Artikel top billede

Hackere har i al hemmelighed haft adgang til databaser i Socialstyrelsen gennem fire år

Gennem fire år har hackere haft adgang til Socialstyrelsens databaser med informationer om stofmisbrugere og børn.

Gennem fire år har hackere haft adgang til databaser hos Socialstyrelsen, skriver Altinget på baggrund af aktindsigt i dokumenter vedrørende sagen.

De ukendte hackere har siden november 2012 haft adgang til en server, der indeholder fem databaser med data om stofmisbrugere samt seksuelt krænkede børn og kriminelle unge, hedder det.

Hackerne blev først opdaget i sommeren 2016.

Ifølge oplysningerne er det typisk statsstøttede hackergrupper, der udfører denne type angreb.

Daværende direktør i Socialstyrelsen, Knud Aarup, betegner over for Altinget da også angrebet som ‘dybt problematisk.’

Selv peger Socialstyrelsen på, at sandsynligheden for, at oplysningerne er blevet misbrugt, er ‘ret begrænset.’

Læs også:

64-årig kvindes svindel med Socialstyrelsens satspuljemidler er et lærebogseksempel på, hvordan et it-miljø ikke skal administreres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere