Artikel top billede

Morgen-briefing: Ny app skal give brugerne billigere taxa-ture / Lars Larsen investerer 500 millioner i onlinehandel / Coop åbner for MobilePay i alle kædens butikker

Ny app skal give brugerne billigere taxa-ture. Lars Larsen investerer 500 millioner i onlinehandel. Coop åbner for MobilePay i alle kædens butikker. USA's forsvar køber headsets af Microsoft for tre milliarder. Rejseplanen udvider til cykler og delebiler.

Godmorgen her fra Computerworld. Her kommer ugens sidste morgen-briefing med overblikket over dagens it-nyheder.

Ny app skal give brugerne billigere taxa-ture

En ny, dansk app giver brugerne mulighed for at finde andre, der skal samme vej som en selv for at dele taxa’en og dermed også prisen.

Den nye app hedder CabShare og gør det muligt at finde andre taxa-kunder, der alligevel skal samme vej som dig selv.

”Vi bytter og deler boliger, biler, cykler og mange andre ting som aldrig før – fordi det er sund fornuft. Hele 45 procent af de danske taxapassagerer har givet udtryk for, at de gerne deler en taxatur med andre, hvis de kan spare penge,” lyder det i en pressemeddelelse fra CabShare.

Appen er i første omgang kun tilgængelig i Storkøbenhavn.

Ifølge virksomheden bag appen kan brugerne se frem til en besparelse på op til 60 procent, hvis de vælger at dele taxaturen med en anden.

Lars Larsen investerer 500 millioner i onlinehandel

En ny digitaliseringsplan betyder, at detailkæden Jysk nu investerer 500 millioner kroner i en digital transformation.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Ifølge avisen er det over de kommende år, at Jysk vil investere 500 millioner i it og digitale projekter.

"Vi har for længe siden grebet mulighederne i en omstilling med online og kombination af salgskanalerne. Det har styrket os at være tidligt ude med det sammenlignet med mange andre i detailhandlen,« siger Jan Bøgh, adm. direktør for Jysk Nordic, som omfatter 20 af Jysk-koncernens 50 salgsmarkeder, til Finans.

It-chefen for Jysk fortæller, at kæden allerede har fordoblet sin investering i it-projekter, men det har tilsyneladende ikke været nok.

I dag udgør onlinesalget hos Lars Larsens koncern seks procent, men det er altså planen, at det tal skal stige med de nye investeringer.

Coop åbner for MobilePay i alle kædens butikker

Nu kan kunderne i Coops butikker betale med Danske Banks MobilePay, når de køber dagligvarer hos supermarkedskæden.

Selvom MobilePay har været udbredt længe, er det nu også muligt at bruge tjenesten til at betale i Coops butikker.

Det oplyser MobilePay i en pressemeddelelse.

“Det langsigtede perspektiv er uændret, at man skal kunne bruge MobilePay alle steder, når man handler i Norden," siger Mark Wraa-Hansen, administrerende direktør for MobilePay.

Betalingen foregår igennem Coops egen app, hvor du skal betale med MobilePay.

“Først vælger du MobilePay som din foretrukne betaling i din installerede og opdaterede COOP-app. Når du derpå handler hos COOP, går du blot hen til kassen, åbner COOP-appen og får forbindelse til den sorte boks,” står der i pressemeddelelsen.

Udover Coops butikker kan man også betale med MobilePay hos Rema 1000 og Dagrofa, der står bag Meny og Spar-butikkerne.

USA's forsvar køber headsets af Microsoft for tre milliarder

Microsoft har vundet en kontrakt med det amerikanske forsvar om at levere såkaldte ’Augmented reality’-headsets.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

”Agumented reality teknologi vil udstyre tropperne med flere og bedre informationer til at træffe beslutninger. Den nye aftale udvider vores lange, betroet partnerskab med Forsvaret i en ny æra,” siger en talsmand fra Microsoft til Bloomberg.

Ordreren lyder på 100.000 headsets til en samlet værdi på 480 millioner dollar eller hvad der svarer til omkring 3,1 milliarder kroner.

Målet med købet er ifølge erhvervsmediet at “forøge dødeligheden ved at forbedre muligheden for at opdage, beslutte og angribe før fjenden.”

Rejseplanen udvider til cykler og delebiler

Når du hurtigt skal finde de nemmeste transportmuligheder fra A til B i app'en Minrejseplan, så er det ikke længere kun tog og busser, du kan vælge imellem.

En ny opdatering i appen Minrejseplan indeholder nemlig også delecykler og delebiler.

Det skriver Børsen.

Opdateringen skal angiveligt gøre det nemmere at vælge mere grønne alternativer til bussen og DSB-togene.

I København er det delebilerne fra selskabet Greenmobility, der fremover dukker op i Minrejseplan, mens danskere i Aalborg og Aarhus kan finde delecykler fra Donkey Republic, når de bruger appen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere