Artikel top billede

AMD kridter banen op til vild vinter: Ryzen 3 ser ud til at give Intels CPU’er baghjul

Det tyder på, at AMD vil slå Intel af banen allerede ved begyndelsen af næste år.

Amerikanske AMD har igennem snart et årti halset efter Intel og dets teknologiske overtag, når det galdt fremstillingen af processorer.

Lækkede informationer om AMD’s line-up til foråret tegner dog et helt andet billede.

Ifølge AdoredTV, en vlogger med en troværdig historik, når det gælder AMD-læk, er selskabets 3. generation af Ryzen-processorerne lige på trapperne. Efterfulgt af detaljerede oplysninger om 10 kommende Ryzen modeller og deres tilhørende specifikationer og priser. Det skriver Wccftech.

Står tallene til troende, vil AMD byde ind med fire Ryzen 3 serier: 3000-, 5000-, 7000- og 9000- serierne med henholdsvis 6, 8, 12 og 16 regnekerner ombord. Altså op til dobbelt så mange som ombord på den eksisterende topprocessor fra AMD, Ryzen 2700X, eller Intels nyligt udgivne Core i 9900K.

Procesteknikken vil samtidig blive opdateret til 7nm, et væsentligt hop fra AMD’s nuværende 12nm og Intels 14nm.

Se også: Test af AMD’s brutale 32 kernede processor: Kan de mange kræfter overhovedet tøjles?

Lancering i tre tempi

I alt fire processor-modeller vil være at finde i Ryzen 3 familien.

Serien begynder med den billigste Ryzen 3 3300, som snurrer med op til 4,0 GHz med 6 regnekerner og op til 12 regnetråde. Prisen vil her debutere ved 99 amerikanske dollar, svarende til knap 650 kroner, ved lanceringen.

Øverst i porteføljen bliver Ryzen 9 3800X, som vil byde på 16 kerner og 32 tråde med en max-frekvens på 4,7 GHz. Her vil debutprisen lyde på 449 dollar. En billigere Ryzen 7 kollektion med 12 kerner og op til 24 regnetråde vil debutere ved 299 dollar.

Senere på året, omkring maj måned, vil topmodellen udkomme i en tunet Ryzen 9 3850X variant, som vil snurre med op til 5,1 GHz.

Første bølge fra AMD vil få deres officielle debut ved CES-messen i Las Vegas i begyndelsen af januar 2019, mens enkelte Ryzen 3 og 5 modeller med indbygget ’Navi’-grafikchip vil debutere i tredje kvartal 2019.

Kommer de lækkede oplysninger til at holde stik, vil chip-kæmpen Intel få yderligere besvær med at fastholde sine svindende markedsandele.

Intel har siden efteråret døjet med at følge med efterspørgslen grundet uventet høj rit efter nye CPU’er i markedet samt vanskeligheder med at udvikle afløseren til deres aldrende 14nm fremstillingsproces.

Se også: Intel kan ikke følge med: Mangel på CPU'er får pc-priserne til at stige på det værst tænkelige tidspunkt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere