Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft kan være på vej med helt nyt styresystem

Microsoft kan være på vej med et helt nyt styresystem, som skal tage kampen op med Googles ChromeOS.

Microsoft kan være på vej med et helt nyt styresystem, der sigter mod at tage kampen op mod ikke mindst Googles Chrome OS.

I hvert fald er der tiltagende rygter om Microsofts arbejde med et styresystem med navnet Lite (ikke Windows Lite, men blot Lite).

Der har i et års tid floreret rygter om, at Microsoft arbejder på et nyt system med navnet Windows Core OS - eller WCOS - som en moderne version af Windows.

Windows Core OS skal være en efterfølger til Windows OneCore, som er Microsoft strategi om at opdele Windows og forbinde modulerne via en del kerne og udvikler-platform.

Det skal gøre det muligt at dele fundamentet under Windows 10 på tværs af mange forskellige enheds-typer.

Ifølge tech-mediet Petri.com retter den nye Lite sig specifikt mod Chromebooks.

Microsoft har tidligere været på banen med neddroslede versioner af Windows, nemlig Windows 10 RT og Windows 10 S.

Ifølge Petri vil Lite kun kunne køre PWA- og UWP-applikationer, altså ‘progressive web apps’ [tidligere ‘hosted web apps’, red] og ‘universal windows platform’.

Lite vil ifølge mediet mest sandsynligt kun blive tilgængelig som præinstalleret system hos OEM’erne - ligesom det meget vel kan være, at det slet ikke kommmer til at bære Windows-navnet.

Petri.com skriver, at Lite er selve grunden til, at Microsoft nu fjerner Windows 10 S fra landkortet.

“Målet for Windows Lote er at gøre det superletvægt, altid tændt, altid connected og i stand til at køre på alle former for CPU’er,” lyder det.

Læs også:

Qualcomm udfordrer Intel med ny laptop-chip: Core i7 superkræfter der kører i døgndrift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere