Artikel top billede

Facebook i strid modvind: Englændere tvinger amerikansk app-udvikler til at udlevere hemmelige Facebook-dokumenter

Det britiske underhus tvinger følsomme Facebook-dokumenter frem på usædvanlig vis.

Det britiske parlament har benyttet sig af utraditionelle metoder, for at få indsigt i Facebooks måde at operere på.

Det kommer efter, at selskabets grundlægger og administrerende direktør gentagne gange har afvist at stille op til spørgsmål fra det britiske underhus.

En usædvanlig parlamentarisk mekanisme er blevet benyttet for at tvinge stifteren af en hedengangne Facebook-app ’Six4Three’ til at udlevere nøgledokumenter. Det skriver the Guardian.

Under et besøg i London, sendte parlamentet en såkaldt ’Serjeant-at-Arms’, en funktionær til opretholdelse underhusets ro og orden, til at beordre udlevering af dokumenter, herunder mailkorrespondancer, som mistænkes til at inkriminere Mark Zuckerberg.

App-udvikleren fik to timer til at parere ordre mod trussel om efterfølgende bøde og fængselsstraf.

Dokumenterne rummer, ifølge Six4Three-stifteren informationer om hvordan Facebook bevidst har kreeret bagdøre, som analyse-virksomheder som Cambrídge Analytica kunne udnytte.

Millionvis af Facebook brugeres er siden blevet misbrugt, som dokumenteret under forårets Cambridge Analytica skandale.

Det utraditionelle parlamentariske træk blev iværksat af underhusets formand for kultur, medie og sport, Damian Collins.

”Vi er i et uudforsket land” medgiver Damian Collins til britiske The Guardian, mens han understreger at: ”Det er et træk uden fortilfælde, men situationen er også uden fortilfælde.”

Læs også: Facebook skal til at sende kedelig besked til millioner af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt

Facebooks modtræk

Facebook har siden forsøgt at få nedlagt et fogedforbud mode det formodede inkriminerende materiale igennem San Mateo domstolen i Californien.

Det forbud kommer dog for sent, i følge det britiske parlamentsmedlem, Ian Lucas (Labour), som på Twitter antyder, at dokumenterne allerede er blevet gennemlæst i det britiske underhus.

Ved selvsamme tweet florerer det også med humørfyldte reaktioner om hvordan Facebook-stifteren må have det, med at få følsomme oplysninger delt uden hans samtykke.

Se også: Facebook kan have mistet én million europæiske brugere som følge af GDPR
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere