Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Facebook i strid modvind: Englændere tvinger amerikansk app-udvikler til at udlevere hemmelige Facebook-dokumenter

Det britiske underhus tvinger følsomme Facebook-dokumenter frem på usædvanlig vis.

Det britiske parlament har benyttet sig af utraditionelle metoder, for at få indsigt i Facebooks måde at operere på.

Det kommer efter, at selskabets grundlægger og administrerende direktør gentagne gange har afvist at stille op til spørgsmål fra det britiske underhus.

En usædvanlig parlamentarisk mekanisme er blevet benyttet for at tvinge stifteren af en hedengangne Facebook-app ’Six4Three’ til at udlevere nøgledokumenter. Det skriver the Guardian.

Under et besøg i London, sendte parlamentet en såkaldt ’Serjeant-at-Arms’, en funktionær til opretholdelse underhusets ro og orden, til at beordre udlevering af dokumenter, herunder mailkorrespondancer, som mistænkes til at inkriminere Mark Zuckerberg.

App-udvikleren fik to timer til at parere ordre mod trussel om efterfølgende bøde og fængselsstraf.

Dokumenterne rummer, ifølge Six4Three-stifteren informationer om hvordan Facebook bevidst har kreeret bagdøre, som analyse-virksomheder som Cambrídge Analytica kunne udnytte.

Millionvis af Facebook brugeres er siden blevet misbrugt, som dokumenteret under forårets Cambridge Analytica skandale.

Det utraditionelle parlamentariske træk blev iværksat af underhusets formand for kultur, medie og sport, Damian Collins.

”Vi er i et uudforsket land” medgiver Damian Collins til britiske The Guardian, mens han understreger at: ”Det er et træk uden fortilfælde, men situationen er også uden fortilfælde.”

Læs også: Facebook skal til at sende kedelig besked til millioner af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt

Facebooks modtræk

Facebook har siden forsøgt at få nedlagt et fogedforbud mode det formodede inkriminerende materiale igennem San Mateo domstolen i Californien.

Det forbud kommer dog for sent, i følge det britiske parlamentsmedlem, Ian Lucas (Labour), som på Twitter antyder, at dokumenterne allerede er blevet gennemlæst i det britiske underhus.

Ved selvsamme tweet florerer det også med humørfyldte reaktioner om hvordan Facebook-stifteren må have det, med at få følsomme oplysninger delt uden hans samtykke.

Se også: Facebook kan have mistet én million europæiske brugere som følge af GDPR
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere