch.

Læs også: Facebook skal til at sende kedelig besked til millioner af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt

Pr-firmaet blev ifølge den nu tidligere kommunikationschef hyret i 2017 i et forsøg på at modarbejdet stigende pres om at statsregulere Facebook.

Elliot Schrage forklarer ifølge Techcrunch, at hans kommunikationsteam bad Definers om at søsætte negative historier om Facebooks konkurrenter, men afviser, at man bad pr-firmaet om at distribuere eller skabe fake news.

Kritikere fremhæver, at det er et belejligt tidspunkt, at kommunikationschefen tager skraldet - han havde nemlig allerede meddelt sin aftrædelse tilbage i juni efter omkring 10 år i virksomheden.

Mark Zuckerberg fastholder, at han blev overrasket over afsløringerne i New York Times.

Læs også: Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere