Artikel top billede

Danskernes forbrug på Black Friday flytter over på internettet: Mere end hver sjette køb blev foretaget i en webshop

Fredagens store udsalgsdag 'Black Friday' blev som ventet årets største handelsedag, men forbruget er flyttet til nettet og slår ikke sidste års forbrugsrekord.

Noget tyder på, at danskernes forbrug på Blanck Friday har nået toppen.

En opgørelse fra Nets viser nemlig, at danskernes dankortforbrug lå otte procent lavere fredag sammenlignet med sidste år.

Læs også: Tusindvis af fupbutikker: Pas på de forførende Black Friday-tilbud

“Med et Dankort forbrug på 1,94 milliarder kroner lander vi 8 procent under Black Friday 2017. Det er formentligt et udtryk for, at mange butikker i år havde valgt at sprede deres slagtilbud over flere dage,” siger Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets og ansvarlig for Dankort i en pressemeddelelse.

Dermed beholder 2017 rekorden som året, hvor danskerne brugte dankortet mest på Black Friday.

Men selvom forbruget var knap så stort i år, så ser det ud til, at web-butikkerne alligevel har fået mere vind i sejlene.

For mens dankortforbruget faldt i de fysiske butikker, så steg det til gengæld online.

Større forbrug på nettet

Danskernes dankortforbrug på internettet udgjorde nemlig 16,8 procent af det samlede forbrug fredag

Det er en stigning på 3,2 procentpoint i forhold til Black Friday i 2017.

“Mange danske butikker er gode til at imødekomme forbrugerens ønsker både online og offline. Derfor foregår Black Friday både i butikken og på webshoppen – hovedparten af Black Friday-omsætningen ender dog stadig i de fysiske butikker,” siger Tine Marie Andersen politisk konsulent i Dansk Erhverv i pressemeddelelsen.

Dermed er det mere end hver sjette køb der blev foretaget digitalt på fredagens store udsalgsdag.

Læs også: Massivt net-sammenbrud i Østjylland: Black Friday-udsalg truet

Hos web-butikken Zalando ser det ud til, at man mærker, at danskerne har ændret købe vaner.

Virksomheden slog sin egen rekord på Black Friday med to millioner ordrer, hvilket næsten er en fordobling af resultaterne i 2017.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Fredagens samlede forbrug ender på en femteplads over største handelsdage målt på dankortforbrug.

Sidste års Black Friday, der altså slog alle rekorder, endte med et dankortforbrug på 2,1 milliarder kroner.

I USA er det ellers typisk den såkaldte Cyber Monday der er den store handelsdag online. Det er første mandag efter Black Friday, hvor forbrugrne igen finder dankortet frem for at købe flere udsalgsvare.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere