Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Facebook i strid modvind: Englændere tvinger amerikansk app-udvikler til at udlevere hemmelige Facebook-dokumenter

Det britiske underhus tvinger følsomme Facebook-dokumenter frem på usædvanlig vis.

Det britiske parlament har benyttet sig af utraditionelle metoder, for at få indsigt i Facebooks måde at operere på.

Det kommer efter, at selskabets grundlægger og administrerende direktør gentagne gange har afvist at stille op til spørgsmål fra det britiske underhus.

En usædvanlig parlamentarisk mekanisme er blevet benyttet for at tvinge stifteren af en hedengangne Facebook-app ’Six4Three’ til at udlevere nøgledokumenter. Det skriver the Guardian.

Under et besøg i London, sendte parlamentet en såkaldt ’Serjeant-at-Arms’, en funktionær til opretholdelse underhusets ro og orden, til at beordre udlevering af dokumenter, herunder mailkorrespondancer, som mistænkes til at inkriminere Mark Zuckerberg.

App-udvikleren fik to timer til at parere ordre mod trussel om efterfølgende bøde og fængselsstraf.

Dokumenterne rummer, ifølge Six4Three-stifteren informationer om hvordan Facebook bevidst har kreeret bagdøre, som analyse-virksomheder som Cambrídge Analytica kunne udnytte.

Millionvis af Facebook brugeres er siden blevet misbrugt, som dokumenteret under forårets Cambridge Analytica skandale.

Det utraditionelle parlamentariske træk blev iværksat af underhusets formand for kultur, medie og sport, Damian Collins.

”Vi er i et uudforsket land” medgiver Damian Collins til britiske The Guardian, mens han understreger at: ”Det er et træk uden fortilfælde, men situationen er også uden fortilfælde.”

Læs også: Facebook skal til at sende kedelig besked til millioner af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt

Facebooks modtræk

Facebook har siden forsøgt at få nedlagt et fogedforbud mode det formodede inkriminerende materiale igennem San Mateo domstolen i Californien.

Det forbud kommer dog for sent, i følge det britiske parlamentsmedlem, Ian Lucas (Labour), som på Twitter antyder, at dokumenterne allerede er blevet gennemlæst i det britiske underhus.

Ved selvsamme tweet florerer det også med humørfyldte reaktioner om hvordan Facebook-stifteren må have det, med at få følsomme oplysninger delt uden hans samtykke.

Se også: Facebook kan have mistet én million europæiske brugere som følge af GDPR
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere