Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Disse it-selskaber skal levere telemedicin til danskerne - seks selskaber vinder første store udbud

Systematic, KMD, Ewii, CGI, Medware og Tunstall er vinderne i første store udbud om telemedicin til danskerne. "Der er tale om et paradigmeskifte inden for udviklingen af telemedicinske løsninger i den offentlige sektor," lyder det fra organisationen bag.

FUT - Fælles Udbud af Telemedicin - har fundet vinderne af organisationen første større udbud, der handler om levering af telemedicinske systemer til borgere med KOL.

Den store vinder af udbuddet er Systematic, der sammen med Trifork og Netic skal stå for levering af infrastrukturen til løsningen.

Systematic vinder ordren, der rækker over fire år fra midten af 2020, foran de to øvrige prækvalificerede selskaber, nemlig Imatis samt KMD i samarbejde med OpenTeleHealth, Siemens og ITH.

FUT havde modtaget ansøgninger fra i alt otte leverandører til infrastruktur-udbuddet, som FUT tidligere har betegnet som et ‘nationalt motorvejsnet, der kobler sundhedsinfrastrukturen sammen på tværs af landet.’

”Med Systematic er vi nået en stor milepæl i arbejdet med den telemedicinske infrastruktur. Vi bliver de første i verden, der udruller et så omfattende landsdækkende projekt, som kommer til at skabe fundamentet for fremtidens telemedicinske løsninger. Det gør os til at foregangsland på det her område,” siger Claus Wegener Kofoed, der er den ene af de to formænd for FUT.

Fem leverandører af borger- og medarbejder-løsninger

Herudover har FUT udpeget fem it-selskaber ud af de 27, der ansøgte om ordren om at levere det, som FUT kalder for ‘medarbejder- og borgerløsninger.’

Heraf blev 10 prækvalificeret, og af dem har FUT nu udpeget følgende vindere af udbuddet, der strækker sig over fire år:

Levering af telemedicinske medarbejderløsninger:

- CGI.
- EWII Telecare.
- KMD

Levering af telemedicinske borgerløsninger:

- CGI.
- EWII Telecare.
- KMD.
- MedWare.
- Tunstall.

Det betyder, at FUT fravalgte tilbuddene fra Dansk Telemedicin, Appinux, Imatis og Liva Healthcare, der også var prækvalificerede.

Et paradigmeskift

”Med rammeaftalerne er der tale om et paradigmeskifte inden for udviklingen af telemedicinske løsninger i den offentlige sektor. Vi går fra mange små pilotafprøvninger til skalerbarhed og ensartethed på tværs af sundhedsvæsnet – som bliver til glæde og gavn for både borgere og sundhedsfaglige medarbejdere i hele Danmark,” siger Mette Harbo, der er en af de to formænd for FUT.

Organisationen meddeler desuden, at ‘det har været vigtigt at understøtte en flerleverandørstrategi, både for at undgå monopollignende tilstande, men også for at sikre kommuner og regioner mulighed for selv at vælge mellem forskellige løsninger.’

Du kan læse mere hos FUT her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere