Artikel top billede

Trods dansk modstand: Stadig liv i planer om EU-beskatning af Amazon, Apple og de andre giganter

Der er stadig liv i planerne om at indføre en EU-beskatning på tre procent af de digitale kæmper som Google, Facebook og Apple.

I marts i år kom EU-Kommissionen med et forslag om at beskatte giganternes generelle digitale indtægter med netop tre procent.

Det kan du læse mere om her:
EU satser på at have ny tech-skat klar inden årets udgang: Her er nøglepunkterne i det store udspil

Baggrunden for forslaget var en mistanke om, at giganterne kanaliserede indtægter fra hele EU til de medlemslande med lavest beskatning for derved at holde skattebetalingen nede på et minimum.

Det forslag mødte en del modstand blandt andet fra Danmark, men også fra Sverige, Finland og Irland.

Tyskland havde også reservationer over for forslaget, og dermed endte det i en blindgyde, for alle 28 medlemslande skal være enige i den slags sager.

Også indtægter fra datalagerplads

Beskatningen ville også omfatte indtægter fra eksempelvis datalagerplads hos Google og indtægter fra køb og salg på Apples og Amazons onlineplatform.

Nu foreslår Tyskland og Frankrig i fællesskab, at beskatningen på tre procent kun skal ske af de digitale giganters indtægter fra online-annoncering.

Forslaget blev fremsat på et møde i dag mellem EU-landenes finansministre. Det skriver Reuters.

Forslaget vil dermed først og fremmest ramme Google og Facebook, da de to virksomheder har hovedparten af markedet for digital annoncering i EU.

Det oprindelige forslag fra Kommissionen var tænkt som en foreløbig foranstaltning, indtil en løsning på problemet kunne findes blandt alle medlemmer af den vestlige samarbejdsorganisation OECD.

I følge det nye forslag til en beskatning fra Frankrig og Tyskland vil det først træde i kraft fra januar 2021 og kun, hvis der ikke er fundet en bredere løsning, skriver Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere