Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Disse it-selskaber skal levere telemedicin til danskerne - seks selskaber vinder første store udbud

Systematic, KMD, Ewii, CGI, Medware og Tunstall er vinderne i første store udbud om telemedicin til danskerne. "Der er tale om et paradigmeskifte inden for udviklingen af telemedicinske løsninger i den offentlige sektor," lyder det fra organisationen bag.

FUT - Fælles Udbud af Telemedicin - har fundet vinderne af organisationen første større udbud, der handler om levering af telemedicinske systemer til borgere med KOL.

Den store vinder af udbuddet er Systematic, der sammen med Trifork og Netic skal stå for levering af infrastrukturen til løsningen.

Systematic vinder ordren, der rækker over fire år fra midten af 2020, foran de to øvrige prækvalificerede selskaber, nemlig Imatis samt KMD i samarbejde med OpenTeleHealth, Siemens og ITH.

FUT havde modtaget ansøgninger fra i alt otte leverandører til infrastruktur-udbuddet, som FUT tidligere har betegnet som et ‘nationalt motorvejsnet, der kobler sundhedsinfrastrukturen sammen på tværs af landet.’

”Med Systematic er vi nået en stor milepæl i arbejdet med den telemedicinske infrastruktur. Vi bliver de første i verden, der udruller et så omfattende landsdækkende projekt, som kommer til at skabe fundamentet for fremtidens telemedicinske løsninger. Det gør os til at foregangsland på det her område,” siger Claus Wegener Kofoed, der er den ene af de to formænd for FUT.

Fem leverandører af borger- og medarbejder-løsninger

Herudover har FUT udpeget fem it-selskaber ud af de 27, der ansøgte om ordren om at levere det, som FUT kalder for ‘medarbejder- og borgerløsninger.’

Heraf blev 10 prækvalificeret, og af dem har FUT nu udpeget følgende vindere af udbuddet, der strækker sig over fire år:

Levering af telemedicinske medarbejderløsninger:

- CGI.
- EWII Telecare.
- KMD

Levering af telemedicinske borgerløsninger:

- CGI.
- EWII Telecare.
- KMD.
- MedWare.
- Tunstall.

Det betyder, at FUT fravalgte tilbuddene fra Dansk Telemedicin, Appinux, Imatis og Liva Healthcare, der også var prækvalificerede.

Et paradigmeskift

”Med rammeaftalerne er der tale om et paradigmeskifte inden for udviklingen af telemedicinske løsninger i den offentlige sektor. Vi går fra mange små pilotafprøvninger til skalerbarhed og ensartethed på tværs af sundhedsvæsnet – som bliver til glæde og gavn for både borgere og sundhedsfaglige medarbejdere i hele Danmark,” siger Mette Harbo, der er en af de to formænd for FUT.

Organisationen meddeler desuden, at ‘det har været vigtigt at understøtte en flerleverandørstrategi, både for at undgå monopollignende tilstande, men også for at sikre kommuner og regioner mulighed for selv at vælge mellem forskellige løsninger.’

Du kan læse mere hos FUT her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere