BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-læk - varetægtsfængsles i fire uger

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Skat undersøger tusindvis af danskeres bitcoin-handler

Skattestyrelsen er gået i gang med at undersøge 2.700 danskere bitcoin-handler for “at sikre en korrekt skattemæssig behandling af gevinster og tab,” som det hedder.

Mange danskere har investeret i bitcoin i håbet om at score en solid gevinst på den stærkt volatile kryptovaluta.

Gevinster og tab skal i sagens natur indberettes til skattevæsenet, men det er ikke alle, der husker dette.

Nu går Skattestyrelsen i gang med at gennemgå bitcoin-handler for mere end 100 millioner kroner foretaget af i alt 2.700 danskere mellem 2015 og 2017.

Handlerne er alle blevet foretaget på en finsk bitcoin-børs, har de finske skattemyndigheder meddelt til Skattestyrelsen.

“Det er første gang, at Skattestyrelsen har modtaget konkrete oplysninger på området [..] Skattestyrelsen er nu ved at gennemgå oplysningerne for at sikre en korrekt beskatning,” meddeler Skattestyrelsen.

Her oplyser personskattedirektør Karin Bergen, at styrelsen i første omgang er i gang med at identificere de 2.700 danskere. Styrelsen har allerede taget kontakt til de første.

Ifølge tallene fra de finske skattemyndigheder har de 2.700 danskere købt bitcoins for 49,7 millioner kroner og solgt for 53 millioner på den finske børs.

“Det her er formentlig bare toppen af isbjerget. Selvom der er tale om en forholdsvis lille bitcoin-børs, er oplysningerne en meget værdifuld kilde, som tydeligt viser tendenser og mønstre på området. Den viden, vi får her om datamining, segmenter og metoder generelt, vil gøre os klogere på området og komme os til gavn i vores vejlednings- og kontrolarbejde,” lyder det fra Karin Bergen.

Skatterådet besluttede i foråret, at man skal betale skat af den gevinst, som man henter på at sælge bitcoins, ligesom man kan modregne eventuelle tab.

Du kan læse Skatterådet afgørelse her: Gevinst og tab ved afståelse af bitcoins.

Læs også:

Har du glemt at anmelde din bitcoin-gevinst til Skat? Så pas på

Tusindvis af borgere er under mistanke for skjule kryptovaluta for milliarder af kroner

Reflektioner over bitcoin og andre kryptovalutaer: Det begyndte at rykke i mit jyske muldvarpeskind for måske lige at følge de unge menneskers eksempel og blive rig i en fart
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere