Artikel top billede

Samsungs 2014-vision om en foldbar smartphone synes at tage form i 2019.

Overblik: Her er de foldbare smartphones, som vi får at se i 2019

En sværm af foldbare smartphones er på vej. Her har du de telefoner, som vi forventer at se i det kommende mobilår.

En mindre revolution er under opsejling inden for mobilverdenen.

Stadigt flere mobilproducenter ser ud til at byde ind med foldbare smartphone-løsninger.

Foldbare smartphones, med displays der ved lidt skærm-origami kan byde på skærme i tabletstørrelse, ser nu ud til at blive en af 2019's største mobiltrends.

Otte mobilproducenter har indtil nu indikeret og konkretiseret, hvordan deres særlige smartphones vil tage sig ud i det kommende mobilår.

Se listen nedenunder.

Se også: Endnu en producent melder sig ind i kampen om foldbare smartphones

Samsung Infinity Flex

Sydkoreanske Samsung synes at være længst fremme i udviklingen, og har allerede nu fremvist en funktionel prototype af det, der indtil videre er kaldet ’Infinity Flex’.

Enheden blev ved offentliggørelsen gemt bag ganske camouflerende lyssætning, hvorfor selve udseendet på den foldbare mobil ikke var til at syne.

Hvad telefonen vil byde på af skærme, blev dog åbenbaret.

Her vil være to displays: Et sædvanligt et på 4,6 tommer og et stort 7,3 tommers display gemt inde i mobilen, indtil denne klappes op.

Samtidig med offentliggørelsen meddelte Google, at Android vil blive tilpasset til både at understøtte flerskærmsenheder og foldbare displays.

Samsung Infinity Flex vil sandsynligvis få Android-styresystemet ombord, men vil få en ny dedikeret OneUI interface, som blandt andet vil tillade op til tre skærmvinduer på en og samme tid.

Læs også: Samsung løfter sløret for selskabets første foldbare smartphone: Se den i aktion her

Huawei: Foldbar 5G-smartphone
En anden lovende enhed kan komme fra Samsung-udfordrer Huawei. Et selskab som rent teknologisk har halet ind – og overhalet – flere af konkurrenterne i smartphonemarkedet.

Her forlyder det, at selskabet allerede har fremvist ’en fungerende enhed’ frem til sydkoreanske teleoperatører, hvor en dobbeltskærmet mobil med henholdsvis fem og otte tommer display blev vist frem.

Enheden forventes at være kompakt, for det 5 tommer store display på fronten vil gå fra kant til kant – med undtagelse af det karakteristiske ’notch’ til frontkameraet.

Ud over sin særlige opbygning, agter Huawei at gøre teknologisk rent bord, ved samtidigt at inkludere en 5G-antenne i telefonen.

Royole FlexPai

Royole er en kinesisk mobilproducent som de færreste på vores breddegrader har hørt om, indtil de i oktober kunne løfte sløret for den første kommercielt tilgængelige foldbare mobil: Royole FlexPai.

Her er opskriften bag mobilen en anden end hos Samsung og Huawei, ved at der tilbydes en enkel storskærm på 7,8 tommer, som foldes på den lange led.

Resultatet fungerer, om end de første meldinger beretter, at telefonen fortsat lider af en del børnesygdomme.

Telefonen sælges da også som en ’udvikler-telefon’.

Se også: Her er klodens første foldbare smartphone

LG’s bud

Samsungs sydkoreanske ærkerival er også på vej med en foldbar sag, ifølge den velorienterede twitter-skribent Evan Blass, som forsikrer, at LG vil løfte sløret for en foldbar mobil ved CES-messen i starten af det nye år.

LG’s patenter indenfor området indikerer, at der her vil satses på en slider-telefon med to skærme.

En særlig hængselanordning vil enten skubbe skærmen op, som på en mini-bærbar og åbenbare et lille tastatur, mens det vil kunne foldes helt ud for at give en storskærms oplevelse.

Motorola Razer-retur?

Hos Lenovo-ejede Motorola er det en gammel kending der står til at gøre comeback.

Selskabets ikoniske RAZR-telefoner vil, ifølge hollandske Mobielkopen, få en 2019 opdatering med en mobil hvis skærm klappes sammen på den korte led.

På den hvis vil et stort 6,5 tommers widescreen-display kunne gøres markant mere kompakt end markedet eksisterende storskærmstelefoner.

Microsoft Andromeda

Microsofts længe rygtede mobil-comeback synes at være på trapperne.

Ifølge Microsoft-kenderen Brad Sams nyeste bog, er nogle af Redmond-virksomheden mobilplaner for 2019 ved at tage form. Det skriver BGR.

Enheden som hidtil har været kendt under kodenavnet ’Andromeda’ vil blive en foldbar sag med Windows 10 ombord på hvad der kan udvikle sig til at blive en kombineret smartphone og mini-Surface tablet.

Læs også: Duel: Stærk mobil-CPU mod sløv laptop-processor – hvilken er egentlig bedst?

Øvrige kinesiske bud

Flere mobilproducenter synes også at være interesserede i det foldbare format. Her nævnes både ZTE og Oppo som kandidater til at præsentere foldbare smartphones i den kommende tid.

Oppo, som er søsterselskab til OnePlus, vil, ifølge Toms Guide, præsentere deres bud ved den kommende MWC-messe i slutningen af februar 2019.