Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ny app skal give brugerne billigere taxa-ture / Lars Larsen investerer 500 millioner i onlinehandel / Coop åbner for MobilePay i alle kædens butikker

Ny app skal give brugerne billigere taxa-ture. Lars Larsen investerer 500 millioner i onlinehandel. Coop åbner for MobilePay i alle kædens butikker. USA's forsvar køber headsets af Microsoft for tre milliarder. Rejseplanen udvider til cykler og delebiler.

Godmorgen her fra Computerworld. Her kommer ugens sidste morgen-briefing med overblikket over dagens it-nyheder.

Ny app skal give brugerne billigere taxa-ture

En ny, dansk app giver brugerne mulighed for at finde andre, der skal samme vej som en selv for at dele taxa’en og dermed også prisen.

Den nye app hedder CabShare og gør det muligt at finde andre taxa-kunder, der alligevel skal samme vej som dig selv.

”Vi bytter og deler boliger, biler, cykler og mange andre ting som aldrig før – fordi det er sund fornuft. Hele 45 procent af de danske taxapassagerer har givet udtryk for, at de gerne deler en taxatur med andre, hvis de kan spare penge,” lyder det i en pressemeddelelse fra CabShare.

Appen er i første omgang kun tilgængelig i Storkøbenhavn.

Ifølge virksomheden bag appen kan brugerne se frem til en besparelse på op til 60 procent, hvis de vælger at dele taxaturen med en anden.

Lars Larsen investerer 500 millioner i onlinehandel

En ny digitaliseringsplan betyder, at detailkæden Jysk nu investerer 500 millioner kroner i en digital transformation.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Ifølge avisen er det over de kommende år, at Jysk vil investere 500 millioner i it og digitale projekter.

"Vi har for længe siden grebet mulighederne i en omstilling med online og kombination af salgskanalerne. Det har styrket os at være tidligt ude med det sammenlignet med mange andre i detailhandlen,« siger Jan Bøgh, adm. direktør for Jysk Nordic, som omfatter 20 af Jysk-koncernens 50 salgsmarkeder, til Finans.

It-chefen for Jysk fortæller, at kæden allerede har fordoblet sin investering i it-projekter, men det har tilsyneladende ikke været nok.

I dag udgør onlinesalget hos Lars Larsens koncern seks procent, men det er altså planen, at det tal skal stige med de nye investeringer.

Coop åbner for MobilePay i alle kædens butikker

Nu kan kunderne i Coops butikker betale med Danske Banks MobilePay, når de køber dagligvarer hos supermarkedskæden.

Selvom MobilePay har været udbredt længe, er det nu også muligt at bruge tjenesten til at betale i Coops butikker.

Det oplyser MobilePay i en pressemeddelelse.

“Det langsigtede perspektiv er uændret, at man skal kunne bruge MobilePay alle steder, når man handler i Norden," siger Mark Wraa-Hansen, administrerende direktør for MobilePay.

Betalingen foregår igennem Coops egen app, hvor du skal betale med MobilePay.

“Først vælger du MobilePay som din foretrukne betaling i din installerede og opdaterede COOP-app. Når du derpå handler hos COOP, går du blot hen til kassen, åbner COOP-appen og får forbindelse til den sorte boks,” står der i pressemeddelelsen.

Udover Coops butikker kan man også betale med MobilePay hos Rema 1000 og Dagrofa, der står bag Meny og Spar-butikkerne.

USA's forsvar køber headsets af Microsoft for tre milliarder

Microsoft har vundet en kontrakt med det amerikanske forsvar om at levere såkaldte ’Augmented reality’-headsets.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

”Agumented reality teknologi vil udstyre tropperne med flere og bedre informationer til at træffe beslutninger. Den nye aftale udvider vores lange, betroet partnerskab med Forsvaret i en ny æra,” siger en talsmand fra Microsoft til Bloomberg.

Ordreren lyder på 100.000 headsets til en samlet værdi på 480 millioner dollar eller hvad der svarer til omkring 3,1 milliarder kroner.

Målet med købet er ifølge erhvervsmediet at “forøge dødeligheden ved at forbedre muligheden for at opdage, beslutte og angribe før fjenden.”

Rejseplanen udvider til cykler og delebiler

Når du hurtigt skal finde de nemmeste transportmuligheder fra A til B i app'en Minrejseplan, så er det ikke længere kun tog og busser, du kan vælge imellem.

En ny opdatering i appen Minrejseplan indeholder nemlig også delecykler og delebiler.

Det skriver Børsen.

Opdateringen skal angiveligt gøre det nemmere at vælge mere grønne alternativer til bussen og DSB-togene.

I København er det delebilerne fra selskabet Greenmobility, der fremover dukker op i Minrejseplan, mens danskere i Aalborg og Aarhus kan finde delecykler fra Donkey Republic, når de bruger appen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere