Artikel top billede

Skat undersøger tusindvis af danskeres bitcoin-handler

Skattestyrelsen er gået i gang med at undersøge 2.700 danskere bitcoin-handler for “at sikre en korrekt skattemæssig behandling af gevinster og tab,” som det hedder.

Mange danskere har investeret i bitcoin i håbet om at score en solid gevinst på den stærkt volatile kryptovaluta.

Gevinster og tab skal i sagens natur indberettes til skattevæsenet, men det er ikke alle, der husker dette.

Nu går Skattestyrelsen i gang med at gennemgå bitcoin-handler for mere end 100 millioner kroner foretaget af i alt 2.700 danskere mellem 2015 og 2017.

Handlerne er alle blevet foretaget på en finsk bitcoin-børs, har de finske skattemyndigheder meddelt til Skattestyrelsen.

“Det er første gang, at Skattestyrelsen har modtaget konkrete oplysninger på området [..] Skattestyrelsen er nu ved at gennemgå oplysningerne for at sikre en korrekt beskatning,” meddeler Skattestyrelsen.

Her oplyser personskattedirektør Karin Bergen, at styrelsen i første omgang er i gang med at identificere de 2.700 danskere. Styrelsen har allerede taget kontakt til de første.

Ifølge tallene fra de finske skattemyndigheder har de 2.700 danskere købt bitcoins for 49,7 millioner kroner og solgt for 53 millioner på den finske børs.

“Det her er formentlig bare toppen af isbjerget. Selvom der er tale om en forholdsvis lille bitcoin-børs, er oplysningerne en meget værdifuld kilde, som tydeligt viser tendenser og mønstre på området. Den viden, vi får her om datamining, segmenter og metoder generelt, vil gøre os klogere på området og komme os til gavn i vores vejlednings- og kontrolarbejde,” lyder det fra Karin Bergen.

Skatterådet besluttede i foråret, at man skal betale skat af den gevinst, som man henter på at sælge bitcoins, ligesom man kan modregne eventuelle tab.

Du kan læse Skatterådet afgørelse her: Gevinst og tab ved afståelse af bitcoins.

Læs også:

Har du glemt at anmelde din bitcoin-gevinst til Skat? Så pas på

Tusindvis af borgere er under mistanke for skjule kryptovaluta for milliarder af kroner

Reflektioner over bitcoin og andre kryptovalutaer: Det begyndte at rykke i mit jyske muldvarpeskind for måske lige at følge de unge menneskers eksempel og blive rig i en fart
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere