Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Afgående Facebook-direktør tager skraldet for pr-skandale

I juni meddelte Facebooks kommunikationschef, at han ville fratræde sine stilling - nu tager han ansvaret for kontroversiel smædekampagne mod kritikere af det sociale medie.

Det sociale medie Facebook er for tiden indblandet i en række uheldige og kontroversielle sager.

Som New York Times tidligere har kunnet afsløre, handler en af sagerne om, hvordan Facebook havde hyret pr-bureauet Definers Public Affairs til at sprede miskrediterende informationer om kritikere og konkurrenter af Facebook, heriblandt Google og Apple.

Sagen får nu Facebooks afgående kommunikationschef, Elliot Schrage, til i en skriftlig meddelelse at tage ansvaret for brugen af pr-firmaet.

"Jeg kendte til og godkendte beslutningen om at hyre Definers og lignende firmaer. Jeg burde have kendt til beslutningen om at udvide deres mandat," lyder det fra Elliot Schrage i en intern skriftlig meddelelse, som Techcrunch er kommet i besiddelse af.

Det skriver Techcrunch.

Læs også: Facebook skal til at sende kedelig besked til millioner af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt

Pr-firmaet blev ifølge den nu tidligere kommunikationschef hyret i 2017 i et forsøg på at modarbejdet stigende pres om at statsregulere Facebook.

Elliot Schrage forklarer ifølge Techcrunch, at hans kommunikationsteam bad Definers om at søsætte negative historier om Facebooks konkurrenter, men afviser, at man bad pr-firmaet om at distribuere eller skabe fake news.

Kritikere fremhæver, at det er et belejligt tidspunkt, at kommunikationschefen tager skraldet - han havde nemlig allerede meddelt sin aftrædelse tilbage i juni efter omkring 10 år i virksomheden.

Mark Zuckerberg fastholder, at han blev overrasket over afsløringerne i New York Times.

Læs også: Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere