Artikel top billede

AMD kridter banen op til vild vinter: Ryzen 3 ser ud til at give Intels CPU’er baghjul

Det tyder på, at AMD vil slå Intel af banen allerede ved begyndelsen af næste år.

Amerikanske AMD har igennem snart et årti halset efter Intel og dets teknologiske overtag, når det galdt fremstillingen af processorer.

Lækkede informationer om AMD’s line-up til foråret tegner dog et helt andet billede.

Ifølge AdoredTV, en vlogger med en troværdig historik, når det gælder AMD-læk, er selskabets 3. generation af Ryzen-processorerne lige på trapperne. Efterfulgt af detaljerede oplysninger om 10 kommende Ryzen modeller og deres tilhørende specifikationer og priser. Det skriver Wccftech.

Står tallene til troende, vil AMD byde ind med fire Ryzen 3 serier: 3000-, 5000-, 7000- og 9000- serierne med henholdsvis 6, 8, 12 og 16 regnekerner ombord. Altså op til dobbelt så mange som ombord på den eksisterende topprocessor fra AMD, Ryzen 2700X, eller Intels nyligt udgivne Core i 9900K.

Procesteknikken vil samtidig blive opdateret til 7nm, et væsentligt hop fra AMD’s nuværende 12nm og Intels 14nm.

Se også: Test af AMD’s brutale 32 kernede processor: Kan de mange kræfter overhovedet tøjles?

Lancering i tre tempi

I alt fire processor-modeller vil være at finde i Ryzen 3 familien.

Serien begynder med den billigste Ryzen 3 3300, som snurrer med op til 4,0 GHz med 6 regnekerner og op til 12 regnetråde. Prisen vil her debutere ved 99 amerikanske dollar, svarende til knap 650 kroner, ved lanceringen.

Øverst i porteføljen bliver Ryzen 9 3800X, som vil byde på 16 kerner og 32 tråde med en max-frekvens på 4,7 GHz. Her vil debutprisen lyde på 449 dollar. En billigere Ryzen 7 kollektion med 12 kerner og op til 24 regnetråde vil debutere ved 299 dollar.

Senere på året, omkring maj måned, vil topmodellen udkomme i en tunet Ryzen 9 3850X variant, som vil snurre med op til 5,1 GHz.

Første bølge fra AMD vil få deres officielle debut ved CES-messen i Las Vegas i begyndelsen af januar 2019, mens enkelte Ryzen 3 og 5 modeller med indbygget ’Navi’-grafikchip vil debutere i tredje kvartal 2019.

Kommer de lækkede oplysninger til at holde stik, vil chip-kæmpen Intel få yderligere besvær med at fastholde sine svindende markedsandele.

Intel har siden efteråret døjet med at følge med efterspørgslen grundet uventet høj rit efter nye CPU’er i markedet samt vanskeligheder med at udvikle afløseren til deres aldrende 14nm fremstillingsproces.

Se også: Intel kan ikke følge med: Mangel på CPU'er får pc-priserne til at stige på det værst tænkelige tidspunkt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere