Artikel top billede

De forskellige verdner er mere kulørte end tidligere og alligevel virker det hele velkendt på den helt rigtige måde.
Foto: Activision. (Foto: Thomas Nielsen)

Anmeldelse: En drage-trilogi bliver givet nyt liv og resultatet charmerer

Spyros eventyr var med til at definere Sony’s første PlayStation og derfor virker det også kun rimeligt at serien nu er blevet genopfrisket på rigtig fin vis.

I den nuværende konsolgeneration har Sony for alvor trukket fra Microsoft. Grundende er mange og kan spores helt tilbage til den katastrofale annoncering af Xbox One, men en af de største er utvivlsomt Sony’s satsning og finansiering af store titler, som eksklusivt er udkommet til deres konsol.

Et godt eksempel på dette kunne opleves tidligere i år med Spider-Man fra amerikanske Insomniac Studios – en udvikler der godt nok også har udgivet på andre konsoller, men som har været en tæt samarbejdspartner med Sony, siden de to første gang oplevede stor succes sammen tilbage på den første PlayStation.

Da Sony endnu var ved at finde fodfæste som konsoludgiver, var det Nintendo og deres Nintendo 64 der var den største konkurrent, og særligt det revolutionerede Super Mario 64 fik mange til at kigge i den etablerede gigants retning. Et modsvar blev til dels fundet med Crash Bandicoot, men den serie bød ikke på de samme 3d-verdner fulde af hemmeligheder.

Derfor var det først da Insomniac Games sendte Spyro the Dragon på markedet, at PlayStation for alvor kunne tage kampen op på alle fronter. Her var et stort, åbent eventyr med en humor og grafisk indpakning der gjorde at alle kunne være med, og så bød det endda på en hovedperson som kunne trylle smilet frem hos de fleste.

Se også: Anmeldelse: Mystiske monstre frygter også geværer og spredehagl

Det blev til tre Spyro-eventyr fra Insomniac, før de valgte at give serien videre, og det er disse tre originale eventyr som Toys for Bob nu har givet nyt liv i form af pakken ”Spyro Reignited Trilogy”.

De såkaldte ”remasters” har været et stort emne i den nuværende konsolgeneration, og kvaliteten har varieret fra noget man burde have efterladt i fortiden, til mageløse oplevelser der har kombineret klassikernes bedste elementer med moderne teknologi og ideer. Og lad det blot være sagt med det samme at den opdaterede Spyro-trilogi definitivt hører til i sidstnævnte kategori.

Det erfaringsrige hold hos Toys for Bob havde allerede stort kendskab til Spyro forud for deres arbejde med at genoplive de oprindelige eventyr, for det også dem der i første omgang startede Skylanders serien hvor den lilla drage også var hovedpersonen.

Alligevel bliver man positivt overrasket over hvor metodisk der er gået til værks for at sørge for at alt som man husker det, samtidigt med at det hele er blevet moderniseret så det både ser bedre ud og føles bedre end nogensinde før.

Læs også: Anmeldelse af Tetris Effect: ”En ganske simpel fabelagtig version af det klassiske puzzle-spil”

Grafisk har den amerikanske udvikler fortolket det hele gennem den populære Unreal-spilmotor, men samtidigt sørget for at bevare de samme fjender, venner og verdner, der dog alle har fået opdateret deres udseende. Resultatet er smukt, imødekommende og vil charmere både nye eventyrere, samt de der kan huske hver en passage og hemmelighed fra originalerne.

Historien er den samme hvad angår spilbarhed. Kontrollen er blevet finpudset, kameraet er langt mindre problematisk end tidligere og kan nu også styres manuelt, og så er der ikke længere nogen host i billedhastigheden, hvilket betyder at man sjældent har andre at pege fingre af end en selv, når det går galt.

Realistisk bør man dog have en smule kendskab til de tre originale eventyr for at få størst nydelse ud af trilogien, og hvert af de tre spils alder kan til dels mærkes i form af deres simplicitet, der ikke helt kan matche det nyeste genren har at byde på. Det reflekteres dog heldgivis også i en nedsat pris, der betyder at trilogien kan købes til cirka halvdelen af hvad man normalt betaler for et nyt spil.

Er man gammel Spyro-fan kan man glæde sig over at denne opfriskning af de tre oprindelige eventyr er bedre end det havde været rimelig at forvente, og byder på den bedste oplevelse af hvert og et af dem til dato. At nye eventyrere med mod på simpel men underholdende platforms-action også kan være med, gør kun det hele bedre.

Se også: Anmeldelse: Switch-versionen af Mario Kart byder på få nyheder, men er stadig fantastisk


Loading ikon