Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Amazon forlænger distributionsaftale med PostNord / Trump foreslår 10 procent told på iPhones importeret fra Kina / Rusland sagsøger Google for ikke at fjerne indhold

Amazon forlænger distributionsaftale med PostNord. Trump foreslår 10 procent told på iPhones importeret fra Kina. Rusland sagsøger Google for ikke at fjerne indhold. Apple skal forsvare økonomisk gevinst fra App Store for amerikansk domstol. Elon Musk: Tesla var få uger fra at gå konkurs.

Godmorgen fra Computerworld. Her får du som sædvanligt overblikket over dagens it-nyheder.

Amazon forlænger distributionsaftale med PostNord

Det bliver fortsat PostNord, der de næste tre år skal levere pakker for den amerikanske internet-gigant Amazon i både Danmark og Sverige.

Det skriver det svenske medie DI Digital.

“Vi er meget stolt over at have fået aftalen. Vi taler jo om en af verdens største e-handlere, så aftalen er også et kvalitetsstempel for os, som ansvarlig for virksomhedens leverancer,” siger PostNords Topchef til det svenske medie.

Den nye aftale er en udvidelse af den eksisterende og betyder, at hvis Amazon skulle åbne et lager i Norden, så er det PostNord, der skal tage sig af leverancer i hele Norden og ikke kun i Danmark hos vores svenske naboer.

Trump foreslår 10 procent told på iPhones produceret i Kina

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har allerede lagt sig ud med Kina på bekostning af de amerikanske virksomheder.

Indtil nu er teknologi-virksomhederne dog stort set gået fri, men det kan måske være slut.

Donald Trump foreslår nemlig nu i et interview, at han kunne lægge en told på 10 procent på iPhones og laptops importeret fra Kina.

Det skriver CNBC.

"Måske. Måske. Det afhænger af hvad kursen er. Jeg mener, jeg kan sætte den til 10 procent, folk vil stadig kunne modstå det meget nemt," lød det fra Trump i et interveiw med Wall Steet Journal.

Desuden fortalte Trump, at han planlægger at øge tolden på kinesiske varer for 200 milliarder med 25 procent.

Rusland sagsøger Google for ikke at fjerne indhold

De russiske myndigheder har indledt et civilt søgsmål mod søgegiganten Google.

Det sker fordi, Rusland mener Google ikke lever op til landets love om at fjerne bestemte indgange fra tjenestens søgeresultater.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge de russiske myndigheder har selskabet ikke tilmeldt sig et stats-register over forbudte hjemmesider, som den russiske stat mener indeholder ulovligt indhold.

Google kan få en bøde på op til 700.000 russiske rubels eller hvad der svarer til knap 70.000 kroner.

Apple skal forsvare økonomisk gevinst fra App Store for amerikansk domstol

Den amerikanske it-gigant Apple er flere gange blevet kritiseret for at tage for høj kommission på apps, der bliver solgt i iPhonens App Store.

Det skriver BBC.

Nu bliver selskabet hevet i retten efter, at en gruppe forbrugere har beskyldt virksomheden for ikke at tilbyde alternativer til at downloade apps fra.

Nu skal den amerikanske domstol tage stilling til, om der er et direkte link mellem Apple og køberne i App Store.

Elon Musk: Tesla var få uger fra at gå konkurs

Den amerikanske el-bilsproducent var ikke mere end ganske få uger fra at gå konkurs.

Det fortæller stifteren bag selskabet Elon Musk i et interview med Axios on HBO.

"Virksomheden blødte penge, og vi var nødt til at løse problemerne virkelig hurtigt," lyder det blandt andet fra stifteren.

Du kan se en kort del af interviewet på Twitter her.

Udtalelsen fra Musk kommer få uger efter, at Tesla kunne vise et overskud på bilslaget for første gang i to år, og for tredje gang i bilproducentens historie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere