Artikel top billede

Disse it-selskaber skal levere telemedicin til danskerne - seks selskaber vinder første store udbud

Systematic, KMD, Ewii, CGI, Medware og Tunstall er vinderne i første store udbud om telemedicin til danskerne. "Der er tale om et paradigmeskifte inden for udviklingen af telemedicinske løsninger i den offentlige sektor," lyder det fra organisationen bag.

FUT - Fælles Udbud af Telemedicin - har fundet vinderne af organisationen første større udbud, der handler om levering af telemedicinske systemer til borgere med KOL.

Den store vinder af udbuddet er Systematic, der sammen med Trifork og Netic skal stå for levering af infrastrukturen til løsningen.

Systematic vinder ordren, der rækker over fire år fra midten af 2020, foran de to øvrige prækvalificerede selskaber, nemlig Imatis samt KMD i samarbejde med OpenTeleHealth, Siemens og ITH.

FUT havde modtaget ansøgninger fra i alt otte leverandører til infrastruktur-udbuddet, som FUT tidligere har betegnet som et ‘nationalt motorvejsnet, der kobler sundhedsinfrastrukturen sammen på tværs af landet.’

”Med Systematic er vi nået en stor milepæl i arbejdet med den telemedicinske infrastruktur. Vi bliver de første i verden, der udruller et så omfattende landsdækkende projekt, som kommer til at skabe fundamentet for fremtidens telemedicinske løsninger. Det gør os til at foregangsland på det her område,” siger Claus Wegener Kofoed, der er den ene af de to formænd for FUT.

Fem leverandører af borger- og medarbejder-løsninger

Herudover har FUT udpeget fem it-selskaber ud af de 27, der ansøgte om ordren om at levere det, som FUT kalder for ‘medarbejder- og borgerløsninger.’

Heraf blev 10 prækvalificeret, og af dem har FUT nu udpeget følgende vindere af udbuddet, der strækker sig over fire år:

Levering af telemedicinske medarbejderløsninger:

- CGI.
- EWII Telecare.
- KMD

Levering af telemedicinske borgerløsninger:

- CGI.
- EWII Telecare.
- KMD.
- MedWare.
- Tunstall.

Det betyder, at FUT fravalgte tilbuddene fra Dansk Telemedicin, Appinux, Imatis og Liva Healthcare, der også var prækvalificerede.

Et paradigmeskift

”Med rammeaftalerne er der tale om et paradigmeskifte inden for udviklingen af telemedicinske løsninger i den offentlige sektor. Vi går fra mange små pilotafprøvninger til skalerbarhed og ensartethed på tværs af sundhedsvæsnet – som bliver til glæde og gavn for både borgere og sundhedsfaglige medarbejdere i hele Danmark,” siger Mette Harbo, der er en af de to formænd for FUT.

Organisationen meddeler desuden, at ‘det har været vigtigt at understøtte en flerleverandørstrategi, både for at undgå monopollignende tilstande, men også for at sikre kommuner og regioner mulighed for selv at vælge mellem forskellige løsninger.’

Du kan læse mere hos FUT her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere