Artikel top billede

Morgen-briefing: Amazon forlænger distributionsaftale med PostNord / Trump foreslår 10 procent told på iPhones importeret fra Kina / Rusland sagsøger Google for ikke at fjerne indhold

Amazon forlænger distributionsaftale med PostNord. Trump foreslår 10 procent told på iPhones importeret fra Kina. Rusland sagsøger Google for ikke at fjerne indhold. Apple skal forsvare økonomisk gevinst fra App Store for amerikansk domstol. Elon Musk: Tesla var få uger fra at gå konkurs.

Godmorgen fra Computerworld. Her får du som sædvanligt overblikket over dagens it-nyheder.

Amazon forlænger distributionsaftale med PostNord

Det bliver fortsat PostNord, der de næste tre år skal levere pakker for den amerikanske internet-gigant Amazon i både Danmark og Sverige.

Det skriver det svenske medie DI Digital.

“Vi er meget stolt over at have fået aftalen. Vi taler jo om en af verdens største e-handlere, så aftalen er også et kvalitetsstempel for os, som ansvarlig for virksomhedens leverancer,” siger PostNords Topchef til det svenske medie.

Den nye aftale er en udvidelse af den eksisterende og betyder, at hvis Amazon skulle åbne et lager i Norden, så er det PostNord, der skal tage sig af leverancer i hele Norden og ikke kun i Danmark hos vores svenske naboer.

Trump foreslår 10 procent told på iPhones produceret i Kina

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har allerede lagt sig ud med Kina på bekostning af de amerikanske virksomheder.

Indtil nu er teknologi-virksomhederne dog stort set gået fri, men det kan måske være slut.

Donald Trump foreslår nemlig nu i et interview, at han kunne lægge en told på 10 procent på iPhones og laptops importeret fra Kina.

Det skriver CNBC.

"Måske. Måske. Det afhænger af hvad kursen er. Jeg mener, jeg kan sætte den til 10 procent, folk vil stadig kunne modstå det meget nemt," lød det fra Trump i et interveiw med Wall Steet Journal.

Desuden fortalte Trump, at han planlægger at øge tolden på kinesiske varer for 200 milliarder med 25 procent.

Rusland sagsøger Google for ikke at fjerne indhold

De russiske myndigheder har indledt et civilt søgsmål mod søgegiganten Google.

Det sker fordi, Rusland mener Google ikke lever op til landets love om at fjerne bestemte indgange fra tjenestens søgeresultater.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge de russiske myndigheder har selskabet ikke tilmeldt sig et stats-register over forbudte hjemmesider, som den russiske stat mener indeholder ulovligt indhold.

Google kan få en bøde på op til 700.000 russiske rubels eller hvad der svarer til knap 70.000 kroner.

Apple skal forsvare økonomisk gevinst fra App Store for amerikansk domstol

Den amerikanske it-gigant Apple er flere gange blevet kritiseret for at tage for høj kommission på apps, der bliver solgt i iPhonens App Store.

Det skriver BBC.

Nu bliver selskabet hevet i retten efter, at en gruppe forbrugere har beskyldt virksomheden for ikke at tilbyde alternativer til at downloade apps fra.

Nu skal den amerikanske domstol tage stilling til, om der er et direkte link mellem Apple og køberne i App Store.

Elon Musk: Tesla var få uger fra at gå konkurs

Den amerikanske el-bilsproducent var ikke mere end ganske få uger fra at gå konkurs.

Det fortæller stifteren bag selskabet Elon Musk i et interview med Axios on HBO.

"Virksomheden blødte penge, og vi var nødt til at løse problemerne virkelig hurtigt," lyder det blandt andet fra stifteren.

Du kan se en kort del af interviewet på Twitter her.

Udtalelsen fra Musk kommer få uger efter, at Tesla kunne vise et overskud på bilslaget for første gang i to år, og for tredje gang i bilproducentens historie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere