Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft kan være på vej med helt nyt styresystem

Microsoft kan være på vej med et helt nyt styresystem, som skal tage kampen op med Googles ChromeOS.

Microsoft kan være på vej med et helt nyt styresystem, der sigter mod at tage kampen op mod ikke mindst Googles Chrome OS.

I hvert fald er der tiltagende rygter om Microsofts arbejde med et styresystem med navnet Lite (ikke Windows Lite, men blot Lite).

Der har i et års tid floreret rygter om, at Microsoft arbejder på et nyt system med navnet Windows Core OS - eller WCOS - som en moderne version af Windows.

Windows Core OS skal være en efterfølger til Windows OneCore, som er Microsoft strategi om at opdele Windows og forbinde modulerne via en del kerne og udvikler-platform.

Det skal gøre det muligt at dele fundamentet under Windows 10 på tværs af mange forskellige enheds-typer.

Ifølge tech-mediet Petri.com retter den nye Lite sig specifikt mod Chromebooks.

Microsoft har tidligere været på banen med neddroslede versioner af Windows, nemlig Windows 10 RT og Windows 10 S.

Ifølge Petri vil Lite kun kunne køre PWA- og UWP-applikationer, altså ‘progressive web apps’ [tidligere ‘hosted web apps’, red] og ‘universal windows platform’.

Lite vil ifølge mediet mest sandsynligt kun blive tilgængelig som præinstalleret system hos OEM’erne - ligesom det meget vel kan være, at det slet ikke kommmer til at bære Windows-navnet.

Petri.com skriver, at Lite er selve grunden til, at Microsoft nu fjerner Windows 10 S fra landkortet.

“Målet for Windows Lote er at gøre det superletvægt, altid tændt, altid connected og i stand til at køre på alle former for CPU’er,” lyder det.

Læs også:

Qualcomm udfordrer Intel med ny laptop-chip: Core i7 superkræfter der kører i døgndrift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere