Artikel top billede

En af verdenshistoriens største it-handler afblæses endegyldigt efter uro

Den amerikanske it-gigant Qualcomm afblæser helt sit ellers planlagt opkøb af den hollandske konkurrent NXP i det, der engang stod til at blive en af de største it-handler nogensinde.

Den amerikanske chip-producent Qualcomm kommer ikke til at købe sin hollandske rival, NXP.

Det fastslår selskabet, efter det for et lille år siden ellers kæmpede med næb og kløer for at overtage det hollandske selskab i det, der udviklede sig til en regulær opkøbskrig i ærkerivalen Broadcom.

Her hævede Qualcomm blandt andet sit tilbud på NXP med mere end 15 procent.

Det betød, at amerikanerne til sidst bød mere end 280 milliarder kroner plus gæld for selskabet.

Det kan du læse mere om her: Gigant-tilbud på hollandsk chip-firma hæves pludselig med 15,9 procent: Bliver mægtige NXP nu omsider solgt i en af de største handler nogensinde?

Men i sommerens løb rendte handlen ind i udenrigspolitiske problemer.

For handlen skulle godkendes af konkurrencemyndigheder på ni markeder. De otte sagde ja, men Kina modsatte - ikke mindst på grund af den handelskrig, som USA’s præsident, Donald Trump, iværksatte.

Selskaberne havde sat deadline til 25. juli, og her var der ikke grønt lys fra Kina.

For to dage siden - lørdag - mødtes Donald Trump med Kinas præsident, Xi Jinping, i Argentina.

Og efter mødet er meldingen nu, at Kina er klar til at godkende handlen, hvis ‘det igen skulle komme på tale.’

Men det kommer ikke til at ske, lyder det fra Qualcomm.

“Vi er taknemmelige over at høre præsident Trump og præsident Xis kommentarer til det tidligere forelagte opkøb af NXP, men deadlinen for denne handel er overskredet, og dermed er handlen afblæst,” lyder det fra Qualcomm ifølge Reuters.

“Qualcomm regner sagen for afsluttet,” lyder det.

Qualcomm endte på grund af den overskredne deadline med at betale to milliarder dollar til NXP i gebyr som led i selskabernes aftale.

Læs også:

Kæmpe EU-bøde til Qualcomm for hemmelig aftale med Apple: Har betalt milliarder for at få Apple til kun at bruge Qualcomm-chip i iPhone

Chipkæmper fusionerer i tech-branchens næststørste handel nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere