Artikel top billede

(Foto: Jacob Ø. Wittorff)

Fagforbund frygter flere IBM-fyringer i 2019: Beskylder IBM for at opsige flere medarbejdere uden fratrædelsesbonus end varslet

Interview: "IBM er endt med at opsige et helt andet antal af medarbejdere med tryghedsaftaler end de tal, selskabet har tilkendegivet over for os," lyder det fra HK Privat. Fagforeninger frygter, at IBM er klar med en ny fyringsrunde i 2019, når flere af medarbejdernes aftaler om lukrative fratrædelsbonusser er udløbet.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indsigt i hvor mange medarbejdere med og uden tryghedsaftaler, der er blevet afskediget hos IBM
  • Indblik i hvilken forskel det gør for medarbejderne at have en tryghedsaftale
  • Find ud af hvorfor fagforeningerne frygter, at IBM vil lave nye fyringsrunder i 2019
897
4:30 min
Fagforbundene Prosa og HK Privat slikker sårene, efter onsdagens fyringsrunde i IBM, hvor 47 medarbejdere mistede jobbet.

Prosa og HK Privat har nu dannet sig et overblik over fyringerne, og fagforeningerne mener, at IBM har fyret flere medarbejdere uden tryghedsaftaler end lovet.

Tryghedsaftalerne giver ret til op imod 10 måneders ekstra fratrædelsesgodtgørelse udover medarbejdernes individuelle opsigelsesvarsel.

Derfor frygter fagforeningerne, at det betyder, at fyringerne hos IBM vil fortsætte i det nye år, hvor de ekstra fratrædelsesbonusserne udløber, og det dermed er billigere for IBM at fyre de pågældende medarbejdere.