Artikel top billede

CPU-tørke rammer for alvor: PC-producent indstiller produktionen i månedsvis

Visse PC-producenter rammes særligt hårdt af Intels produktionsproblemer.

Den dominerende processorproducent Intel har allerede indrømmet, at det ikke kan følge med efterspørgslen.

Intels kommende 10nm procesteknik er forsinket, hvorfor den nuværende 14nm proces skal imødekomme en eftersåørgsel som er højere end forventet.

Det gør, at fremstillingen af high-end produkter som Core og Xeon-serierne bliver prioriteret over de billigere CPU’er i selskabets portefølje.

Særligt hårdt ramt, er de såkaldte ’Gemini Lake’ processorer, som i dag er at finde i budget-orienterede systemer.

Her melder PC-producenter om decideret komponenttørke.

Se også: Duel: Stærk mobil-CPU mod sløv laptop-processor – hvilken er egentlig bedst?

En enkel producent, Hardkernel, som fremstiller x86-kompatible mikrocomputere i Raspberry Pi format døjer med det manglende udbud.

Her fik selskabets nyeste produkt en kort tid på hylderne, efter det fik debut forrige uge. Det skriver Anandtech.

De første 2.000 modeller røg i de første 24 timer, men de næste 20.000 ordrer tror fabrikanten ikke på kan leveres før om nogle måneder.

”Vi er så kede af det. Vi har været forsigtige og kun produceret 2.000 enheder, fordi vi ikke kunne forudse denne situation. Vi er i dialog med Intel for at få præciseret næste leverance tidspunkt. På grund af Intels alvorlige forsyningsproblemer, kan Gemini Lake systemerne først fås igen i februar eller marts 2019.”

Intel oplyser til selskabet, at en mere præcis tidsramme vil blive oplyst en gang i januar 2019.

Processor-gigantens kvaler med at levere CPU’er, har siden september måned betydet, at priserne på Intel processorer er steget med på til 20 procent.

Læs også: Intel kan ikke følge med: Mangel på CPU'er får pc-priserne til at stige på det værst tænkelige tidspunkt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere