Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Facebook i strid modvind: Englændere tvinger amerikansk app-udvikler til at udlevere hemmelige Facebook-dokumenter

Det britiske underhus tvinger følsomme Facebook-dokumenter frem på usædvanlig vis.

Det britiske parlament har benyttet sig af utraditionelle metoder, for at få indsigt i Facebooks måde at operere på.

Det kommer efter, at selskabets grundlægger og administrerende direktør gentagne gange har afvist at stille op til spørgsmål fra det britiske underhus.

En usædvanlig parlamentarisk mekanisme er blevet benyttet for at tvinge stifteren af en hedengangne Facebook-app ’Six4Three’ til at udlevere nøgledokumenter. Det skriver the Guardian.

Under et besøg i London, sendte parlamentet en såkaldt ’Serjeant-at-Arms’, en funktionær til opretholdelse underhusets ro og orden, til at beordre udlevering af dokumenter, herunder mailkorrespondancer, som mistænkes til at inkriminere Mark Zuckerberg.

App-udvikleren fik to timer til at parere ordre mod trussel om efterfølgende bøde og fængselsstraf.

Dokumenterne rummer, ifølge Six4Three-stifteren informationer om hvordan Facebook bevidst har kreeret bagdøre, som analyse-virksomheder som Cambrídge Analytica kunne udnytte.

Millionvis af Facebook brugeres er siden blevet misbrugt, som dokumenteret under forårets Cambridge Analytica skandale.

Det utraditionelle parlamentariske træk blev iværksat af underhusets formand for kultur, medie og sport, Damian Collins.

”Vi er i et uudforsket land” medgiver Damian Collins til britiske The Guardian, mens han understreger at: ”Det er et træk uden fortilfælde, men situationen er også uden fortilfælde.”

Læs også: Facebook skal til at sende kedelig besked til millioner af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt

Facebooks modtræk

Facebook har siden forsøgt at få nedlagt et fogedforbud mode det formodede inkriminerende materiale igennem San Mateo domstolen i Californien.

Det forbud kommer dog for sent, i følge det britiske parlamentsmedlem, Ian Lucas (Labour), som på Twitter antyder, at dokumenterne allerede er blevet gennemlæst i det britiske underhus.

Ved selvsamme tweet florerer det også med humørfyldte reaktioner om hvordan Facebook-stifteren må have det, med at få følsomme oplysninger delt uden hans samtykke.

Se også: Facebook kan have mistet én million europæiske brugere som følge af GDPR
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere