Disse it-selskaber skal levere telemedicin til danskerne - seks selskaber vinder første store udbud

Systematic, KMD, Ewii, CGI, Medware og Tunstall er vinderne i første store udbud om telemedicin til danskerne. "Der er tale om et paradigmeskifte inden for udviklingen af telemedicinske løsninger i den offentlige sektor," lyder det fra organisationen bag.

FUT - Fælles Udbud af Telemedicin - har fundet vinderne af organisationen første større udbud, der handler om levering af telemedicinske systemer til borgere med KOL.

Den store vinder af udbuddet er Systematic, der sammen med Trifork og Netic skal stå for levering af infrastrukturen til løsningen.

Systematic vinder ordren, der rækker over fire år fra midten af 2020, foran de to øvrige prækvalificerede selskaber, nemlig Imatis samt KMD i samarbejde med OpenTeleHealth, Siemens og ITH.

FUT havde modtaget ansøgninger fra i alt otte leverandører til infrastruktur-udbuddet, som FUT tidligere har betegnet som et ‘nationalt motorvejsnet, der kobler sundhedsinfrastrukturen sammen på tværs af landet.’

”Med Systematic er vi nået en stor milepæl i arbejdet med den telemedicinske infrastruktur. Vi bliver de første i verden, der udruller et så omfattende landsdækkende projekt, som kommer til at skabe fundamentet for fremtidens telemedicinske løsninger. Det gør os til at foregangsland på det her område,” siger Claus Wegener Kofoed, der er den ene af de to formænd for FUT.

Fem leverandører af borger- og medarbejder-løsninger
Herudover har FUT udpeget fem it-selskaber ud af de 27, der ansøgte om ordren om at levere det, som FUT kalder for ‘medarbejder- og borgerløsninger.’

Heraf blev 10 prækvalificeret, og af dem har FUT nu udpeget følgende vindere af udbuddet, der strækker sig over fire år:

Levering af telemedicinske medarbejderløsninger:

- CGI.
- EWII Telecare.
- KMD

Levering af telemedicinske borgerløsninger:

- CGI.
- EWII Telecare.
- KMD.
- MedWare.
- Tunstall.

Det betyder, at FUT fravalgte tilbuddene fra Dansk Telemedicin, Appinux, Imatis og Liva Healthcare, der også var prækvalificerede.

Et paradigmeskift
”Med rammeaftalerne er der tale om et paradigmeskifte inden for udviklingen af telemedicinske løsninger i den offentlige sektor. Vi går fra mange små pilotafprøvninger til skalerbarhed og ensartethed på tværs af sundhedsvæsnet – som bliver til glæde og gavn for både borgere og sundhedsfaglige medarbejdere i hele Danmark,” siger Mette Harbo, der er en af de to formænd for FUT.

Organisationen meddeler desuden, at ‘det har været vigtigt at understøtte en flerleverandørstrategi, både for at undgå monopollignende tilstande, men også for at sikre kommuner og regioner mulighed for selv at vælge mellem forskellige løsninger.’

Du kan læse mere hos FUT her.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.