Artikel top billede

Danskernes forbrug på Black Friday flytter over på internettet: Mere end hver sjette køb blev foretaget i en webshop

Fredagens store udsalgsdag 'Black Friday' blev som ventet årets største handelsedag, men forbruget er flyttet til nettet og slår ikke sidste års forbrugsrekord.

Noget tyder på, at danskernes forbrug på Blanck Friday har nået toppen.

En opgørelse fra Nets viser nemlig, at danskernes dankortforbrug lå otte procent lavere fredag sammenlignet med sidste år.

Læs også: Tusindvis af fupbutikker: Pas på de forførende Black Friday-tilbud

“Med et Dankort forbrug på 1,94 milliarder kroner lander vi 8 procent under Black Friday 2017. Det er formentligt et udtryk for, at mange butikker i år havde valgt at sprede deres slagtilbud over flere dage,” siger Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets og ansvarlig for Dankort i en pressemeddelelse.

Dermed beholder 2017 rekorden som året, hvor danskerne brugte dankortet mest på Black Friday.

Men selvom forbruget var knap så stort i år, så ser det ud til, at web-butikkerne alligevel har fået mere vind i sejlene.

For mens dankortforbruget faldt i de fysiske butikker, så steg det til gengæld online.

Større forbrug på nettet

Danskernes dankortforbrug på internettet udgjorde nemlig 16,8 procent af det samlede forbrug fredag

Det er en stigning på 3,2 procentpoint i forhold til Black Friday i 2017.

“Mange danske butikker er gode til at imødekomme forbrugerens ønsker både online og offline. Derfor foregår Black Friday både i butikken og på webshoppen – hovedparten af Black Friday-omsætningen ender dog stadig i de fysiske butikker,” siger Tine Marie Andersen politisk konsulent i Dansk Erhverv i pressemeddelelsen.

Dermed er det mere end hver sjette køb der blev foretaget digitalt på fredagens store udsalgsdag.

Læs også: Massivt net-sammenbrud i Østjylland: Black Friday-udsalg truet

Hos web-butikken Zalando ser det ud til, at man mærker, at danskerne har ændret købe vaner.

Virksomheden slog sin egen rekord på Black Friday med to millioner ordrer, hvilket næsten er en fordobling af resultaterne i 2017.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Fredagens samlede forbrug ender på en femteplads over største handelsdage målt på dankortforbrug.

Sidste års Black Friday, der altså slog alle rekorder, endte med et dankortforbrug på 2,1 milliarder kroner.

I USA er det ellers typisk den såkaldte Cyber Monday der er den store handelsdag online. Det er første mandag efter Black Friday, hvor forbrugrne igen finder dankortet frem for at købe flere udsalgsvare.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere