Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft åbner kildekoden til tre Windows UX-frameworks - kan allerede nu hentes på GitHub

Microsoft åbner kildekoden til tre vigtige Windows UX-frameworks, som udviklere nu frit kan skrive videre på i GitHub, som Microsoft netop har købt.

Microsoft åbner kildekoden - ‘open sourcer’ - til de tre Windows UX-frameworks, Windows Presentation Foundation (WPF), Windows Forms og Windows UI XAML (WinUI).

De tre frameworks bliver tilgængelige på udviklerplatformen GitHub, som Microsoft købte i sommer for 50 mmilliarder kroner.

Her vil udviklere fremover få mulighed for at skrive videre på koden til de tre frameworks, rette fejl og bugs eller eksempelvis bygge deres helt egen version af UI-stacken.

Microsoft frigav for et par år siden kildekoden til .Net Core-frameworket. Microsoft vil have, at eksisterende og nye Windows-applikationer kan køre på .Net Core, og derfor er det vigtigt, at WPF, Windows Forms og Universal Windows Platform understøttes.

Tre frameworks

WPF er et UI-framework til udvikling af applikationer på desktop-computere med fokus på grafik, layout, sikkerhed og et par andre ting.

Windows Form er et framework til udvikling af grafisk avancerede appliationer, som hurtigt skal kunne deployes og opdateres.

Du kan allerede nu downloade de tre frameworks fra Github på følgende lokationer: WPF, Windows Form, Windows UI XAML library.

Microsoft har i flere år gradvist 'open sourcet' forskellige dele af sin kode, som er blevet gjort tilgængelig for udviklerne, der spiller en meget vigtig rolle for selskabets fremadrettede position.

Det kan du læse mere om her: Indblik: Derfor er GitHub-opkøb ualmindelig vigtig for Microsoft - her har du grundene til, at Microsoftkøber

“Sammen vil de to selskaber [Microsoft og GitHub, red] ‘empower developers to achieve more,’’ lød det fra Microsoft, da selskaberne i sommer offentliggjorde opkøbet.

“Æraen båret af den intelligente sky er over os. Computing smelter sammen med verden og alle dele af vores hverdag og arbejde, og alle aspekter af vores samfund og økonomi transformeres af de digitale teknologier,” skrev Microsoft-topchef Satya Nadella dengang i en blogpost om opkøbet, som du kan læse her: Microsoft + GitHub = Empowering Developers.

“Denne nye tid bygges af udviklerne, der skriver verdens kode. Og GitHub er deres hjem,” skrev topchefen.

Ifølge Microsoft vil selskabets ejerskab af GitHub styrke udviklerarbejdet gennem hele udvikler-lifecyclen og sætte mere fart under erhvervslivets brug af GitHub, ligesom Microsofts egne udviklerværktøjer via GitHub nu kan komme ud til et større publikum, som det lyder fra Microsoft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere