Artikel top billede

Microsoft smider håndklædet i ringen: Vil lukke Microsoft Edge og bygge ny open source-browser i Windows 10

Det kan snart være slut med den udskældte webbrowser Microsoft Edge i Windows 10. Allerede i første halvår af 2019 kan Microsofts egen browser blive erstattet af en ny open source-browser bygget på Chromium.

Microsofts webbrowser Microsoft Edge har været ramt af massiv kritik, siden browseren blev lanceret i 2015, og nu tyder meget på, at der snart bliver lukket for browseren.

I første halvår af 2019 dropper Microsoft nemlig Microsoft Edge i Windows 10-styresystemet for i stedet at bygge en open source-browser ved hjælp af Googles open-source webbrowser-projekt, Chromium.

Det skriver mediet Windows Central på baggrund af en række anonyme kilder.

Navnet på projektet er Anaheim, og det forventes ifølge mediet at blive præsenteret i en beta-udgave i første halvdel af 2019.

Chromium anvendes både til Google Chrome og Opera-browseren.

Mediet skriver ikke noget, om hvad navnet på den browser skal være, eller hvordan den kommer til at se ud, men ved at bygge broseren på Chromium vil websiderne blive vist på samme måde som i Google Chrome.

Dermed vil Microsoft sandsynligvis komme de store problemer med ustabilitet i Microsoft Edge til livs.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere