Artikel top billede

Microsoft smider håndklædet i ringen: Vil lukke Microsoft Edge og bygge ny open source-browser i Windows 10

Det kan snart være slut med den udskældte webbrowser Microsoft Edge i Windows 10. Allerede i første halvår af 2019 kan Microsofts egen browser blive erstattet af en ny open source-browser bygget på Chromium.

Microsofts webbrowser Microsoft Edge har været ramt af massiv kritik, siden browseren blev lanceret i 2015, og nu tyder meget på, at der snart bliver lukket for browseren.

I første halvår af 2019 dropper Microsoft nemlig Microsoft Edge i Windows 10-styresystemet for i stedet at bygge en open source-browser ved hjælp af Googles open-source webbrowser-projekt, Chromium.

Det skriver mediet Windows Central på baggrund af en række anonyme kilder.

Navnet på projektet er Anaheim, og det forventes ifølge mediet at blive præsenteret i en beta-udgave i første halvdel af 2019.

Chromium anvendes både til Google Chrome og Opera-browseren.

Mediet skriver ikke noget, om hvad navnet på den browser skal være, eller hvordan den kommer til at se ud, men ved at bygge broseren på Chromium vil websiderne blive vist på samme måde som i Google Chrome.

Dermed vil Microsoft sandsynligvis komme de store problemer med ustabilitet i Microsoft Edge til livs.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere